אי אפשר למחוק רגשות...

• פותח הנושא ג.
  • פורסם בתאריך

ג.

New member
אי אפשר למחוק רגשות...

בפורום הראשון בו מחקו את דברי - פורום רפואי מסוים בו הכתבתי על משהו מתחומי רפואה משלימה מחק את התייחסותי הרופא ה"קונבנציונאלי". הוא טען שזה לא הדבר הנכון שעוזר, מצד שני זה גם לא יזיק, אז מה העניין אם לי זה עוזר אולי גם לאחרים, קצת בפתיחות זה לא במקום זה בנוסף..... בפורום השני בו מחקו את דברי אמורים "כביכול" לדבר על רגשות, אבל ברגע שבו מתבטאים - כמו בחיים - לפעמים בצורה שמעידה שמישהו נפגע, אפילו אם זה אדם המקורב למנהל הפורום - בוצעה מחיקה. אני לא מאמינה שאכתוב עוד בפורום כזה שבו מוחקים רגשות. כן, רגשות לפעמים באים לידי ביטוי בצורה לא הכי נעימה, אבל הם שלנו, לא היו ממש קללות כמו שאני לפעמים רואה בפורומים אחרים. יותר מזה, בעיתות אופוריה באותו פורום הביטויים וחוסר הרגישות היו מזעזעים יותר ולא נמחקו... אז חוסר שיקול הדעת - לדעתי נובע מכך שמנהלי הפורומים - גם אם קבלו את עמדת הניהול הם לפעמים אנשים קטנים, קטנים, קטנים מאוד שלא באמת יודעים איך לנהל, אפילו אם הם לומדים נושאים הקשורים לעניין הפורום יש להם עוד הרבה מה ללמוד... מקווה שכאן לא ימחקו לי את ההודעה. מה דעתכם - אפשר למחוק רגשות, כשלא מוצא חן, באמתלה של "צורת התבטאות לא ראויה" (למרות שלא היו קללות או העלבות קיצוניות לטעמי, אלא מספר אנשים שהתעמתו בצורה מאוד כנה וכואבת...)?

hope_29

New member
ג. שלום וברוכה הבאה!

שלום ג. אינני חושבת כי בפורום זה הודעותייך יימחקו כל עוד ימשיכו את הקו בו נוקט פורום זה: רגישות, הבנה, אמפטיה וסובלנות. במקרה, ידוע לי למה התכוונת "הפורום השני"...עקבתי אחריו במשך שבועות מרחוק ומעולם לא הרהבתי לנסות ולהצטרף אליו בשל האווירה בו. מדובר בפורום בו חבריו שנשמעים לי כאנשים מקסימים ורגישים ערכו מספר מפגשים וכתוצאה התגבשה לה הקבוצה (דבר טוב בפני עצמו) אך לא פינתה מקום לחברים אחרים... גם אופיין של ההודעות הזכיר לי יותר מפגשים בין חברים מאשר פורום. בכול אופן, הדברים הדרדרו שם לכדי שיחות בוטות (את קוראת לזה כנות....) בין המשתתפים נוצרה אווירה עכורה ולדעתי מדובר בפורום על סף גסיסה...אלא אם כן הגרעין הקטו שעוד נותר שם ישנה את אופיו של הפורום או יפתח את זרועותיו לקבל גם אחרים. בכול אופן, אין זה המצב פה. להפך. אשמח לראות אותך עמנו, ברוכה הבאה hope

ג.

New member
שלום hope

ראשית, תודה על קבלת הפנים ועל ההתייחסות. הבנתי גם את תחושותיך לגבי הפורום המדובר, שהיו זהות לשלי (בעיקר לאחרונה). יתכן שהיו אלו (השיחות האחרונות) שיחות בוטות (אולי כנות מידי), מקווה שלאור המעקב שלך אחריהן אינך חושבת שגם אני הייתי בוטה מידי (מאוד השתדלדתי... אם כי אני בהחלט מסוגלת לכך). על כל פנים, אני מעדיפה להניח דברים על השולחן, להוציא את הרגשות כמו שהם ולהתנקות, זה לא סביר בעיני שבפורום זה יהיה אחרת מבחיים בעיקר בין אנשים שכבר מתכתבים זמן מה ונפגשו ויש בינהם כבר מידת מה של קשר. ולכן ציינתי שאולי השיחות היו קשות וכואבות אך הכרחיות לטעמי. עם זאת, לאחר קריאת דבריך ודבריה של מאיה, יתכן שהגזמנו. אבל, אינמי חוזרת בי מהמחשבה שמנהל פורום צריך להתריע לפחות מספר פעמים ואז למחוק, אולי יש אנשים (כמוני ) שלא מבינים רמזים או אזהרה אחת!! מעריכה את תגובתך
שבת שלום

