אי התייצבות לצו 8 מבעיה נפשית

carmel16

New member
אי התייצבות לצו 8 מבעיה נפשית

היי
אחותי נכנסה לחרדות עקב המלחמה, היא הייתה בראשון לציון בזמן הפיצוץ הראשוני שהצליחו להגיע לגוש דן
מאז היא נכנסה לחרדות ובהלה, לא מוכנה לתקשר עם אפחד, לא יוצאת מהחדר והיא בפאניקה על כל רעש קטן
יום למחרת הושאר לה במענה הקולי התייצבות לצו 8- מן הסתם שבמצבה הנפשי היא לא יכולה להתייצב
בהודעה הקולית השאירו טלפון לבירורים, אבא שלי ניסה לחזור אך אין מענה..כנראה עקב עומס בקווים
אבא שלי רוצה לדבר עם מחלקת הקישור שלה להסביר שהיא לא במצב נפשי טוב להתגייס
ורוצה שתיבדק ע"י קב"ן. האם יעשו לה בעיות עם זה?
איזה אישורים הם יצטרכו על מצבה הרפואי?
יש אפשרות שלמרות זאת ידרשו ממנה להתייצב??

אושי231

New member
בזמן לחימה המצב רגיש יותר

ומצפים שכולם יתגייסו, על אף הבעיות.
אם אחותך זומנה ולא הגיע- סביר להניח שעד עכשיו היא כבר נפקדת ועליה לטפל בנושא בדחיפות. אני מציעה לכם לטלפן לקצינת הקישור באופן דחוף, להסביר את המצב. יכול להיות שיארגנו לה לפגוש קב"ן מעכשיו לעכשיו- בזמן חירום עושים זאת, ויש אכן סיכוי סביר שזה יקרה בהקדם.
האישורים שהיא תצטרך להביא- מכתב ממטפל- פסיכולוג/ פסיכיאטר/ פסיכותרפיסט וכו'.
וכן, יש אפשרות שלמרות זאת ידרשו ממנה בכל זאת להתייצב.
טפלו בכך מהר כי יכול להיות שהיא כבר בסטטוס נפקדות.

guya72

New member
אי התייצבות

כון לעכשיו - אחותך חייבת להתייצב, אחרת היא תוגדר בתור עריקה, דבר שיוביל להסתבכות שלה בתום צו 8.

קב"ן דורש אבחון/טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי. הוא לא מאבחן ולא מטפל בה.
ללא זה - אי אפשר לדעת כיצד הוא יתייחס אליה.
בכל מקרה - ההפנייה לקב"ן לא תהיה מיידית.
ניתן לדבר עם רופא היחידה ביום הגיוס, להסביר לו את הבעיה.

אבל....ללא שום מסמך רפואי, אני לא מאמין שמישהו יתייחס אליה.

guya72

New member
תיקון

קראתי את התגובה של אושי, ולמדתי שניתן לקבל הפנייה מיידית.

אושי231

New member
אמורים לתת לה תוך כמה ימים

זה בטח לא ייקח כמה חודשים כמו בשגרה.
מתגברים שם את הקב"נים כי מבינים שיש מצב חירום...

אחותך צריכה לראות פסיכיאטר בדחיפות

ולא רק בגלל הצו 8. היא נפגעת חרדה, ואם זה לא יטופל המצב הזה עשוי להימשך גם אחרי שתוכרז הפסקת אש. אחרי שיהיה אבחון של פסיכיאטר פקססו אותו לקצינת קישור, ולהמשיך בטיפול בהתאם להמלצות שלו.
מקווה שיסתדר מהר, הגעתי משער האתר וממש עשה לי רע לראות את ההודעה הזאת. אני יודעת שמי שנמצא במצב כזה - שום כוח לא יגרום לו להתייצב. יש דברים שהם מעבר ל"עם כל הקושי שבדבר".

carmel16

New member
שחררו אותה

אתמול אבא שלי דיבר עם מאה גורמים, כמובן שעם המוקד לא ניתן לדבר כי שם נמצאות חיילות זוטריות
שכל מה יודעות לומר זה "היא חייבת להתייצב"
הוא הגיעה לקצינת הקישור ודרכה לקצינת החטיבה
ולאחר שיחות ארוכות מאוד, היא החליטה לשחרר אותה. אתמול התקשרו אליו בלילה
והיא אמרה שהיא משוחררת מצו 8 ושמוחקים אותה מהמערכת.
עקרונית זה מה שעושים?משחררים טלפונית? לא מקבלים איזה אסמכתא שחרור?
בכל אופן למרות שהסכימו לשחררה, הוא התעקש על קב"ן כי היא חייבת להיבדק
היא אמרה לו שזה כרוך בועדות רפואיות והמון מסמכים רפואיים
וכרגע בכלל שכל האוגדה שלה בשטח ואין להם זמן כל כך להתעסק בזה..אנחנו נפנה לקצין העיר
ודרכו נשיג תור לקב"ן.
נקווה שיהיה בסדר..

