אישתי אומרת:

אישתי אומרת:

חברה שאלה אם: משפחה זה סוג של מערכת יחסים... ואני אמרתי שמשפחה זה - צורת חיים... ואז אישתי (שחרור האשה... אה??? ) הסכימה איתה ולא איתי !!! מה תגידו???

כל החיים מלאים מערכות יחסים

עם כל אדם שנמצא איתנו בקשר יותר מפעם אחת, נוצרת מערכת יחסים כלשהי. מערכת יחסים כזאת מגדירה בעיקר את היחס הרגשי שלנו לאותו בנאדם. יש לנו מערכות יחסים עם המורים, החברים, הידידים, אנשים שעובדים איתנו, הירקן, הקופאית, הדוור, השליח של הפיצה, השכנים ואולי עוד כמה ששכחתי. משפחה היא אוסף של מערכות יחסים שקשורות אחת בשניה והן בדרך כלל מורכבות הרבה יותר מאלה שציינתי לעיל, מכיוון שאנחנו מבלים עם המשפחה על רכיביה השונים חלק לא מבוטל מזמן החיים. היחסים הרגשיים שלנו עם ההורים, האחים/ות, בני/ות הזוג והילדים נמצאים בדרך כלל בראש מעייננו, וכל מערכות היחסים הללו כשהן קשורות ביחד נקראות משפחה. המסקנה שאני מגיע אליה היא, שמשפחה היא צורת חיים. צורת חיים שהמשמעות שלה היא איך אנחנו מנווטים בין כל מערכות היחסים המורכבות להפליא האלו שנקראות משפחה.

אבא גאה

New member
שלושתכן טועות. חיים חפר צודק ../images/Emo45.gif

צורת חיים המכילה המון מערכות יחסים (הורה להורה, הורה לילד, ילד להורה, נכד לסב/תא וכן הלאה וכולי)

אולי תחשבו קצת ברצינות???

מערכות יחסים יש באמת עם כל מה שזז... וגם עם מה שלא זז... סבתא שלי ניהלה מערכות יחסים עמוקים וכואבות גם עם העציצים שלה... בפרט עם הקקטוסים... אבל משפחה זה לא מערכת יחסים ! זה גם מערכת יחסים כמובן... אבל זו "הגדרה עצמית"... כלומר: צורת חיים...

תני לי לחדד את ההגדרה

אין סתירה. ההודעה הראשונה שלך אמרה שמשפחה זה צורת חיים ולא מערכת יחסים. אני אומר שמשפחה זה קצת יותר מורכב. משפחה היא מערכת של מערכות יחסים, שהיא צורת חיים.

ציבונה

New member
Single

הוא משפחה? כי אם זה לא מערכת יחסים אז הוא חי כרווק - זו צורת החיים שלו. זו ללא ילדים הם משפחה? מעניין כי היה לנו בדיוק שלשום במסיבת הסיום של הגן דיון בנושא דיברו על שהילדים מכירים שלוש משפחות מתוך ההווי של הגן - גרושים, שתי אמהות, וסטרייטים. אז היה מי שהוסיף כן וגם Singles ללא ילדים. ואז התפתח דיון האם זה משפחה ומה זאת משפחה. הם החליטו שם שזה הופך למשפחה ברגע שיש ילדים - אחרת זה זוגיות או לא זוגיות אבל לא משפחה.

אני חושב שלא.. - הגדרה

איזה כיף. מצאתי לכם/ן את ההגדרה האנציקלופדית של "משפחה": "A group of persons united by the ties of marriage, blood, or adoption, constituting a single household and interacting with each other in their respective social positions of husband and wife, mother and father, son and daughter, brother and sister. The family group is often confused with the household, but boarders and roomers sharing a common residence may be included…" מסקנות: 1. סינגל |לא שווה| משפחה. 2. משפחה הומולסבית לא נכנסת ברשימת מערכות היחסים הסגורה בהחלט שמביאה האנציקלופדיה בריטניקה המהוללה. האם עוד מישהו חושב שההגדרה קצת לוקה בחסר?

אבא גאה

New member
לוקה בחסר../images/Emo70.gif

גם זוגות סטרייטים שלא נישאו לא נחשבים משפחה על פי ההגדרה הזו - לו לפחות היו כותבים שגם זוגות שחתמו על הסכמים פרטיים \ חיים יחד נחשבים משפחה.... והנה דילמה - יש לי זוג חברים גברים שאימצו ילד בארה"ב. על פי החוק האמירקאי שניהם אימצו את הילד ולכן לילד יש שני אבות. על פי ההגדרה המילונית הזו אז אבא א´ והילד = משפחה. אבא ב´ והילד = משפחה. ורק בין שני ההורים לא מתקיים קשר של משפחה....

דיון מעניין...

הומ... אני לא חושב שרווק/ה הם משפחה. הם אינדיבידואלים שכרגע לא נמצאים במשפחה. מצד שני, אני לא מסכים שמשפחה חייבת לכלול ילדים. זוגיות עמוקה מספיק יכולה להיחשב משפחה, לפחות מבחינתי. גם אם הם בחרו לא להביא ילדים. ד"א - הדיון הזה הוא בעיקרו טרימנולוגי. אבל יש לו חשיבות בנוגע לאיך אנשי חינוך (גננים, מורים, מורות) מגדירים משפחה בפני הילדים. אני בשנים האחרונות נורא מקפיד להעיר למורים שלי שלא כל משפחה היא דגם של בעל-אישה-ילדים. ויש משפחות חד הוריות, ומשפחות חד מיניות, ואפילו לצערנו משפחות ששני ההורים כבר לא בחיים. או עוד דבר שאני נוטה להעיר עליו זאת ההנחה שמורים עושים לגבי כך שכל מי שנמצא בכיתה בהכרח גם יביא ילדים לעולם.

למעלה