אישיות סרטנית - האם יש מושג כזה

The Gallant

New member
אישיות סרטנית - האם יש מושג כזה../images/Emo35.gif

מה דעתכם - האם יש סוגים מסוימים של טיפוסי אופי שבאישיותם "מזמינים" מחלה כמו סרטן? רופאים נוטים אמנם לשלול כל קשר בין השניים, אך נזכרתי מה כתבה לואיז היי בספר בו סיפרה על חייה, שבמשך שנים היא שמרה טינה בפנים כלפי בני אדם ונסיבות שהיו קשים כלפיה והיא מצאה קשר בין מחלת הסרטן שתקפה אותה בשלב מאוחר יותר לבין תחושות אלה. האם נערכו מחקרים רציניים בנושא זה?

אין כזאת חיה

קראתי מחקרים בעניין, הם שללו את קיום ה"אישיות" הזאת. לעוד פרטים צור קשר עם פסיכואונקולוג לבחירתך בבתי החולים ובקש מידע מקצועי בנושא.

המממ...

בתור מסורטנת לשעבר, אחד התהליכים שעברתי היה זיהוי דפוסי התנהגות וחשיבה שמבחינתי היו קטליזטור לסרטן. אני חושבת שאין דבר שנקרא "אישיות סרטנית" בהגדרה אבל יש דפוסי התנהגות מסויימים פלוס גורמים סביבתיים מסויימים (פלוס מבנה רגשי פלוס תפקוד פיזיולוגי פלוס פלוס...) שאפשר בדיעבד להתמקד עליהם ולהגיד - זה זה. נראה לי שרובנו לא מעיזים להסתובב בין אנשים, להצביע ולהגיד - וואלה, זה, אם ימשיך ככה, יהיה לו סרטן. גלי

תמי דקל

New member
מצבים נפשיים...

ירודים בכלל לא תורמים לבריאות, לאו דווקא סרטן... לא? הרבה בריאות לכולנו תמי

מיליתו

New member
לדעתי יש בזה משהו

רופאים יכחישו זאת מכל וכל, אבל זה רק בגלל שהם לא יודעים איך לחקור את זה. לא כל מי שבלחץ יפתח סרטן. כדי שמישהו יחלה בסרטן צריכים לקרות אצלו בו זמנית כמה דברים. ישנן תכונות אישיות ודפוסי התנהגות שבהחלט יכולים לתרום להתפתחות סרטן. התחום מאוד אפור, ויש הבדלים גדולים מאוד בין אנשים, אבל לדעתי, זה בהחלט קיים. ולגבי מחקרים, הנה דוגמא פשוטה: אנשים המוגדרים כ"טיפוסי A" - לחוצים, ממהרים, דואגים לאחרים ולקריירה, ופחות לעצמם. זהו דפוס אישיות מוכר עליו נערכו מחקרים רבים בפסיכולוגיה. נמצאו לא מעט מחקרים המראים קשר בין טיפוסי A לבין ירידה בתפקוד המערכת החיסונית לבין התנהגויות "מסרטנות" (עישון, אלכוהול, תזונה גרועה). כל זה מוכח יפה במחקרים מדעיים (על כל מגבלותיהם של מחקרים מדעים כמובן). שילוב של התנהגויות כאלה, ירידה במערכת החיסונית, ובכלל STRESS יכולים בהחלט לתרום להתפתחות סרטן. אם תרצי, אוכל להפנות אותך למחקרים מדעיים. לואיז היי, כותבת מאוד יפה ושייכת לזרם כותבי הספרים "איך החלמתי מסרטן על ידי..." מה שחשוב הוא התחושה שלך. לא מה שכתבה לואיס היי, ולא מה שכתבו מדעמים מדופלמים. אם את מרגישה שדפוס תגובות מסויים שלך, התנהגויות או תחושות, פוגע בך ומחליש אותך - יכול בהחלט להיות קשר בינו לבין התפתחות מחלות. מובן שרצוי לפנות לטיפול נפשי מקצועי במקרה כזה. ישנו כתב עת מקצועי שנקרא Psychological Oncology ועוסק בהרבה מהנושאים האלה. תקצירי מאמרים (מכתבי עת רפואיים בכלל, לא רק זה) תוכלי למצוא באתר pubmed. בהצלחה

אישית- אני לא התפלאתי כשגילו לי סרט

סרטן. כל התקופה האחרונה )כ-5 שנים) הייתי לחוץ מאוד ועצוב עקב אי הצלחות במס' דברים, כמו"כ התזונה שלי היתה לקוייה מאוד, לא אכלתי טוב, ונכון. וספורט בכלל לא עשיתי, עישנתי המון ושתיתי המון קפה עם חברים, ובכלל- לא ניצלתי טוב את הזמן, ולא נהנתי מעצמי יחסית. כשגילו לי את המחלה- קישרתי הכל...

