אי הפללת אדם או איש ביטחון שמסר מידע בטחוני לראש הממשלה

DANIAVNI

Well-known member
כמו שאתם יודעים, אני מסכים עם הרבה מהביקורת על הקואליציה .
אבל לגבי סעיף זה יש לי שתי אי הבנות :
1. מה בדיוק הבעייה בזה שמסרתי מידע בטחוני לראש הממשלה ? האם ישנו מידע שאמורים להסתיר מראש הממשלה? לכאורה מי שצריך להיענש הוא מי שלא מוסר מידע ולא מי שכן מסר אותו. זה ממש עויילם הופעך.
2. ודבר שני, מה הכוונה באי הפללת אותו אדם
האם הכוונה שלא יופלל רק בקשר למסירת המידע או שיקבל מעין חסינות גורפת, הווה אומר אם הדליף מידע לעיתון ( גרמני) במקביל למסירתו לראש הממשלה הרי שייסלח לו,
3. או שאולי יש להרחיב את הפרשנות בצורה מוגזמת לחלוטין ובסבירות נמוכה, שאפילו אם ייאשם במעילה, רצח או באונס הרי שיקבל חנינה בזכות זה שמסר מידע בטחוני . כי אם אפשר כפשוטו, ניתן להבין זאת כך .

evglev1

Well-known member
מנהל
כמו שאתם יודעים, אני מסכים עם הרבה מהביקורת על הקואליציה .
אבל לגבי סעיף זה יש לי שתי אי הבנות :
1. מה בדיוק הבעייה בזה שמסרתי מידע בטחוני לראש הממשלה ? האם ישנו מידע שאמורים להסתיר מראש הממשלה? לכאורה מי שצריך להיענש הוא מי שלא מוסר מידע ולא מי שכן מסר אותו. זה ממש עויילם הופעך.
2. ודבר שני, מה הכוונה באי הפללת אותו אדם
האם הכוונה שלא יופלל רק בקשר למסירת המידע או שיקבל מעין חסינות גורפת, הווה אומר אם הדליף מידע לעיתון ( גרמני) במקביל למסירתו לראש הממשלה הרי שייסלח לו,
3. או שאולי יש להרחיב את הפרשנות בצורה מוגזמת לחלוטין ובסבירות נמוכה, שאפילו אם ייאשם במעילה, רצח או באונס הרי שיקבל חנינה בזכות זה שמסר מידע בטחוני . כי אם אפשר כפשוטו, ניתן להבין זאת כך .
כן, גם אני לא מבין מדוע זה חוק אלי פלדשטיין, שהרי האשמה היא לא מסירת מידע לראש הממשלה אלא הדלפת מידע לתקשורת הזרה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כן, גם אני לא מבין מדוע זה חוק אלי פלדשטיין, שהרי האשמה היא לא מסירת מידע לראש הממשלה אלא הדלפת מידע לתקשורת הזרה.
איך התשקורת תצליח לגרום לזה להישמע שלילי ומושחת? מאחר ומדובר בהצעת חוק הגיונית ולגיטימית, הדרך היחידה לקשור את זה לנתניהו ולגרום לזה להישמע כמו משהו רע, זה לקרוא לזה חוק פלדשטיין. מה לעשות ש'חוק הנגד' לא נשמע מעורר רייטינג.

DANIAVNI

Well-known member
איך התשקורת תצליח לגרום לזה להישמע שלילי ומושחת? מאחר ומדובר בהצעת חוק הגיונית ולגיטימית, הדרך היחידה לקשור את זה לנתניהו ולגרום לזה להישמע כמו משהו רע, זה לקרוא לזה חוק פלדשטיין. מה לעשות ש'חוק הנגד' לא נשמע מעורר רייטינג.
או שזה אולי ניסיון לגנוב את דעת הקהל
האשמה היא הדלפה אבל נגרום לציבור להאמין שהאשמה היא לא הדלפה אלא מסירת מידע לראש הממשלה
ואיך נעשה זאת ?
ע"י חקיקת חוק שבא כביכול להגן על הקרבן אלי פלדשטיין שכל אשמתו היא מסירת מידע לראש הממשלה כשלמעשה האשמה היא בכלל אחרת .

וכך הדיון, שהיה צריך להיות בשאלה האם אלי פלדשטיין הדליף מטעם עצמו או מטעמו של נתניהו,
יתרכז בשאלה אחרת בכלל
הגנה על קרבן שהעז למסור מידע בטחוני לראש הממשלה שמודר ממנו ביד מכוון ע"י השמאל .

זה דרך אגב מה שגם marabo מנסה לבצע כאן מדיי זמן, לגנוב את דעת הקהל .

רוב הזמן נח

Well-known member
אני רק לא מבין משהו. אם ביבי אחראי לשבכ למה לו אין סמכות פשוט להגיע ולקחת משם מה שהוא רוצה? להגיע למקומות הרלוונטים בביקורת פתע ולראות מה יש שם ולקחת מה שהוא רוצה?

בדיוק כמו שהמשטרה פושטת על מקום ומחרימה ציוד ומחשבים.

זה הגיוני שמי שבראש יקבל חומר מקורי לפני שהשבכ טחן והתעסק איתו ויחליט בעצמו אם הוא רלוונטי או לא.

למעלה