איש של מכרים?

איש של מכרים?

בעוד יומיים אחזור לי לספסלי האוניברסיטה, אחרי חופשת המבחנים... שוב אסתובב לי מחוייך בלכתי משיעור לשעור, וכמעט תמיד אמצא איזה מכר או שניים שאומר להם שלום בדרך, אולי אשאל כמה שאלות מתוך נימוס כמו "איך בלימודים?" "מה חדש?" ואמשיך בדרכי. הבעיה היא שלמרות מכריי הרבים באונברסיטה, אף אחד מהאנשים אני לא באמת בקשר.. כל כך הרבה אנשים שפגשתי בקורסים השונים אבל אני לא בקשר אם אף לא אחד מהם.. כלכך הרבה אנשים שפעם היו מתקשרים אליי בלי הרף בשביל שאעזור להם בשיעורים, או לחילופין שאלו אותי בשיעור שאלות בלי סוף, וכיום הם רק שמות בפייסבוק.. טוב למען האמת זה לא הכי מפתיע הרי מעולם לא הייתי אדם חברותי במיוחד. כלומר יש לי כיום חברים מ"בית" איתם אני בקשר כמה שנים טובות, כלומר אינני נטול כישורים חברתיים.פשוט תחומי העניין שלי שונים משל אחרים. למשל בחטיבה שכולם שיחקו כדורגל אני ישבתי בספרייה לקרוא אינציקלפדיות. לכן לא היה לי הרבה במשותף עם רוב בני גילי. אפילו קראו לי "אינציקלופדיה" (או "אינצי" בקיצור) ולא שהייתי תלמיד טוב יותר, או שאובחנתי כבעל מחוננות., אבל היה לי ידע כללי רחב.האמת שאינני תמיד נהנה בחברת אדם. בהרבה מסיבות שהייתי נוכח בהם לא נהנתי במיוחד, גם אם רקדתי ועשיתי רושם שאני נהנה, זה לא היה אמיתי זה לא היה אני. בדיוק כפי שביסודי כאשר שיחקתי כדורגל עם בני גילי, לא באמת נהנתי, ולא באמת הרגשתי שייך , עשיתי זאת סתם בשביל לא להיות לבד, לא להיות שונה.. עד שהבנתי שזה פשוט לא בשבילי.. אני לא טיפוס ש"שומר על קשר" , וסביר להניח שאחרי שתסיימנה המסגרת המשותפת (לימודים, צבא, עבודה וכו') נפרד באימרה הצבועה "תהייה בקשר" (ובנינו, כמה מתכוונים לזה באמת ), אבל זה בהחלט מעצבן לעיתים לדעת שבשנה שעברה כאשר למדתי בפקולטה אחרת (באותה אוניברסיטה), כל הזמן קיבלתי טלפונים, אנשים התקשרו אליי בלי סוף בשביל עזרה בלימודים, אפילו הייתי "סחבק " עם כולם, והופ עברתי פקולטה, ובסמסטר הנוכחי לא קיבלתי אפילו טלפון אחד, סתם אפילו לשאול לשלומי. אני יכול להתלונן ולהגיד שהם אינטרסנטי , אבל גם שאני הייתי צריך סיכומים , הייתי מבקש מאנשים בלי להסס, אפילו אם בקושי הייתי מכיר אותם,. אין מה לעשות לא כועס על אף אחד, וגם זה הדדי. האדם הוא יצור אינטרסנטי ואין לי מה לעשות. חוץ מזה כפי שאני לא יוזם ולא מתקשר לאחרים בשביל להיות איתם בקשר, כך גם הצד השני לא עושה דבר.. ועם כל הכבוד, עם כל אמצעי התקשורת שיש היום, אין שום תירוץ לא לשמור על קשר. הרי שחבריי הטובים תמיד ירימו טלפון אם הם יוצאים לאן שהוא, או סתם בשביל לדעת מה קורה איתי..ואם לא אז אני אזום, קצת לפני שהם יזמו בעצמם..אולי למעשה כפי שאינני מעוניין בחברת רוב בני האדם, גם הרוב המחולט של האנשים איננו מעוניין בי מעבר למכר?

