אי ג'ינג

אי ג'ינג

בימים אלא אני קוראת בפעם השניה את הסכין המעודן ובאחד מהקטעים האהובים עלי בו מארי וליירה נפגשות שמתי לב שמוזכר המושג אי ג'ינג. שאלתי את אמא שלי (שלומדת רפואה סינית ובין היתר גם הסטוריה סינית ופילוסופיה סינית) והיא אמרה שיש את השיטה עם המקלות אבל יש מיליון שיטות אחרות בין היתר עם קלפים ושיש לנו קלפים כאלה וספר שמסביר עליהם!!! אז פתחתי את הספר והתחלתי לקרא מה מסתבר? יש 8 קלפים בסיסיים שמיים-אדמה מים-אש הר-אגם רוח-רעם עכשיו לכל אחד מהם יש סימון בקו ישר או שבור (בשלב הזה אתם בטח שואלים את עצמכם למה אני חופרת לכם על זה? תכף התשובה). הסינים העתיקים כתבו את הסימנים האלא על המצפנים שלהם... לכל ציור וסמל היו כמה משמעויות פילוסופיות וכלליות שייצגו את כיווני האוויר ובעזרת משמעויות אלא השתמשו באי ג'ינג בשביל מעין "חיזוי עתיד" הינה קטע שמדבר על האוויר: כך למשל השם שמיים מתייחס להקשר "טבע" אך אותו הקלף ייקרא "אב" אם הוא מונח בהקשר "המשפחה". "עצמה" כ"ביטוי" או "סוס" ברמה של חיה וכן הלאה מזכיר לכם משהו מחומריו האפלים? ואם לא כדי שתקראו את השיר הבא שנכתב על ידי ואנג פי (226-249 לספירה הנוצרית) הרעיונות מבוטאים בתמונות התמונות מוסברות במילים אנו נצמדים למילים ונכשלים בהבנת התמונות אנו נצמדים לתמונות ונכשלים בהבנת הרעיונות כאשר נבין את התמונות נוכל לשכוח את המילים כאשר נבין את הרעיונות נוכל לשכוח את התמונות

Thil

New member
נשמע אדיר

תקראי עוד ותעדכני... זה נשמע ממש דומה!

אי צ'ינג

אני מאמין שזה עובד ממש כמו קלפי טארוט. כל עוד נותנים חופש לאינטואיציה ופותחים פתח לפרשנות אין סיבה שזה לא יעבוד

Burzum111

New member
../images/Emo45.gif

מספרים שמי שהגה את הרעיון היה סיני שישב במעצר. הוא רצה לדעת מה קורה בעולם אז הוא עיצב את האי צ'ינג בתור תחזית אפשרית למצב מחוץ לכלאו. במקום לפתוח אשכול חדש רציתי לשאול: האם יש הגבלת גיל לחומריו האפלים? ז"א גיל מסויים שממנו כבר אי אפשר ממש להנות מהספרים?

DHallow

New member
כאחת מישישות הפורום ../images/Emo69.gif

אין גיל לספרות פנטזיה טובה. למה?

Burzum111

New member
סתם, חשבתי לקרוא.

כל הבאז מהסרט והבאלאגן עם כנסייה הקתולית וכו'.

האבק

New member
מגניב לאללה! זה בהחלט מעניין

אבל בחומריו האפלים היא עושה את זה עם גבעולים, לא?

בהחלט מגניב

יש כמה שיטות. בשביל להגיע לפיתרון זה ממש קשה מכמה סיבות. השיטה שבה אני משתמשת יש קלפים שלכל אחד מהם יש סימן שהוא קו שלם או שבור. קו שלם מייצג זכר וקו שבור נקבה. יש 4 קלפים זיכריים (אב, בן צעיר, בן בכור והבן האמצעי) ו4 קלפים נקביים (אם, בת צעירה בת בוגרת ובת אמצעית). בוחרים שישה קלפים מתוך השמונה כשהם הפוכים, ולפי הקוים הישרים או השבורים המסודרים בצורה אנכית צריך למצוא את הקלף המסוים שמתאים לדוגמה שיוצאת ולפי הספר לבדוק מה המשמעות שלו. אני חושבת שצריך ללמוד שנים בשביל לעשות את זה בלי חיפוש ארוך ובלי ספר

DHallow

New member
אגב השיטה עם המקלות

כך הפקיניוס מתקשרים עם עצי האב ב"קול למתים" ובספרי ההמשך. עוד נקודת דימיון בין הסדרות!

../images/Emo8.gifשיטה פשוטה על מטבעות

לוקחים מטבע וזורקים אותו 6 פעמים. אם יוצא המספר אז כותבים שני קווים, אם יוצא מה שבצד השני כותבים קו אחד. את התוצאות רושמים מלמטה למעלה 6 5 4 3 2 1 את הצורה שיוצאת צריך לבדוק לפי ספר שכתוב בו הפירוש של כל צורה. אם אתם רוצים אני יכולה לבדוק בספר שיש לי^^

אני רוצה לנסות להשיג את הגירסה המוזכרת

הגירסה שלי היא הגירסה של אוליבר פארוטט והניסוח קצת שונה

Burzum111

New member
בהצלחה :)

למרות שלדעתי כל הקטע של היחזוי זה סוג של התבוננות פנימית. אפשר גם לעשות את זה דרך זיפזופ בטלוויזיה וכו'. עוד דבר שחיפשתי בעקבות השירשור הזה: http://en.wikipedia.org/wiki/I_Ching's_influence יש, מסתבר, עוד כמה סופרים שעשו שימושים מעניינים עם זה.

מארשמלו

New member
סתם קוריוז

כשבתי הבכורה נולדה לא הצלחנו להסכים על שם. במשך שלושה חודשים קראנו לה בשמות שונים עד שהתגלגל האי-צ'ינג לידינו. ע"י הטלת מטבעות הגענו לשם שעליו הסכמנו מייד

מארשמלו

New member
טוב, את השם לקחנו

מהקסגרמה 19. בזמנו עוד לא היו הרבה כאלה (בישראל). מעניין מה היינו עושים לו היינו מקבלים למשל את 54.

למעלה