תמוזB

New member
ג. יקרה

הרי ברור לך שמחקו את מה שכתבת מתוך אינטרסים אישיים וקטנוניים. אז למה לך לענות את עצמך ? בגלל מנהל פורום שנכשל בגלל שיש סביבו חבורה של אנשים קטנים ? חייכי לעצמך והמשיכי לצעוד קדימה.

morrr

New member
סגורים

אני ניסתי להיכנס גם לפורומים אחרים מן הסתם הם היו מאד סגורים ולא היו מעונינים בחברים חדשים נעלבתי קצת אבל זה מה יש בהקשר למחיקות עדיין לא נפגשתי בזאת שבת שלום

ג.

New member
morrr - לא בזה העניין, אבל

לא משנה - תודה על כוונתך לעודד אותי
שבת שלום

ג.

New member
תודה תמוז,

ראה את תחושותי בהודעה ל hope וחוץ מזה - לא שכחתי את הדוא"ל אליך, אבל יקח לי קצת זמן, כי זה מצריך יותר מאמץ מסתם שליפה, וכרגע אין לי את האנרגיה לזה... שבת שלום

Mאיה

New member
ג. מקסימה

קודם כל, מתה עלייך! דבר שני, שאולי ישמע לך מוזר. אני שמחה שמחקו שם את ההודעות. ההודעות גלשו לאפיקים מאוד מלוכלכים. זה כבר לא היה דיון ציבורי.וזאת על אף שגם הודעותיי נמחקו. את יודעת, אני הגעתי למסקנה שאין ברצוני להיות חלק במקום שהתהווה שם. אם איני יכולה לבוא ולהגיד את מה שאני חשה מתוך כנות. נכון, הזכרתי שם אנשים ספציפיים- אבל רק אנשים שדרשו תשובות והסברים למה שאני חושבת. ביקשו- קיבלו!...האמת לעיתים כואבת. יש אנשים שאינם רגישים לסביבה. יש אנשים שלא מוכנים להבין או לקבל את הכאב של האחר. יש אנשים שמעוניינים שרק ישמעו אותם. לא מעוניינים להקשיב. ולכן, יפסידו הכרות עם אנשים מאוד מיוחדים. אבל, זו כבר בחירה שלהם. וכנראה שכך הם רואים את חייהם נטול כאב(או לפחות מתכחשים לכאב). כל אחד בוחר לו את החברים שלו. עשי את את הבחירות שלך, אני עושה את שלי והם עושים את שלהם. ברגע שארגיש שהפורום מתאים לי מבחינת האווירה, אכנס ואשתייך. כל עוד הוא לא מתאים לי, אני לא אבזבז מילים שם. וכשאני רושמת "לבזבז"- זה ממש בזבוז. הויכוח המכוער שהיה אתמול. גרם לי להבין כמה אני טועה בכך שבכלל הגבתי. יש פעמים שטובה בהם השתיקה- האי תגובה. וטעיתי שבזבזתי עליהם מילים. אנשים שמקובעים בצורת חשיבה שלהם, בדרך חיים שלהם, שלא פתוחים לנסות להקשיב לדעתו של מישהו שונה מהם לעולם לא ינסו להבין את מה שהאדם השונה מנסה להגיד...אז חבל על המילים. זו תחושתי וזהו. אוהבת אותך, Mאיה.

ג.

New member
מאיוש ../images/Emo25.gif

מסכימה לה - כ - ל (ראי תשובתי ל hope) חוץ מזה, גם אני אוהבת... ומתגעגעת!! (מצטערת על הקיצורים - אני סחוטה וגם לא מצליחה לישון כמו שצריך... המח, המתח, יעבור עוד שבועיים כנראה...)
שבת שלום, חמודה

