אי-הבנות וקצרים בתקשורת

אי-הבנות וקצרים בתקשורת

אתמול מישהי שפגשתי תיארה מה זה קצר בתקשורת בדרך מאוד יפה בעיניי. היא אמרה ככה - אני מנסה להעביר מסר לצד שני כלשהו. הצד השני שומע מה שאני אומרת, ומפרש את זה בדרך כלשהי. לפעמים שנינו שומעים את אותו הדבר וכל אחד מאיתנו רואה את הדברים לגמרי אחרת. פתאום השיחה מתחילה לקבל תפניות שקשורות לפרשנויות האלו, והיא מתגלגלת ככה שבסוף אנחנו לא זוכרים בכלל מאיפה התחלנו. וזוהי כמובן רק דרך אחת שמישהי סיפרה. ואיך זה אצלכם? איך נוצרה אצלכם אי-הבנה עם מישהו אחר בסביבתכם הקרובה, במשפחה, בעבודה או עם אנשים שאינכם מכירים? ואיזה משפטים שמישהו אחר אומר מקפיצים אתכם באופן שעלול ליצור באופן מיידי קצר בתקשורת איתו?

הנה דוגא שהייתה לי אתמול

שאלתי את בת הזוג לגבי כמות הסלט --- "להכין סלט קטן" והיא הבינה חתוך קטן רק השמטתי את המילה כמות

ברוך הבא - דוגמא פשוט ענקית

וכל-כך קלאסית. מישהו אומר משהו, אחר מבין משהו לגמרי שונה. מזכיר לי משפט שקראתי לפני כמה ימים מתוך ספר שאיגד כל מיני משפטים מצחיקים מעיתונים. וכתוב בו ככה: "כאן תופרים מעילים, גם מעורו של הלקוח" אותי זה הצחיק

אני ביקשתי מאבא שלי להוציא

מהמקרר את סלט הכרוב, "בגבוה". הוא חיפש במדף הגבוה, אני התכוונתי לכלי הגבוה (שבמדף הנמוך).

חחחח קשר כזה

יש לי עם אדם מאוד קרוב אליי הפסכולוגית שלי לפני פסח היא אמרה שהיא מתוסכלת ונתנה לי הסבר והוא ככה:"יש לי חנות ואת באה לחנות וכל דבר שאני מציעה לך לא מספיק טוב" אני הבנתי שזאת אני אשר גורמת לתיסכול שלה...היא אמרה שככה היא מרגישה תיסכול ואני לא אשמה בו אני חלק ממנו...

ג'יני במדבר

בהרצאה בנושא התאמת מקום העבודה שלי לאיסו 9000, סיפר המרצה בדיחה: היה כושי אחד, שהלך לאיבוד במדבר. היה צמא צמא צמא, נורא נורא נורא. והסתובב והסתובב והיה במצב נוראי. לפתע הופיעה ג'יני ושאלה אילו 3 משאלות יש לו. ענה: 1. מים. מים. הרבה מיים. 2. נשים. המון נשים ערומות 3. להיות לבן. הפכה אותו הג'יני לבידה. עברו כבר תריסר שנים מאז ששמעתי את הבדיחה הזאת, ואני עדיין זוכרת אותה. כי ככה למדתי, שצריך לפרט במדוייק מאד את ההזמנה שאתה מזמין. את רצונך. כי לא תמיד מבינים למה התכוונת, ואפילו שנצמדים למילים. מיכל.

גדול! תודה על הבדיחה -

ארנינה תשמח לקרוא אותה, היא מתה על בדיחות ובמיוחד על בדיחות שיש בהן קצרים בתקשורת

למעלה