אי אפשר להתגרש מהורים?

liveandletdie

New member
אי אפשר להתגרש מהורים?

אני פשוט חושבת שאני לעולם לא אצליח להסתדר איתם. לפחות לא עם אמא שלי. לא כיף לי לחיות איתם בבית. וזה לא שמתעללים בי או משהו. אני פשוט לא אוהבת את הנוכחות שלהם. אני לא אוהבת את הדרך שהם חושבים.... אני לא אוהבת הרבה דברים בהם. אין אפשרות באמת של גירושים?

כשהייתי נערה הרגשתי בדיוק כמוך.

בגלל גילך יש לך עוד כמה שנים של מגורים משותפים איתם- אחר כך את ברשות עצמך ויכולה להחליט אם לעזוב את הבית ואיך לחיות את חייך. בנתיים נסי למצוא את הטוב שבמצב- יש מי שדואג לך לאוכל, לבגדים, ללימודים וכדומה. אם לא נעימה לך השהות בבית, נסי למצוא חוגים ופעילויות שונים לשעות אחר הצהריים.

liveandletdie

New member
יש לי בערך חוגים.

אני מנגנת. ולעוד דברים שאני רוצה ללמוד, אין כסף. [בטח, כשמוציאים אלפי שקלים על סיגריות בחודש אחד ועוד לשלם את כל החשבונות. אין כסף לשום דבר שאני אבקש.] לכן, גם אני לא יכולה לצאת. משתי סיבות פשוטות : 1. אין כסף 2. אני שונאת את החקירות של אמא שלי. היא אף פעם לא תאהב את מי שאני אצא איתם. היא תעקם פרצוף, היא תגביל אותי, היא תציק. ובכלל, היא כבר לא סומכת עליי. כל זה... אוף. למי יש כוח לסבול את זה רק בשביל לצאת לחצי שעה מהבית לשאוף אוויר? :\

אולי כדאי לדבר איתם?

אני ידועת שזה נישמע בלתי אפשרי אבל אולי תבקשי לשוחח איתם על מה שאת מרגישה ומה שאת חושבת? שיחה מתוכננת מראש לא להתנפל עליהם פתאום בצעקות תוך כדי ויכוח על משהו אחר. גם אמא שלי לא אהבה את החברים שלי והיום, אני נשואה כבר 14 שנים והיא לא אוהבת את בעלי. ולמה היא לא סומכת עלייך? עשית משהו ששבר את אמונה? פגעת בה?

liveandletdie

New member
אין מצב :\

אני לא חושבת שיש מצב שאתפוס אחד מהם לשיחה. אבא נורא עצוב עכשיו בגלל עניינים של עבודה, אמא נורא לחוצה בגלל עבודה ועוד בלאגנים אחרים. אין לה עצבים אליי. ובטח לא לשיחה, יש לי סיוטים משיחות איתה. ולשאלה השניה, למה היא לא סומכת : זה משהו מאוד מסובך. היה לי קשר בעבר שהסתרתי בערך חודשיים כי ידעתי שאמא לא תאהב. וכשגיליתי לה עליו, היא אסרה עליי פשוט לדבר עם אותו בן-אדם ולהפסיק להתראות ובכלל, האמון לגמרי נפגע. ואני מבינה למה. אבל קצת קשה לי שאי אפשר להחזיר אותו גם אחרי שנתיים. בכלל, אין אפשרות לפתוח את הנושא הזה לרגע, כשמזכירים את המקרה של לפני שנתיים היא משתגעת מזה. היא מתחילה לצרוח וממש להשתגע עליי. היא לקחה את זה ממש קשה |:

אומרים שגיל הנעורים הוא גיל

שבו יש הרבה עימותים וויכוחים עם ההורים. כואב לי ליקרוא מה שאת כותבת אבל זה משהו שלא התחיל היום או אתמול ולכן אני חושבת שזה לא משהו שיעבור ברגע. אם ההורים שלך כעת לחוצים אז בוודאי קשה להם חוסר התיקשורת איתך ומה שעובר עלייך ואולי גם הם מרגישים לא נוח או נבוכים לשוחח איתך ולשתף אותך ולהבין מה עובר עלייך. אני מציעה שתנסי לחשוב מה כן יכול לעזור לך להעביר את התחושות הללו ולפנות בתוכך מקום לתחושות נעימות יותר. אני חושבת שהאחריות על קשר בין הורים וילדים הוא של ההורים אבל אני מבינה שאמא שלך מאוד ניפגעה ממה שקרה. בכל זאת, נסי פעם לדבר ולומר לה מה את מרגישה, אולי אם לא בשיחה, תיכתבי לה מיכתב יפה , בלי להאשים אותה בהתפרצויות כעס שלה, בלי להאישם אותה שהיא כעוסה ועצבנית אלא לתאר מה את רואה בעיניים שלך . אולי בדרך הזו תוכלי להעביר לה את התחושות. אני בתור אמאלילדים מאמינה שהיא תקבל את הדברים והם יגעו לה בלב. אין אמא שלא רוצה שלילדים שלה יהיה טוב.

טוב הוא דבר יחסי.

ההבדל בין הטוב שלנו כאמהות, לטוב שהילדים שלנו חושבים עליו, לצערי, בדרך כלל שונה מהותי. מעבר לזה, מכתב נשמע לי רעיון מצויין. את צודקת, במכתב אפשר לכתוב את הרגשות שלנו ולוודא שאנחנו לא שיפוטיים או מעליבים.

שלום קר../images/Emo186.gif

גם אני חשבתי בדיוק כמוך. והאמת היא שבעיקר לא הסתדרתי עם אמא שלי. זה עבר לשתינו כשהייתי בת 23, כך שיש תקווה. מה מפריע לך בדרך שבה הם חושבים? מה את לא אוהבת בהם? תאירי את עיניינו ואולי נוכל לתת לך זויות מבט נוספות. יעל

liveandletdie

New member
אני אפרט יותר מאוחר.

שלא תחשבי שאני מתעלמת או משהו בגלל שעניתי למעלה ולך לא.

גם אני הייתי במצבך ...לפני הרבה שני

אני מצאתי כמה פתרונות שלא עולים כסף: 1. למצוא קבוצת חברים השומר הצעיר או הנוער העובד - יש להם פגישות פעם בשבוע ופגישות פנימיות בין ההחבר'ה ..סיבה מצויינת לחדש קשרים, במיוחד כבבית לא טוב. 2. ללכת לספריה של הבי"ס או הקרובה למקום שבו את גרה ולעשות את שיעורי הבית שם...יש לך שקט (דואגים לשקט תמיד, במקומות כאלה) את באוירה של חבר'ה שלומדים ואת יכולה בעצם לעשות מה שאת רוצה - כמו שאני הייתי עושה לוקחת ספר טוב והולכת לקרוא ...עד שעה 7-8 בערב כשהספרייה נסגרת חוזרת הביתה ואז כבר לא נשאר הרבה לשהות איתם:) 3. לצאת לטיול באופניים בסביבה, ללכת לחברים, חברה קרובה ..או סתם לשבת בחדר שלך ולדרוש קצת פרטיות . מאחלת לך שהשנים שנשארו לך להיות איתם יהיו נעימות עד כמה שניתן... ד.

למעלה