כשאת כותבת תרשמי הכוונה לרשום כאן או היכן?אני אפרט מה שעולה לי לראש, אבל בטוחה שאחרים שיש להם ניסיון של שנים יוכלו להציע עוד דברים.
תתחילי מלרשום את כל המידע שידוע לך לגבי המשפחה שאת חוקרת. שמות, גילאים, מקומות. תכללי הכל, כולל רחוקי משפחה שידוע עליהם או פרטי מידע שאת יודעת באופן חלקי. דברי עם כל מי שאת מכירה שיכול להיות לו מידע (אחותך, בני דודים וכד'). נסי להכין רשימה / עץ התחלתי של מה שאספת שמהם את יכולה להבין את הקשרים בין האנשים.
חפשי אם יש אצלך או אצל אחרים מסמכים, מכתבים ותמונות שנוגעים למשפחה. ממליצה לרכז את הכל בתיקיה פיזית או וירטואלית. שימי לב אם כתוב משהו בגב התמונות או לצידן באלבום. תוסיפי מידע שמגיע מזה לרשימה / עץ שיצרת.
היכנסי לJewishGen ולJRI - Poland ובצעי חיפוש לפי שמות המשפחה שיש לך מהרשימה והמקום שהאנשים גרו בו (יש אפשרויות חיפוש רבות עם חיתוכים שונים, שווה לקרוא בעזרה של כל אתר על טיפים לחיפוש). לגבי ורשה המידע חלקי בגלל שהרבה מהרשומות נשרפו, אז סביר שלא יהיו הרבה תוצאות רלוונטיות אבל תוסיפי את מה שכן נראה לך רלוונטי לרשימה.
יש אתרים עם מידע שרלוונטי לתקופת השואה - ארכיון Bad Arolsen ואתר אחר ששכחתי את שמו שיש בו ריכוז מידע מגטו ורשה. תבצעי גם בהם חיפוש.
אם יש ענפים של המשפחה שהיגרו מפולין לפני מלה"ע השניה שווה גם לעשות חיפוש ב FamilySearch.
אם היגרו לישראל לבדוק באתר של האגודה הישראלית לגנאולוגיה אם יש מידע. גם באתר של ארכיון המדינה.
כדאי גם לחפש באתרים של עצים גנאולוגיים - myheritage, ancestry.
זה כרגע מה שעולה לי לראש.
אם את רוצה עזרה יותר ספציפית תרשמי יותר מידע- כולל שמות, מקומות לידה/ מגורים ושנים.
תתחילי מרישום אצלך.כשאת כותבת תרשמי הכוונה לרשום כאן או היכן?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.