איש נוסף גילה את בוב

חגי ש

New member
איש נוסף גילה את בוב

שלום וברכה, משפחתי גילתה לי את בוב דילן לפני כמה שנים כשקנתה לי דיסק שלו ליום הולדת. לפני שבועיים בערך גיליתי אותו מחדש עם האוסף Blowin' in the Wind. רציתי לדעת אם יש המלצות על אלבומים ספציפים שנחשבים לטובים במיוחד. בעיקר התחברתי לתקופה היותר "בלדית" שלו. נ.ב לפני כמה שנים נתקלתי בדיסק של גרסאות כיסוי בעברית לשירי בוב דילן. אני מעוניין למצוא שוב את הדיסק ואין לי מושג מאיפה להתחיל לחפש (אם יש טעם בכלל). תודה רבה, חגי

Yanchu

New member
שלום וברוך הבא!

קודם כל, לגבי ההמלצות, אני יכול לחשוב על כמה דברים: Blonde on Blonde, Another Side of Bob Dylan, Bringing It All Back Home, אבל האמת היא שאם תיתן קצת יותר פירוט מה אתה מחפש (אולי אפילו אילו שירים אהבת במיוחד מהאוסף) יהיה קל יותר... אלבומים ספציפים שנחשבים טובים במיוחד זה די סובייקטיבי, ויש לא מעט כאלה, אז נוותר על זה. לגבי הדיסק בעברית. מעולם לא שמעתי עליו, אבל הדבר עניין אותי מאוד ויצאתי לחיפוש קצר ברחבי הרשת ואכן מצאתי דיסק כזה. ב2001 איזושהיא להקה שנקראת "פרויקט הגומיה" הוציאה את הדיסק הזה שנקרא "רוחות של טמטום". מהשניות שאפשר לשמוע במומה, בינוני למדיי, גם הביקורות בתגובות מחולקות בדעתן, אבל אם אתה מתכוון לקנות את זה - תודיע לנו איך זה
.

עלהמצפה

New member
קניתי את הדיסק

ואני בהחלט מעריך את העבודה שלהם. גם בחירת השירים מעניינת. לא הלכו על הלהיטים הגדולים והמפורסמים.הם פותחים בשיר שאפילו לא מיוחס רשמית לדילן: באמת מזל טוב (CONGRATULATIONS) של הוילבריז (לא נמצא באתר הרשמי של דילן אם כי ברור שדילן הוא שם הסולן) בלווי מקהלת ילדים! עוברים ל - רוחות של טמטום - IDIT WIND, המלכה אסתר ׁ(בערך) - QUEEN JANE APPROXIMATELY, התעוותות של הגורל - SIMPLE TWIST OF FATE, (כאן אני לא שלם עם התרגום, הוא צורם לי משהו), כל מה שאני רוצה - ALL I REALLY WANT TO DO, סניור, האיש במעיל השחור, אנג'לינה, שתרגישי את אהבתי, ילדת רחוב - SPANISH HARLEM INCIDENT, את ילדה גדולה עכשיו ורוב הזמן. בהחלט בחירה מעניינת של שירים הכוללת שניים מהשירים האהובים עליי ביותר (סניור והאיש במעיל השחור). אני חושב שמגיע להם ישר כוח על הפרויקט ואני בהחלט ממליץ עליו בחום.

אלבום רענן וניפלא

אולי אפילו ביגלל ההפקה הדלה והבינוניות של הנגינה. אני מוצא את עצמי מכניס אותו לקומפקט בערך פעם בשבוע , שר בקולי קולות וניחנק בערך באותם המקומות כמו הזמר. ליזכותם אף יאמר שבעזרתם הצלחתי להדליק חבר על דילן שבדכ נימנע עקב מיגבלות שפה,אז באמת כל הכבוד להם!

חגי ש

New member
תודה רבה על המידע

הנה חזרתי אחרי זמן רב רחוק מתפוז. אם כן: האלבומים שיש לי הם Highway 61 Revisited, Desire וNashville Skyline. השירים שאהבתי במיוחד הם: Tombstone Blues, Ballad of a Thin Man, Highway 61 Revisited Hurricane, One More Cop of Coffee וSara Lay Lady Lay, Country Pie וOne More Night. אם זה נותן כיוון אני מאוד אשמח לעוד המלצות, שוב תודה, חגי

למעלה