איתור מידע על קרובים שעקבותיהם נעלמו במלה"ע ה2

20Tomer20

New member
שלום לכולם,
אני מחפש כבר זמן מה מידע על חלק מממשפחתי שלא ידוע גורלם.
משפחת שכטר חיה לפני המלחמה בביכאווה (Bychawa) שבפולין. סבי יוסף שכטר, ה3 מבין 4 אחים, נולד ב 1922 ונפטר ב2011.
הייתה לו אחות צעירה בשם לאה / לולה אשר לפני המלחמה עזבה את פולין ונסעה לצרפת. זה כל מה שאנחנו יודעים עליה. מכיוון שמעולם לא יצרה קשר איתו או עם אחיו לאחר המלחמה, הניחו שהיא מתה. הרשומה היחידה שידועה לי עליה היא דף העד שהגיש יוסף, המצורף, אשר מילא רק בשנת 1999. אינני מודע להוכחה כלשהי לכך שהיא אכן הגיעה לצרפת או נהרגה (חיפשתי המון...). אנחנו גם לא יודעים אם היא התחתנה ו / או נולדו לה ילדים, במקרה כזה ייתכן שישנם צאצאים חיים בשם אחר...

למען האמת לא הצלחתי למצוא שום מידע על קורות המשפחה בפולין (רשומות לידה, נישואין וכיו"ב) מעבר לדפי העד שמילא סבי.
אלה הפרטים שידועים לי על המשפחה:
שם פרטישם משפחהשם נעוריםתאריך לידהשנת פטירהמקום פטירה
יעקבשכטר-לא ידועלפני המלחמהפולין
גיטלשכטרהוכמןבערך 1900 לא ידועככה"נ פולין
חייםשכטר-19171999ישראל
פסחשכטר-1920לא ידועככה"נ פולין
יוסףשכטר-20/3/19222011ישראל
לאה/לולהלא ידועשכטרמשוער 1923-5לא ידועלא ידוע

אין לנו גם שום עדות ביחס לגורלם של האח פסח או האם גיטל, מלבד דפי העד שסבי מילא תחת ההנחה הסבירה שנרצחו.

אשמח לרעיונות, תודה מראש!
תומר

קבצים מצורפים

• דף עד לאה שכטר.jpg
    דף עד לאה שכטר.jpg
    KB 185.3 · צפיות: 9

חוה3

Member
היכן חיפשת?
האם פנית לארכיון באד ארולסן? בדקת רשימות מן השואה באתר הג'ואיש גן? רשימות מן השואה ביד ושם (שם צריך לעבור ידנית על השמות, דף דף? קראת ספרי יזכור מהסביבה?

20Tomer20

New member
תודה חווה,
ניסיתי לאורך החודשים האחרונים לחפש בבאד ארולסן, jewishgen ויד ושם.
לא הייתי מודע לאפשרות לפנות לבאד ארולסן - אנסה, תודה!
- ביד ושם הכוונה לדפי עד (את זה עשיתי), או משהו מעבר?
- ספרי יזכור - לא היכרתי... כאן? https://www.yiddishbookcenter.org/collections/yizkor-books

חוה3

Member
רשימות מן השואה כוונתי לזה

אבל משום מה בזמנו היו אלפי דפים ממקומות שונים באירופה שנסרקו לאתר ועכשיו נותרו רק שני עמודים עם מסמכים.

חוה3

Member

20Tomer20

New member
האם מישהו מכיר דרך למצוא רישומי הגירה / נישואים / לידה בצרפת בשנות ה30/40?
האם יש דרך לפנות לעזרה לארכיון הלאומי הצרפתי?

חוה3

Member
האם מישהו מכיר דרך למצוא רישומי הגירה / נישואים / לידה בצרפת בשנות ה30/40?
האם יש דרך לפנות לעזרה לארכיון הלאומי הצרפתי?
מציעה שתפתח פוסט חדש כי בתוך הפוסט המקופל כאן לא כולם רואים ושמים לב לשאלה שלך.

שרי סילבר

Active member
כעיקרון, רישומי-לידה לא תמצא ברשת. כלל 100 השנים עדיין תקף ביחס לרישומי-לידה. בשנים האחרונות הוגמשו הכללים ביחס לרישומי-נישואין ורישומי-פטירה, אך המצאי העכשווי ברשת משתנה מארכיון לארכיון.

