איתור כתובת של חייב

איתור כתובת של חייב

אני משמש כוועד בית.
בעל דירה מכר את דירתו ועזב מבלי לשלם את חובותיו לוועד - כאלף שקלים.
ידוע לי שמו ומספר תעודת הזהות שלו וכן מספר הפלאפון שלו.
הוא מתחמק מתשלום ואין בכוונתו לשלם .
איך אני מאתר את כתובתו כדי להוציא לו מכתב דרישה חד משמעי .
בשלב זה אני לא מעוניין לקחת עו"ד .
מפקחת על בתים משותפים יכולה לעזור לי כאן ?
האם במשטרה ייתנו לי כתובתו ?
אולי הוצאה לפועל ?
מה סדר הפעולות שעליי לעשות כדי לראות כסף מהמנוול ?
 

9x9

New member
אינך צריך לתבוע את הבעלים הקודם - אלא את הקונה

אם הקונה, שהוא הבעלים הנוכחי, חושב שהבעלים הקודמים של הדירה חייבים לשאת בחוב, עליו לתבוע אותם על פי חוזה הקניה של הדירה, או לשלוח להם הודעה לצד ג'.
ראה פסק דין זה.
כמו כן, פסק בית המשפט העליון את הכלל הבא -
"רוכש דירה בבית משותף בא לכל דבר בנעליו של הבעלים הקודם, שממנו רכש את הדירה..."
ע"א (עליון) 402/80‏ ‎ "‎אתגר" הקלוב הישראלי החדש למסחר ביהלומים בע"מ‎ ‎נ' מ.ב.א. החזקות ונכסים בע"מ
 

zammy

New member
מכירת דירה

הוצא נסח רישום מעודכן וראה אם אכן נמכרה הדירה ולמי.
אם לא ידועה כתובת כלשהי יש לפנות למרשם האוכלוסין ותמורת אגרה קטנה ולפי מספר הזיהוי והשם ינפיקו כתובת כפי שרשומה אצלם.
כאמור החובות עוברים מהמוכר לרוכש.
כשתאתר שלח מכתב ( או על ידי עורך דין) עם אזהרה שבאם לא ישלם תתבעו אותו אצל המפקחת.
האם הדירה מאוכלסת על ידי שוכר למשל?
 
הדירה ריקה וסגורה

הצלחתי לאתר כתובת דרך 144...מתברר שהכתובת היא של בית אבות . כנראה שם שם את אבא שלו או משהו כזה . הבנאדם חמקן.
הדירה עומדת סגורה כשנה בערך והתברר לי שנמכרה לא מזמן , אך עדיין לא נכנס הקונה ואין לי עוד סבלנות לחכות.
 

zammy

New member
כתובת רשמית רק לפי מרשם האוכלוסין לפי תעודת זהות

הוצא נסח רישום מעודכן באינטרנט- ראה מי הבעל הרשום ואם יש הערת אזהרה לטובת הרוכש .
לפי מספר הזיהוי והשם תוכל לבקש ממרשם אוכלוסין איתור כתובת.
זה הנתון הרשמי הקובע שם בעל הנכס שאחראי לתשלום עבור תחזוקת הבית המשותף.
אותך לא מעניין אם החוב ישן כי הקונה נכנס לנעליו של המוכר מבחינת חובות , עליו לוודא שכל החובות שולמו ואם לא עשה כן- זו הבעיה שלו.
&nbsp
&nbsp
 
האם בעל דירה חדש אחראי לחוב של קודמו לוועד הבית?

1. השאלה שבכותרת נשאלה בפורום זה לפני ארבע שנים ונדונה בהרחבה (כאן). לדעת רוב המגיבים באותו שרשור, ואני בתוכם, בעל דירה חדש אינו אחראי לחוב של קודמו לוועד הבית. זו גם הייתה עמדת היועץ המשפטי של האגודה לתרבות הדיור, כפי שהציג השואל באותו שרשור.
2. פסק הדין של בית המשפט המחוזי, המקושר לעיל בתשובתו של 9x9 (שגלש בשרשור הקודם בכינוי Nachum Takum והיה בדעת המיעוט), אינו עוסק בשאלה הנדונה, וממילא אינו סותר את דעת הרוב הנ"ל, אלא קובע אך זאת, שמי שרכש דירה ומתגורר בה, ייחשב כבעלה ויהיה חייב בתשלום דמי ועד הבית, אף אם בשל בעיה כלשהי הדירה עדיין אינה רשומה על שמו.
שים לב: פסק הדין מחייב את את החברה, רוכשת הדירה (אף כי הדירה עדיין אינה רשומה על שמה), לשאת בחובותיה שלה לוועד הבית, ולא בחובותיהם של המוכרים.
3. את שאלתך בדבר איתור הכתובת אני מציע שתשאל בפורום חקירות פרטיות.
 
תיקון קל

פסק הדין (בערעור) לא חייב את החברה לשלם את דמי הוועד, אלא החזיר את הדיון למפקחת כדי שתדון בתביעת הוועד נגד החברה.
 
תודה על העזרה

לא הייתי רוצה לתבוע את הדייר החדש , זה לא חכם להתכסח על ההתחלה ..
הדבר לא באשמתו ....אולי רק כמוצא אחרון בהחלט.
המוכר לא מתכחש לחוב ואומר שיישלם, אך מתחמק בפועל ולא משלם חוב של מעל שנה...מזה אני מבין שהוא רמאי ואין לו כוונה לשלם.
אנסה להשיג כתובתו במרשם האוכלוסין .
ד"א מדובר באדם ידוע למדי ורבים מאוד מכירים אותו ושמעו את שמו....
 
למעלה