sosanit

New member
וואי

אני ממשיכה להכנס לפורום הזה למרות שסיימתי טיפולים לפני חודש.. והנושא הזה כל כך מענין ומפחיד אותי הייתי בסדנה של חשיבה חיובית שהתבססה על לואיס אל איי והמורה אמרה שאנחנו מביאים על עצמנו את המחלות כל הזמן חשבתי איזה טינה יש לילד בן שנתיים שקיבל סרטן מה הוא עשה בחיים איזה דפוסי התנהגות יש לו שהוא הביא על עצמו את הסרטן? ובכלל אני מכירה אנשים ממש לחוצים יותר ממני ועצבניים שאין להם כלום זה די מפחיד כי אני לא רוצה שהסרטן יחזור אליי אבל המורה שלי אומרת שאני צריכה לעשות שינוי בחיים ובתפיסה של החיים בכלל הכי טוב ניראה לי להמשיך לחיות כרגיל ולא בחשש סה"כ אפשר למות גם מחציית כביש ..

את צודקת. לכן אין מחקר ודאי שקושר

סרטן לאנשים שלא חיים טוב, בגלל הקטע עם ילדים או סתם אנשים שפתאום חלו. אבל ידוע שאנשים שהם ממורמרים ו/או לא חיים טוב, סיכויים לחלות -בכל מיני מחלות ולאו דוקא סרטן חלילה- עדיף. אני שמח לשמוע שסיימת את הטיפולים ואת בריאה (הודג'קין- לא?) לי נשארו עוד 2 טיפולים ב"ה...... ואולי ח"ו קצת הקרנות... ספרי קצת איך זה לחזור לשיגרה. קל? עובדת? או חלשה עדיין. איך ההרגשה של בריאה טרייה?? אושר וחיים טוב לך ולכולם יוני

sosanit

New member
חחח... לא נתפס בכלל...

סה"כ סיימתי 12 טיפולים עשו לי צילום והפרו' שלי אמר שהואלא סגור על ההקרנות אז ביוני נעשה פט ונדע בוודאות אם צריך קצת הקרנות בגלל זה כלום לא נתפס חוץ מהעובדה שיותר לא יכניסו לי מחטים כבר לא נשאר לי ורידים... התחלתי לעבוד מלצרית והעבודה מאוד מאוד קשה אבל הגוף פשוט חזר לעצמו פלאים מי היה מאמין בתקופת הטיפולים אחרי שעה בקניון הייתי נופלת למיטה כל היום עכשיו אני יותר חזקה... גם אין את הטעם המעצבן של הכימו בפה שלי ובגוף בכלל... איך אמא שלי אמרה לי בהתחלה שאני נמצאת בחורף ינשר השיער הכל יהיה קשה אבל אחרי הטיפולים בא האביב והגוף מתחדש ומתחזק השיער צומח... סתם הדבר הכי מבאס זה שאסור לי להחשף לשמש שנה אני גרה באילת כל החברות שלי כבר שחומות... אבל אני מנסה לשכנע את עצמי ששמש זה לא בריא ובלה בלה בלה גם בא לי לחזור לעשן סיגריות ממש חסר לי ואחרי מה שעברתי אני יודעת שבאמת חיים פעם אחת אז למה לא ?? מחר אני יכולה למות מלעבור בכביש... בקיצור סתם קיטורים של מפונקת... הכי חשוב זה הבריאות ואני מאחלת לך (יוני) ולכולם כאן בפורום המון אופטימיות הכל קורה לטובה גם אם זה לא נתפס באותו הרגע ומסיבה מסוימת חשוב לקחת דברים בפרופורציות... ולעבור אותם... ממש גיבורת על נייהיתי.... זהו אז חג שמח!!

אביתר27

New member
רגע, רגע../images/Emo70.gif

צריך מאוד להיזהר מתיוג, ומהאשמה עצמית , כי זה לא עוזר להבראה. יכול להיות שיש דפוסי התנהגות מסוימים, לדוג' אדם שמדחיק את הצרכים שלו, דואג לרצות תמיד את הסביבה, יכול להיות שכשמוסיפים לזה תזונה לקויה, גנטיקה, סביבה מתועשת, ועוד כל מיני גורמים שונים ומגוונים, יש מכנה משותף נפשי קלוש. הרי אנחנו לא חיים במעבדה שאפשר לבחון את הדברים בצורה אוביקטיבית. לדעתי יותר מסוכן לתייג אנשים כמו שראיתי בריפרוף קל בספר של לואיז היי: היה לך סרטן? אתה בטח מדחיק המון טינה
או לכעוס על עצמך שכאילו הבאת את זה על עצמך...

למעלה