סוגים שונים של קשרים בין-אישיים

בוקר טוב לך, וברוך הבא בצל קורתנו...
מדבריך מתקבל הרושם כי אתה בחור חברותי וכי יש לך חברים טובים לטעמך, עמם אתה נמצא בקשר הדדי ומספק ("חבריי הטובים תמיד ירימו טלפון אם הם יוצאים לאן שהוא, או סתם בשביל לדעת מה קורה איתי..ואם לא אז אני אזום, קצת לפני שהם יזמו בעצמם"). יחד עם זאת, אתה מצליח ליצור גם קשר ענייניי (הגדרת זאת כ"אינטרסנטי"), של עזרה הדדית, עם חברים ללימודים- קשר שרלוונטי לזמן ולמקום. לפעמים קשרים שכאלה מתפתחים לקשרים חברתיים עמוקים יותר, בהתאם לכימיה ולעניין הרחב המשותף, אך פעמים רבות קורה ש קשרים אלו גוועים, כאשר הם הופכים ללא רלוונטיים- עם תום המכנה המשותף סביבו נרקמו. יש אנשים שחיי חברה תוססים, כבילוי במסיבות ולהיות מוקפים בעשרות חברים, מסבים להם אושר והנאה. אנשים אחרים נהנים מחברה מצומצמת יותר, מרגעים אינטימיים בצוותא, מבילוי זמן איכות עם עצמם- בקריאה, האזנה למוסיקה, כתיבה וכו'. אנשים שונים נבדלים באישיותם ובהעדפותיהם- גם אלו החברתיות. לפי התרשמותי מדבריך, הרי שאתה משתייך לסוג האנשים השני שציינתי- האם אכן כך? האם עובדה זו מפריע לך, באופן כלשהו? יום נעים, גילת

ממ תראי

קשה לומר שאני בן אדם חברותי במיוחד. מהסיבות שציינתי בהודעה הקודמת אינני אדם המסוגל להתחבר לכל אחד..(או למען הדיוק, לרוב האנשים אינני מתחבר) וזה די הדדי וזה לא הכי מפריע לי. למען האמת, מה שכן מפריע לי זה שכל חיי היתה לי רק חברה אחת, בצבא, וגם זה לתקופה של 4 חודשים.. בכלל "הייתי" עם מספר מצומצם של בנות בחיי.. אני פשוט מפחד בשל העובדה שאני מתחבר רק לאנשים מסוימים ולא לכל אחד, זה מאוד יקשה עליי למצוא בת זוג לעתיד.. אני אוטוטו בן 25 והזמן פועל לרעתי.. מה עליי לעשות?

למזלך

כדי להקים קשר משפחתי יציב אתה לא זקוק למאות מכרים אלא למכרה אחת טובה מאוד. מאחר שאתה מעוניין בזה כל כך אינני מאמין שלא תצליח.

אנשים שונים- העדפות שונות

התבונן סביבך, האם רק ל"אנשים חברותיים במיוחד" יש בנות זוג? האם רק הם נהנים מחיי אהבה? תיווכח לגלות שממש כפי שאתה (וגברים רבים אחרים) לא מתחבר לכל אחד (ואחת) ומעדיף חברת ידידים מצומצמת, כך גם נשים רבות. מעבר לכך, נשים שונות מעדיפות טיפוסים שונים של גברים; יש הנמשכות לגברים מוחצנים, לגבר המאצ'ו, יש המעדיפות גבר עדין ורגיש, יש כאלה שדוקא איש של מסיבות וחיי חברה סוערים עושה להן את זה ויש המעדיפות את זה, שממש כמותן, מעדיף אינטימיות וחברה מצומצמת. מעבר להגדרת עצמך כ"לא חברותי במיוחד", האם אתה חווה קושי ביצירת קשרים עם בנות המין השני? יום נעים וטוב, גילת

למעלה