לכל בנאדם יש אינטרסים
כדאי שתנסה להבין מהם האינטרסים שלו לעזור לך לעומת להיות נגדך לפני שאתה מקשיב או לא מקשיב לו. האינטרס שלי הוא לכוון אותך בגלל שאני ארגיש טוב עם עצמי, ואין לי אינטרס להרע לך בגלל שאני אשמח שעוד איטים יבואו אלי אחריך להכוונה. 2. אנשים נהיים אמינים רק ברגע שהם הוכיחו לך את אמינותם, להוכיח את אמינותך אתה יכול רק ע"י לוותר על משהו שמאוד חשוב לך לטובת האחר. 3. אם תחייך הרבה ותנסה לעזור לאנשים ככל שתוכל תראה שהם יחזירו לך באותו מטבע, אבל תבחר את האנשים שאתה עוזר להם בקפידה, כאלו שבמידה והם לא יבינו אותך לא יוכלו להרע לך. 4. תקשר לקבוצה קטנה של אנשים שאתה כבר סומך עליהם (במידה ואתה חשדן שלא סומך ישירות על כל אחד), ושמור עליהם מכל משמר, אלו חבריך האמיתיים והם תמיד יהיו שם בשבילך, ולעיתים עצתם טובה בהרבה משיקול דעתך לבד. כל אלו עצות למישהו שבאמת אין לו אדם אחד לסמוך עליו בעולם, אני אישית ממש לא עושה דברים ככה, ולכן נכוות המון המון פעמים, אבל תמיד יש לי את ה"גב" הזה של משפחה וחברים, אז אני יכולה להרשות לעצמי לבטוח לפעמים גם בזרים, או באנשים שעוד לא הוכיחו את עצמם כחברים. גם חישוב האינטרסים הקר הזה נועד רק למי שאין לו יכולת הבחנה מינימלית בחברה עדיין בגלל שלרוב ניתן לראות על אנשים אם הם מתכוונים להרע לך או להיטיב איתך (כמובן לא ב100% אבל עדיין). אני אישית יוצאת מנקודת הנחה לרוב שמתכוונים להיטיב איתי, ואז נפגעת בפעמים וצודקת בפעמים אחרות... אבל שוב- לי יש גב, ולחייזר הזה אין (אלא אם כן הוא ייקשר אלי ואני אספק לו את הגב).