ג-יקרה בקשר למחיקת הודעות

אז אומר לך שגם בפורום סהר-תמיכה מוחקים הודעות, אבל: 1-מאוד מקפידים שהפורום יהיה כמו רוח הפורום דהיינו תמיכה, כלומר ביקורות על סהר-תמיכה, על דרך ניהולם, הוצאת כעס עליהם, אכזבה מהם וכו´, לא מקובל לכתוב בפורום, אלאל באיימיל אישי אליהם או בשיחה בערב באופו אישי עם נציג/ת סהר. 2-כשהודעה של כותב בפורום מדברת על כאבו האישי לא מוחקים הודעות, אך אם אדם כותב הודעה כתגובה לכותב אחר, ויש בה שיפוט, תוקפנות, פגיעה באחר ההודעה תימחק, אפילו שהכוונה של כותב ההודעה היא מטרה טובה, ורצון לתמוך בדרכו בכותב אליו התגובה מיועדת. 3-דוגלים פה מאוד שלא תהיה ביקורת אחד על השני בין הכותבים, כל אחד רשאי לכתוב על כאבו , רגשותיו , וכמה שבא לו , כמובן תוך דאגה לא לפגוע באחר. 4- הכי חשוב (ובזה נכשל יקירנו) סהר-תמיכה מתנהגים כמו מנהלי קבוצת תמיכה, דהיינו הם לא מתערבים מעל דפי הפורום בויכוחים בין אחד לשני בצורה של נקיטת עמדה לצד אחד(דבר שגם הם נכשלו בו בעבר), הם משתדלים להיות נטרלים ופשוט למנוע רעל בפורום ולא משנה מי צודק-רעל לא במשפחת סהר-חופש ביטוי לא בכל מחיר בסהר. אני הייתי בעבר "מאוד צודקת" לפי דרכי, אבל תגובותיי-ולא חשוב שנבעו מרצון טוב, נתפסו בסהר-תמיכה כהודעות תוקפניות, ועברתי בלשון המעטה חינוך סהרי-והם כמובן עברו חינוך קשתי -והגענו לעמק השווה-כמובן שאני נאלצתי לוותר על כמה עקרונות שלי-כי השתכנעתי שהם צודקים. בפורומים של סהר אנו שומרים על אוירה תומכת, מקבלת ולא שופטת. הודעות בפורום שיעמדו בסתירה לעקרונות אלו – ימחקו אני מצרפת לכאן קישור שבו חטאתי לכללי-ונמחקו לי אח"כ המון הודעות שחלקן באו לתקוף את סהר-תמיכה כי לא הסכמתי לקבל את גישתם. היום אני מודה להם-כי מהנסיון המר שלי בפורום השני שמנהל פורום-לא תפקד כמנהל קבוצת תמיכה, ראיתי איך נהרסת ביממה קבוצה שלמה-ומתפרקת קבוצת תמיכה וחבל. רחל-נשמה טרום החינוך הסהרי-לפני חמישה חודשים אני שמחה לגלות איך השתניתי

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אז... למה ואיך מוחקים

קודם כל ג., ברוכה הבאה.
ולמה מחוקים? כי זו הדרך היחידה לשמור על אוירה של פתיחות + בטחון בפורום. שילוב לא פשוט. כי פתיחות (לא במובן של חופש דיבור) היא דבר שדורש שהכותב קודם כל להרגיש שבמקום הזה שבו הוא יחשוף את הבטן הרכה, יקבלו אותו ואהבה ובעדינות ולא בחרבות שלופות... כדי שזה יתקיים, הודעות תוקפניות מכל סוג נמחקות. מניסיון רב בניהול פורומי תמיכה, אני יכולה להגיד לך שכאשר יש הודעות תוקפניות בפורום, גם אם הן מוצדקות ולכל צד הטיעונים הנכונים והצודקים שלו, הן גורמות לכותבים שבאו לפורום כדי לדבר על הכאב שלהם, להשתתק ולעמוד מן הצד מבוהלים ומבודדים. כלומר, מחיר יקר לשלם מבחינתנו ומבחינתם. לא לשם כך קם הפורום הזה. אז הוחלט כאן בסהר ופורומי תמיכה אחרים, שקודם כל אוירת התמיכה, אחר כך חופש הדיבור. יש מספיק מקומות ברשת שבהם רק תתחילי לדבר על דברים אישיים ומייד תזכי לתגובות ציניות, מלגלגות וביקורתיות. כאן זה פשוט אסור. מי שרוצה אוירה כזאת, באמת, יש די אלטרנטיבות. כאן רוצים לשמור על המקום מסוג אחר. בו מי שבא, יכול להרגיש בבית, כלומר בטוח, מחובק ולהתחמם לצד לבבות אחרים. ולמרות שזה רק אינטרנט וכאילו מרוחק, מרגישים היטב את חמימות הלבבות של כמה וכמה מהאנשים כאן. אז ברוכה הבאה!

למעלה