אישתאר לאירווזיון - יתרון

אהוד_

New member
אישתאר לאירווזיון - יתרון

השנה האירווזיון יהיה אנגליויזיון יותר מאי פעם גם קפריסין וגם יוון ישירו באנגלית, גם הם הבינו שאין מצב שהם זוכים בשפה היוונית שלהם...אם ישראל תעלה לבמה ותשיר שיר בעברית ככה סתם אז אין סיכוי וזה רק ייפגע בנו. אני לא יכול לדמיין ולא רוצה לשמוע את שרית חדד שרה באנגלית, אני אסבול עם היא תשיר כמה שורות, אבל עדיין... אישתאר ייחודית, קודם כל היא לא צריכה לשיר באנגלית, במיוחד עכשיו כמה שורות בעברית, ערבית ספרדית, אני לא יודע איך מערבבת שפות וזה יוצא טוב אבל היא תקנה אנשים, רק חסרון אחד יש איתה, מדינות כמו ליטא, לטביה, אסוניה לא פתוחים עד כמה שאני יודע למקצב הזה....

טליה ג

New member
אני מסכימה אתך, אהוד

לישראל אין סיכוי עם סתם שיר שגרתי בעברית. ישראל מוכרחה שיהיה לה שיר ייחודי, או לפחות קליט מאוד, שייצור רושם חזק אצל האירופאים. אישתר עם הסגנון המיוחד שלה בהחלט יכולה להצליח. אבל עכשיו, כשכל המדינות כמעט שרות באנגלית(ואפילו פורטוגל לא נמצאת), אולי זה כבר לא כזה חיסרון לשיר בשפת המקור. עכשיו לאנגלית כבר אין שום ייחוד, והאירוויזיון האחרון הוכיח ששירים בינוניים-חלשים באנגלית יכולים להיכשל בגדול! זה נכון שרק שיר באנגלית יוכל לזכות, אבל הרי בסופו של דבר רק אחד זוכה. כל השאר יהיו בין המקומות 2-24... כדי להגיע למקום טוב(לא דווקא לזכות) צריך שיר קליט ורצוי גם ייחודי.

כבר הספקת לשכוח שרק ב98

זכה שיר בעברית?? זה לא היה כל כך מזמן! ובוא אני אחסוך לך את התגובה זה ששולבו בו מילים בלועזית זה יותר בול מ-שיט. כולה כמה פליטות פה פה ושם

Piglet

New member
עברית../images/Emo35.gif דיווה../images/Emo35.gif

זה היה שיר יותר באנגלית מאשר בעברית. הפזמון היה רווי במילים לועזיות ולא היו פליטות פה ושם. אבל זה כנראה מה שעובד, כי אחרת אנחנו נדחקים לסוף...

אהוד_

New member
אתה יודע...

השנה שישראל זכתה, 1998 הייתה עדיין שנה שכל מדינה שרה בשפה שלה אז נניח ששיר עברי זכה (אפילו שחצי ממנו מורכב ממילים בינלאומיות) מי זכה במקום השני ? בריטניה....מי מקום שלישי?, מלטה (באנגלית, כרגיל)

זה נקרא "רווי" ?????

ויקטוריה, אפרודיטה, קלאופטרה, דיוה, ויוה ??????????????????????????? חצי מהדברים שמוזכרים פה הם יותר אוניברסלים!

איתמר2002

New member
אתה מתעלם מכמה עובדות

שישראל זכתה ב-98 מסיבה אחת ועיקרית:דנה אינטרנשיונל. אז נכון שהשיר קליט,קצבי,ויוה לה דיוה וכל זה.אבל אתה לא יכול להגיד שהשירה שלה באותו ערב היתה ממש נעימה וחפה מזיופים.והשיר "דיוה"? נו,גם דנה לא הכי מתגאה בו ולא צביקה פיק(הוא רק רוכב עליו).זה שיר מאוד פשוט והיו באותו ערב שירים הרררררבה יותר טובים,והנצחון הדחוק שלנו רק מוכיח את זה.אני שמח שזכינו והיתה לי הזדמנות לראות אירווזיון בארץ,אבל דנה אינטרנשיונל והסיפור שלה הם שניצחו ב-98,לא דיוה,לא אפרודיטה ולא העברית.

למעלה