העניין העיקרי שלי כאן הוא בקשר ליונה זנפט, שהיה סבא רבה שלי (אבא של סבתי מצד אימי).
אפרט כאן מספר עובדות על אלישע ולאופולד.
מצאתי רישום על אלישע זנפט (Elischa Senft) מ 1934 שמאשש את העובדה שנולד בביאלה - יש שם גם את תאריך הלידה שלו:
Kinder | Ehefrau | Datum Der
Widerrufsvefuegung | Tag und Ort
der Geburt | Vorname | Name | Lfd.
Nr. |
Children | Wife | Date of the
revocation order | Date and Place
of Birth | Given Name | Family Name | Serial
No. |
ילדים | אשה | תאריך מתן
צו שלילה | תאריך ומקום
לידה | שם פרטי | שם משפחה | מספר
סידורי |
--
-- | Theresia geb.
Blaumblatt
טרזיה לבית
בלאומבלט | 15.5.34
15.5.34 | 30.1.86
Biala
30.1.86
ביאלה | Elischa
אלישע | Senft
זנפט | 69
69 |
זה מתוך פרסום רשמי (חתכתי את האמצע מתוכו), בחלק הזה מודיעים לציבור על אנשים שנשללה אזרחותם, לא הצלחתי להבין את הסיבה המדוייקת, אם מכח התאזרחות שנשללה, או מכח זה שעזבו את גרמניה. יש כאן טעות דפוס בשם המשפחה של אישתו בלאומבלט במקום באומבלט.
בפרסומים אחרים הוא נקרא Leo, כנראה הקיצור בזמנו ניתנו להרבה אנשים שמות כינוי:
היה נשוי לרזי (resi) ששמה המלא היה טרזיה (Theresia) ופרט לפרסום אחד מופיעה בשם רזי, שם משפחתה היה באומבלט (Baumblatt):
מרשם העיר.
האירוסין של בתנו הצעירה
רזי עם איש העסקים מר ליאו זנפט,
ברלין, מתכבדים להודיע
מ. באומבלט ואשתו
סופי לבית שלוסמן
ברלין-שונברג,
רחוב גרונוולד. 55 | רזי באומבלט
ליאו זנפט
מתארסים. |
קבלת פנים: יום ראשון, 28 במרץ 1920
יש לי גם קישור בין אלישע ללאופולד (Leopold) על כך שיש להם עסק בשם "האחים זנפט" מ 1923:
מס' 64 452 - האחים זנפט, נויקלן. חברת מסחר פתוחה מאז 8 פברואר 1923. בעלי מניות הסוחרים אלישע זנפט ולאופולד זנפט
אלישע נפטר ב 1946בשכונת בורוכוב (ליד תל אביב - גבעתיים לפי המידע שכיבלתי)
בעלי האהוב היקר, מר אלישע (לאו) זנפט ס.א.
(לשעבר ברלין)
נקרע ממני היום לאחר מחלה קצרה וקשה. הוא היה השמש והאושר הגדולים שלי.
רזי זנפט, לבית באומבלט שכונת בורוכוב ליד תל אביב, פלסטינה ה 29 באוקטובר 1946 |
כאן יש לי קשר בן הכינוי שלו לאו לאלישע, ושמה של אשתו רזי.
יש לי עוד כמה קישורים על לאופולד אישתו גרטרוד (טרודה בקיצור), משפחתה של רזי שאב המשפחה נקרה משה (Moses) באומבלט והאם סופי (Sophie) לבית שלוסמן (Schlossmann).
נישואין ב 1924:
לאופולד זנפט, גרטרוד זנפט לבית לזרוס, התחתנו, נויקולן, רח' לאהן 71, מודים על הבעת הזדהות (תשומת לב).
הולדת ביתם אדית ב 1925 (Edit):
אדית שלנו הגיע, לאופולד זנפט ואשתו לבית לזרוס (Lazarus) ז. זת. גונטצל סנטוריום, סימטת קרלסר 31א.
יש לי עוד כמה קישורים אבל קצרה היריעה.
לצערי לא הצלחתי למצוא קשר בין האחים ליונס,
משום מה בפרסומים מצאתי את חתונתם של סבתא רבה שלי אליס (Alice Senft) עם פיטר (Peter) מ 1910 אבל סבא שלי כתב ברשומים שלו יונה (Yonas),
פטר זנפט, אליס זנפט לבית נטנזון, התחתנו, הלנזה, ביוני 1910, רח' קרלסרוהר 29
אליס היא אלמנתו של פיטר והתחתנה בשנית ב 1917 עם ריכרד אלטמן (Richard Altman) שהיה האורגניסת של בתי הכנסת בברלין
ריכרד אלטמן, אליס שרלוטה, אלמנת זנפט, לבית נטנזון, התחתנו, בנובמבר 1917, רח' קורפורסטן 146, לא תתקים קבלה.
כך שאני קצת מבולבל כאן בעקבות רישומי סבי (yonas).
אשמח לקישורים, מסמכים שיבהירו את העיניינים.