אי כושר השתכרות ו שיקום לימודים

bookeeper

New member
אי כושר השתכרות ו שיקום לימודים

שלום חיים, אני כרגע לאחר ועדה רפואית לנכות כללית שקבעה לי 50% על סעיף בודד וכן אתמול נפגשתי עם העובדת שיקום. הבעתי בפניה את חוסר האפשרות מבחינה רפואית בשבילי לעבוד וכן את קבלתי לתואר 1 באוניברסיטה לשנה הבאה. רציתי לדעת : 1 . האם עובדת השיקום קובעת את אי כושר ההשתכרות ואם כן על סמך מה? 2. מה ההבדל בקיצבה אם החליטו 60% או 75% אי כושר השתכרות ?( אני רווק,בן 24) . 3. בקשר ללימודים ,היא אמרה שלימודים באוניברסיטה זה רק מעל 65% רפואית אבל שהיא תגיש אותי לועדת חריגים והם יחליטו. שאלתי , האם אתה יכול לומר לי האם הועדה הזו מאשרת בדרך כלל לימודים באוניברסיטה באופן חריג? ושאלה אחרונה ,מניסיונך,תוך כמה זמן מתקבלת תשובה לגבי % אי כושר וקבלת קיצבה וכן לאישור לימודים באוניברסיטה?

haimra

New member
בדרך כלל הרופאים קובעים את אי הכושר

2.דרגת אי כושר 75% מקנה לך קצבה מלאה בסה"כ כ-2200 ש"ח בערך,בעוד שקצבה 60% הקצבה בערך 1100 ש"ח. 3.פה הייתי מציע לך לא להמתין שועדת חריגים תאשר,תשאל את העוסית האם אתה יכול לערער במקביל מבלי לפגוע בהליך השיקום, למרות שבאם העוסית תמליץ והאיבחון יאשר את יכולותיך כפי שציינת אני לא רואה בעיה,אתה יכול לבקש מהעוסית שתזרז את ההליך בגלל הזמינות הקרובה של הלימודים,אני יכול להגיד לך מנסיון אישי שהרבה מאוד תלוי בעוסית שלך.אז שיהיה בהצלחה ושנה טובה. חיים.

למעלה