אי הצבת תמרור בנפרד על חנית נכים

yoavs1

New member
אי הצבת תמרור בנפרד על חנית נכים

חניתי בחניה ברמת החייל בתל אביב, מול הקנטרי של נוה שרת, בחניה שלי לא היה שום תמרור ושחזרתי ראיתי קיבלתי קנס של 500 שח על חניה בחנית נכים .זה הקנס הראשון שקיבלתי מאז שיש לי רישיון נהיגה מזה 15 שנה בדקתי והתמרור הכחול של חנית נכים הוצב בקצה שורה של 6 חניות, כאשר אין תמרור על כל חניה אלא רק שמתקרבים לתמרור רק אז רואים כי כתוב עליו 6 וחץ שמאלה. ז"א שהוא כולל את 6 החניות שלשמאלו. לכן לא ידעתי כי אני חונה בחנית נכים. 1. האם זה תקין שלא היה תמרור על החניה שבה חניתי? 2. האם מותר להציג תמרור " כולל" ל6 חניות יחד? 3. האם סכום הקנס הגבוה, 500 שקלים, הוא סביר? 4. האם מניסיונכם אם אכתוב מכתב בקשה לביטול הדוח יש סיכוי שיבטלו אותו? 5. היכן ניתן למצוא תקנות של הצבת תמרורים?

eitan-as

New member
האם היה סימון על מקום החנייה עצמו?

האם היה סימון על החנייה עצמה שזו חניית נכים (מעבר להעדר התמרור בחנייה הספציפית הזו)? האם החנייה הייתה צבוע בכחול (כמו שמסמנים לפעמים)? לגבי חוקיות התמרור והעובדה שמכיל למעשה 6 מקומות חנייה, נראה לי שזה חוקי, אבל אולי מישהו אחר יוכל להאיר את עינינו בנושא. סכום הקנס הוא אכן 500 ש"ח - זה הסכום שנקבע בתקנות, ולדעתי האישית הוא נמוך מדי... תקנות של הצבת תמרורים - רצ"ב ציטוט מתוך תקנות התעבורה איתן.א.

eitan-as

New member
במקרה עברתי שם היום

השלט מדבר על 6 מטר ולא 6 חניות, כלומר 2-3 חניות, לא יותר. לא ראיתי אם מסומן על מקומות החנייה עצמן כי חנו שם רכבים. מקווה שעזרתי. איתן.א.

wil

New member
6 מטר זו חנייה אחת מרווחת בלבד

מזדה3 (בתור מייצגת של משפחתית רגילה) היא באורך כמעט 4.5 מטר. כדי להיכנס בהצלחה לחניה נתונה צריך לפחות חצי מטר אקסטרה מרווח, רצוי מאוד יותר. (אתמול ניסיתי ללא הצלחה להיכנס לחניה בגודל של האוטו + 15 ס"מ, היה מתסכל ולא הצליח)

eitan-as

New member
מדובר על 6 מטר לרוחב, לא לאורך

לכן, תתיתכן חניית 2 רחבים בנוחות, או 3 בצפיפות, לא יודע כמה סימוני חנייה היו. איתן.א.

34TK

New member
תבדוק אם יש סימון על הריצפה

ןאם אין תדרוש מהרשות המקומית להוכיח את זה.

למעלה