אי יציבות במחירי הגז הטבעי בארה"ב

CivilEng

New member
אי יציבות במחירי הגז הטבעי בארה"ב

אי יציבות במחירי הגז הטבעי בארה"ב - מבט על סקטור מבעבע

בסקירה זו אדבר על הגז הטבעי עם התמקדות במשק הגז האמריקאי והתמורות שחלו בו בשנים האחרונות. בין התמורות הללו, ניתן כמובן לכלול טכנולוגיות צעירות יחסית של אנרגית רוח ואנרגיה סולארית. יחד עם זאת, חלק מהקוראים וודאי כבר נתקלו בצמדי המילים "מהפכה אנרגטית באמריקה" ו-"פצלי גז", בהקשר של שינויים מבניים במשק האנרגיה האמריקאי. כמובן, אין הדבר מקרי - בשנים האחרונות משק הגז הטבעי בארה"ב עובר מהפכה טכנולוגית, שמאפשרת לחברות אנרגיה לנצל משאבי גז כבירים, שעד לא מזמן היו לבלתי כלכליים. משאבים אלה הם פצלי גז, שנמצאים בכמויות לא מבוטלות ברחבי העולם לרבות ארה"ב.

להמשך הסקירה

ש מים

New member
נושא חשוב ביותר!

ואני חושב שהיום יותר מתמיד ניתן לראות עד כמה משפיעה חשיבותו על חיינו. ראה "אירועי אוקראינה" (אין לי ספק שהגז הרוסי מחזיק את אירופה בביצים
)

zvir1

New member
הגז הטבעי יספיק לכמה מאות שנים.

ויתן לאדם שהות לטייב את צורת השימוש הנכונה באנרגיית השמש. או כורים גרעיניים בתהליך קר.

tapuzo1

New member
הגז הטבעי לא יספיק מעל 30 שנה בכמות הקיימת

וגם אם כן מדובר על פרק זמן שהוא כלום בהיסטוריה האנושית שמגיעה דווקא בו לשיא הצריכה שלה
אז ברור שאיפשהו תהיה נקודה שבה הביקוש לאנרגיה יתקל בחוסר היצע קיצוני
בנקודה הזו יפרצו מלחמות קשות ביותר, או שיהיה רעב המוני (ברמה של מליארדי אנשים שימותו מהעדר אספקת מזון בגלל העדר
גידול מזון, יוקר המזון וקושי לשנע אותו עקב הדלדלות מקורות אנרגיה ודאגה של כל מדינה קודם כל לעצמה)

קבלנו טעימה קטנה עם הבצורת ועם משבר האורז

zvir1

New member
נשמח לקבל הפניה למקור שמאמת את זה

30 שנה ....????

tapuzo1

New member
בחלק מהמדינות אפילו פחות מ-30 שנה

גם המאגרים של ישראל מאלה שנמצאו יספיקו במלואם ל-40 שנה מקסימום
אז אני לא מבין מה מייצאים לנו את הגז כאילו מי ישמע אנחנו טורקמניסטן?

למעלה