אי הבנה אחת גדולה

כמו תום

New member
אי הבנה אחת גדולה

שלום לכם, אני בת 18 וחצי, לא גוייסתי ואני גרה לבד. מכיוון שרציתי לבקש הנחה בארנונה הייתי צריכה תדפיס מביטוח לאומי. כשהגעתי לשם אמרו לי זהתיק שלי סגור (לא הצלחתי להבין מה זה אומר) ושאני צריכה לפתוח אותו. לאחר שהוצאתי בכל זאת תדפיס היו רשומות שם רק 2 עבודות בהן עבדתי ושתיהן בחברות מסודרות וגדולות. מאז עבדתי בעוד כשלוש עבודות- אחת לפני הגיעי לגיל 18 ושתיים מהן אחרי (במסעדה וסופר וכד', לא מקומות גדולים). אני, ברוב טיפשותי מעולם לא ביקשתי תלושי משכורת וחשבתי שהם כן משלמים לי ביטוח לאומי. רציתי לשאול- מה זה אומר שהתיק שלי סגור? מדוע הוא נסגר? מדוע לא שלחו לי מביטוח לאומי איזה מכתב, הודעה, משהו...? ומה עליי לעשות עכשיו (כבר פניתי למעבידה אחת והיא הודתה בפניי שלא שילמה עליי ביטוח לאומי מכיוון שמדובר בסכום קטן)? כבר פניתי אל המוסד לביטוח לאומי בטלפון, וקצת קשה לי להבין את הסביריהם, אשמח אם תעזרו לי. הגישה שלי לאינטרנט אינה יומיומית אבל ניתן להשאיר לי מסרים אישיים.... תודה רבה!

haimra

New member
כנראה ששלשת המעבידים הנוספים

לא דווחו,ומבחינת ביטוח לאומי את מופיעה שלא מועסקת,וזה הזמן להזכיר לך לשלם דמי ביטוח לאומי כלא מועסקת.

כמו תום

New member
תודה על התשובה...

אבל מה משמעות העובדה שסגרו לי את התיק? האם יש דרך לגרום למעסיקים לשלם רטרואקטיבית? האם בגלל העובדה שלא שילמו עלי, אני אאלץ לשלם קנס בעצמי?

haimra

New member
כן!!! פני למוסד לביטוח לאומי ודווחי

על עבודתך במקומות שעבדת,ולא את תאלצי לשלם את חלקך ואת חלקם.

כמו תום

New member
כרגע אני כן מועסקת

ועד כמה שאני יודעת, כרגע מעסיקתי משלמת לביטוח לאומי. האם יתכן שהתיק סגור בכל זאת? ושוב - מה משמעותו של תיק סגור לעומת תיק פתוח?

כמו תום

New member
אז מה זה אומר?

מצטערת, פשוט כשאני מתקשרת לביטוח לאומי אין אדם אחד שמוכן לעזור ולענות על שאלות של חוסר ידע ובורות...

למעלה