אי הלימה בין הבדיקה לגיל ההריון !!

guska

New member
אי הלימה בין הבדיקה לגיל ההריון !!

שלום ! אני בהריון בשבוע 13, וסת אחרונה בתאריך 17.2.05. על פי בדיקת אולטרסאונד אני רק בשבוע 10. רופאי אמר שהפער בגיל ההריון מעיד על כך שההריון "מפגר" או שיש מום בעובר, והמליץ חד משמעית על הפלה. אציין, שיש דופק לעובר, נכון ל-10.5. האם כדאי לקבל חוות דעת נוספת? על מה עוד יכול ללמד חוסר ההלימה? אני משוכנעת שלא מדובר בביוץ מאוחר, משום שלא היה איחור במחזור, וימי הפוריות שלי ניצפו בזמן. בתודה מראש!

גיל ההריון קטן בשלושה שבועות

לרוב ההבדל בשבועות אלו הינו בגלל ביוץ מאוחר. חשוב לדעת מתי ביצעת לראשונה בדיקות הריון ואם ביצעת גם בדיקות אולטראסאונד קודמת. אם לא - אז כדאי לחכות לפחות 10 ימים ולבצע בדיקה חוזרת ולראות אם קצב הגדילה של העובר תקין. אם כן - זו תמיכה נוספת לטעות בגיל ההריון. אם הפער גדל משמעותית בין גיל ההריון למדידה באולטראסאונד - יתכן שמשהו לא תקין בהתפתחות העובר.

guska

New member
../images/Emo4.gif בבקשה הנה פרטים נוספים

שוב שלום, ותודה רבה על ההתייחסות המפורטת. אני עדיין לא רגועה. כאמור, וסת אחרון ב- 17/2. ריר פוריות ("בר מתיחה") נצפה על ידי בין התאריכים 28/2 - 5/3. (גם בשבוע שהחל ב-27/3 היו הרבה הפרשות - ביוץ מאוחר בכל זאת?). להלן בדיקות ההריון הראשונות שערכתי: בדיקת שתן ביתית בתאריך 24/3 - שלילית בדיקת שתן ביתית בתאריך 29/3 - שלילית בדיקת דם לגילוי הריון מתאריך 26/4 הראתה 98,634 "ערכי בטא". אולטראסאונד ראשון בתאריך 2/5 - הרופא אמר שגיל ההריון 7 שב' ו-6 ימים. (למחרת היום 8 שב' בדיוק), ושבטח היה לי ביוץ מאוחר. אוללטרסאונד שני בתאריך 10/5 - הרופא אמר שגיל ההריון 8 שב' ו-6 ימים. אולטרסאונד שלישי בתאריך 18/5 - הרופא אמר שגיל ההריון 10 שב' ויומיים. האם הנתונים הללו מספיקים כדי לקבוע אם מדובר בהתפתחות תקינה או לא? חשוב לי מאד לדעת לצורך קבלת החלטה קריטית על הפסקת הריון. אני מתנצלת על ריבוי התאריכים והמלל. אם הדבר אפשרי בעיניך אודה מאד על תגובתך. עד כה זכיתי לתגובות מזלזלות מצד רופאים על כך שאני משתמשת בשיטת מעקב ההפרשות (4 שנים רצופות). שלמי תודה.

למעלה