זה עניין של הגדרה ../images/Emo39.gif
בכך אני מסכים איתך, אבל לחלוטין לא הבנת את כוונתי במונח SQA. תוכל לעיין במאמרי הפורום ולראות את דעתי. מה שקרוי SQA (לא אני המצאתי את זה) הוא אכן מה שאתה קורא QA, בהקשר של אבטחת איכות התוכנה (כי QA כולל הרבה מעבר לאבטחת איכות התוכנה, ותכופות מפרידים ביניהם ואף בצדק - שוב, עיין מה שכתבתי). אבל זה שמישהו הוא איש SQA אינו מונע ממנו גם לבצע את הבדיקות, מעבר להיות אמון על ההיבט הרחב יותר של איכות התוכנה, תכנון וכתיבת הבדיקות, וכדומה. ברוב המקרים בהם נתקלתי המינוח SQA (או המונח הלא מדוייק QA) אכן מתייחס לאנשי איכות שלא רק בודקים אלא גם מסוגלים לכתוב בדיקה, ואז השימוש ב-QC אינו נראה לי הולם. ההפרדה החדה בין מי שתפקידם לתכנן את הבדיקות לבין מי שתפקידם רק לבצע אותן עדיין אינה נראית לי: וברגע שקבעת תפקיד של איש CQ קבעת בעצם תפקיד של אדם שרק מבצע את הבדיקות. בארץ, גם אני פגשתי לרוב אנשי איכות שמבינים (ברמות שונות) מה הם עושים ואינם רק "מבצעי פקודות": אבל רובם גם היו אנשי SQA ולא QC בלבד, כלומר גם היו בעלי יכולת לפחות לכתוב תכנית בדיקות. האם האנשים שאתה מדבר עליהם רק בצעו בדיקות ומעולם לא כתבו אותן? אני עדיין סבור שאם מגדירים תפקיד כביצוע בדיקות בלבד, הדבר מוביל לגישה צרה ולא נכונה לנושא הבדיקות. זה טוב לפועלים בסרט נע של ייצור חרושתי, אבל איני סבור שזה טוב לבדיקות תוכנה.