אם תציין ספציפית באיזה מקום/באילו מקומות בצרפת אתה מתעניין, אנסה לכוון אותך ספציפית, כי, כאמור, המצאי משתנה ממקום למקום, וגם שיטת-החיפוש לא תמיד זהה.

20Tomer20

New member
תודה שרי,
לצערי אני לא יודע... ידוע רק כי קרובת המשפחה (לאה/לולה מהפוסט הראשון) עזבה את פולין לכיוון צרפת.
על פי מה שקראתי לפני מלה"ע השנייה, הרוב המכריע של יהודי צרפת, ובכלל זה המהגרים ממזרח אירופה, חיו בפריז אז הייתי מנסה שם.

שרי סילבר

Active member
ממה שרשמת נראה לי שתהיה לך בעיה לחפש. ע"מ לאתר תיעוד בפריס אתה צריך לדעת באיזה רובע של פריס התגוררה, ומכיוון שאינך יודע אפילו איזו שנה לחפש, זו עבודה סיזיפית שלא משתלמת במצב הזה. גם לצורך החיפוש במפקדים אתה צריך לדעת את הכתובת המדויקת כדי לדעת באיזה תת-רובע לחפש.

גם אם עברה לפריס, הרי שלא הגיוני שעברה לפריס כילדה. היא היתה צריכה להיות לפחות נערה בוגרת, ולפי ההערכה של שנת-הלידה זה אמור להיות עמוק עמוק אל תוך שנות ה-30 אם לא בתחילת שנות ה-40. רישומי-נישואין, במידה שנישאה, קיימים ברשת עד שנת 1942 כמדומני, אולם החל משנת 1933 אין אינדקס של עשורים, משמע תצטרך לחפש בשנים שנראות רלוונטיות כל שנה בנפרד, וביחס לכל שנה לעבור על כל אחד מ-20 הרבעים של פריס. יתרה מזו, רבים מהיהודים עזבו את פריס וירדו דרומה, לאיזור החופשי. חלקם נישאו בדרום צרפת.

לפיכך, מכיוון שלא שרדה, חיפשתי תחילה ברשימות-הטרנספורטים מצרפת, אולם לא מצאתי אותה שם (חיפשתי איותים שונים, ומציעה גם לך. אמנם בדף-העד נרשם השם בגרסה פולנית, אבל כדאי לחפש גם בגרסה הנפוצה יותר, הגרמנית. לכן חיפשתי SZECHTER, SZACHTER, SCHECHTER, SCHACHTER (באתרים שרגישים לסימנים דיאקריטיים כדאי לחפש גם עם אומלאוט, 2 נקודות, על האות A).

אם לא חיפשת עד כה באתר של באד ארולסן, נסה לחפש, אולי יצוץ משהו (גם אם לא, כדאי לחזור ולחפש מפעם לפעם, כי הם מוסיפים כל הזמן מידע).

הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו בשלב הכל כך ראשוני של החיפוש הוא לבדוק אם בכל זאת נישאה ו/או התאזרחה בצרפת. לשם כך הייתי מחפשת באתר הבא (כשהמדובר בשם-משפחה נפוץ האתר תפקד היטב בעבר כשרשמתי שם מלא בין גרשיים כדי לא לקבל יותר מדי תוצאות. לא מזמן עשו שם שינוי, וזה מגיב פחות טוב לגרשיים, אבל בכל מקרה כדאי לחפש ע"פ שם-משפחה ו/או שם מלא.): https://www.retronews.fr/#

נסה גם לבדוק באתר הבא: https://gallica.bnf.fr/accueil/en/content/accueil-en?mode=desktop

בנוסף הייתי מנסה לבחון אם מישהו העלה פרטים לאתר הגנאולוגי, אולי יתמזל מזלך. האתר הוא אתר בתשלום, אבל ניתן חינמית לחפש חיפוש בסיסי ע"פ שם ושם משפחה. נדרשת הרשמה חינמית תחילה. האתר בצרפתית, אבל אתה יכול לעבוד עם המתרגם של גוגל: https://www.geneanet.org/

בהצלחה!

למעלה