אי מתן היתר בנייה מהמנהל

Dudco

New member
אי מתן היתר בנייה מהמנהל

מושי שלום לפני מספר חודשים שלחתי בקשה להיתר בנייה למטה בנימין ולממונה על הרכוש הנטוש. מטה בנימין אישר את הבקשה אך המנהל הקפיא את הטיפול עד עצם היום הזה. בבירור העניין התרשמתי כי אי מתן האישור ע"י המנהל נעשה ביודעין עקב חוב כלשהו של הישוב/עמותת לוחמי... למנהל. הנ"ל נרמז לי ע"י נציגי מטה בנימין. הבנתי שהיתרים נוספים של תושבי הכפר מעוכבים מסיבה דומה. מבקש את עזרתך בבדיקת הנדון מאחר ועל יחידת הדיור שלי שולמו עד כה כל החובות מבל סוג שהוא. כל מבוקשי היא הרחבת ביתנו כחוק. בברכה דודי - מגרש 678/1

אישורי מינהל תגובה

חברים שלום ביימים אלו גם אני נמצא בבעייה דומה עם המינהל היתר בניה קבלתי למזלי אך המינהל מסרב לחתום על אישור למשכנתא. לטענתם מוטל בימים אלו מס ניהול הקרקע שהיא קרקע פרטית בניהולם בשיעור 7% מס שעל הטלתו הוחלט בימים האחרונים (עוד דרך של המינהל ביו"ש להלחם בבעיות תקציב על חשבון אוכלוסיה יותר מבוססת לכאורה - בהתנחלות נורמלית שמאי המנהל יעריכו קרקע בשווי אפס!!!!) לא ברור לי האם זה חוקי ועל מי חל המס הזה (סכום בלתי מבוטל). כמו כן לא הגיע לידי כל חיוב . בשיחה עם הפקידים במנהל מסרו לי שהנושא יבדק וכי ההוראות לגביית המס אינן ברורות (על מי הוא חל וכיצד מחושב וכד') לצערי הם לא עובדים בסוכות ועל כן טרם קיבלתי תשובה. כשאקבל אעדכן. לחבר אשר חושב כי נושא זה מיותר אציין כי הנושא בהחלט מעניין גם בעלי קרקע בגבעה גם כאלו שבונים ומחכים לאישורים ואפילו לאנשים שגרים בגבעה היום ויתכן ובעתיד ירצו לבצע שינויים במינהל, הרחבות בניה, מכירת נכס העברת בעלות וכד'. במידה ועדיין לא מעניין אותך דלג להודעה הבאה. תודה ובהצלחה לכל הבונים. בברכת חג שמח בועז נוי

odedlavi

New member
למה בפורום ?

הפורום אינו תחליף לקשר ישיר. בפורום רושמים נושאים המעניינים את כולם. תודה

gath

New member
דווקא הנושא מעניין- חופש ביטוי

הנושא כן רלוונטי, באופן אישי מעניין אותי ( למרות שכעת אינני עוסקת בהרחבות). ובקשר להערתך: לכל אחד מותר לכתוב כל שברצונו ובלבד שאינו ייפגע בשכנו.בנוסף מי שידיעה מסויימת איננה מעניינת אותו פשוט שלא יקרא... וכך נזכה כולנו לחופש ביטוי, מבלי לחשוב האם אנחנו מספיק מקוריים מעניינים והאם מה שמטריד אותנו משרת את הכלל או לאו? מה דעתך?.

Dudco

New member
יש עוד מעל ל 20 משפחות בישוב

שמחכות להיתרי בניה (ועוד משפחות שמתכננות להגיש בקשות להיתר), ולכן אני חושב שהנושא כן מעניין אחרים.גם אותי לא מעניינת כל ידיעה שמתפרסמת בפורום אבל אני לא מוצא לנכון להגיב באופן שאתה הגבת.וכמו שגת כתבה - לא מעניין אותך - אל תקרא!

למעלה