אבל מה היא צריכה קב"ן עכשיו?

היא צריכה לקבל טיפול נפשי. אם היא והמטפל יחליטו שאולי כדאי שלא יקראו לה למילואים יותר אז יש מקום לפניה לקב"ן, אבל זה בטח לא משהו שדחוף לעשות עכשיו. קודם כל לקבל טיפול, יפה שניה קודם, אם זה לא יטופל זה עלול להתפתח לסוג של אגורופוביה.

אושי231

New member
אני לא אשת מקצוע ולא מכירה את האספקט

הנפשי כאן. הצגתי את הראיה של צה"ל- כלומר, רק אם תשלח אישור מאיש מקצוע מטפל, רק אז תוכל להתחיל תהליך קב"ן. ככל שתקדים לעשות זאת, כך תפגוש קב"ן יותר מהר. לא טענתי שהעניין דחוף...
קב"ן במילואים הוא לא מטפל, אלא קובע פרופיל נפשי מתאים. מכיוון שהתהליך לוקח זמן רב, אפילו מספר חודשים, כדאי להתחיל אותו כמה שיותר מוקדם כדי שהמצב הנוכחי לא יחזור שנית.

carmel16

New member
אני לא מבינה את המערכת הצבאית

הגיוני שהם לא טורחים לעדכן אחד את השני??
אבא שלי דיבר עם קצינת הקישור וכיוון שלה לא היה זמן לדבר היא הפנתה אותו לקצינת החטיבה
היא ביררה את כל מה שניתן לעשות מול המפקד של אחותי, וחזרה אליו בלילה לומר לו שהוציאו אותה
ומוחקים אותה מהמאגר כדי שלא יתקשרו ולא תופיע כנפקדת.
באמת אתמול לא צלצלו אליה כל היום..פתאום ב1 בלילה מתקשרת הקצינת קישור הראשונה שפנינו
אליה, ואמא שלי נזפה בה שמה הם רוצים מאחותי??הרי אמרו לה ששחררו אותה!
אז היא אמרה לה שאפחד לא טרח לעדכן אותה בנושא והיא מתנצלת על השעה...
מה הם רציניים???? הם לא מעדכנים שם?? היא עדיין יכולה להופיע נפקדת אם לא יטפלו בזה כראוי!
מה עושים??
ובקשר לקב"ן..כמובן שלפני זה ברגע שהיא תתחיל לתקשר איתנו אנחנו נפנה אותה לרופא מקצועי
מחוץ למערכת הצבאית..אבל אנחנו חייבים להוריד ממנה את עניין המילואים לחלוטין..כי המצב שלה רק מחמיר מזה..

אושי231

New member
כרגע יש בלאגן אטומי שם

כולם בלחץ, קצינות קישור לא ישנות מיום שישי בערך, אין מירסים כי אין נקודות הטענה והעידכונים מתעכבים. זה לא תקין, אבל זה המצב בגלל העומס. גייסו עד עכשיו רבבות אנשי מילואים וזה יוצר עומס מטורף על כל המעורבים.
תתקשרו שוב לקצינת הקישור ותוודאו שהיא משוחררת ושהכל תקין, שלא תהיה נפקדת...
אם לא מקבלים מענה- טלפון לקפ"צ.

motior

Member
וזה ב"מבצע" מוגבל...

עוד סיבה טובה להימנע ממלחמה כוללת

carmel16

New member
נראה לי שהסתדר

טוב עשינו מלא שיחות, אחותי הגדולה התקשרה לקצין העיר
הוא אמר שבמצב חירום לא ניתן כרגע להשיג קב"ן..האמנם? לא במצבים כאלה דווקא הכי דחוף
להשיג קב"ן? בכל אופן הוא אמר רק כשתהיה רגיעה יהיה ניתן להתחיל בתהליך
לגבי למחוק אותה הממערכות..הוא בדק את הנושא ובירר וכאשר נמחקה הוא התקשר והודיע
ולמרות שאמר בפירוש שזהו יותר לא יפנו אליה ולא יתקשרו אליה..שוב התקשרו!!!
אא שלי חזר לקצינת הקישור הראשונה שהיא זו שתמיד מצלצלת כי לא טורחים לעדכן אותה
והיא אמרה שהיא תטפל בנושא מיידית ותמחק אותה.
עשינו כבר את כל המאמצים ..מבחינת גורמים בכירים : קצינת החטיבה, הקישור, המפקד וקצין העיר- כולם מודעים
לזה שהיא נמחקה מהמערכת
נקווה להפסיק לקבל כבר טלפונים...
לגבי הטיפול הנפשי..כמובן שנפנה כרגע לגורמים חיצוניים ואחר כך נפנה לקב"ן כשיהיה להם זמן..
תודה לכולם!

למעלה