אי ספיגת ויטמין D

• פותח הנושא 8gal
  • פורסם בתאריך

8gal

New member
אי ספיגת ויטמין D

הי, יש לי אוסטאופורוזיס שנובע מאי ספיגת ויטמין D. אני טבעונית, יש לי מספיק סידן בדם, ואני לוקחת תוספים ענקיים של ויטמין D. ביעוץ רופאה כמובן. בינתיים זה לא עוזר. (אני רחוקה מהגיל שהאוסטאופורוזיס (דלול העצם) אמור להופיע) מישהו נתקל בבעיה הזו? אשמח לשמוע.

d a p h n a

New member
לא בבעיה הספציפית הזו...

אבל לאחרונה אמא שלי גילתה מחסור חמור בויטמין D, והרופאה שלה אמרה לה שבאופן פרדוקסלי בשנים האחרונות מתברר שיש יותר ויותר אנשים עם מחסור כזה דווקא בישראל שטופת השמש, בגלל הדגש על שימוש במקדמי הגנה בעת יציאה לשמש. זה כמובן לא אומר שמומלץ להפסיק להשתמש בקרם הגנה מהשמש, אבל משהו מעניין שעלה לאחרונה. אני לא בטוחה אם אפשר להפיק מזה איזשהוא מידע מעשי שיעזור לך לפתור את הבעיה.

אישעם

New member
האם את צורכת ויטמין D ?

ע"י חשיפה לשמש או לקיחת תוספים ? האם את צורכת ויטמין D ובכ"ז לא סופגת את הויטמין ? אם את לא סופגת אז יכולים להיות סיבות שונות, תזונה בילדות, תרופות מסויימות שפוגעות בספיגה ומחלות שונות. כך שאולי אוסטיופורוזיס הוא רק הסמפטום ואולי מדובר במחלה אחרת. כך ועוד מוסבר במקור הזה: http://www.wrongdiagnosis.com/v/vitamin_d_deficiency/causes.htm אם את לא סופגת אפילו כשאת נוטלת תוסף ונחשפת לשמש, אז אולי לטבעונות אין קשר לתופעה. אני כמובן לא רופא, אבל זו נשמעת כבעיה רפואית שמחייבת בדיקות מקיפות. תבדקי, תדרשי מהרופאים לדעת ממה זה קורה לך. תדרשי מהרופאים לדעת למה קיבלת אוסטיופורוזיס. בהצלחה.

אישעם

New member
עכשיו ראיתי שאת כן לוקחת תוספים

הייתי שקוע בחיפוש תשובה וברח לי שכתבת שאת לוקחת.

8gal

New member
תודה לכם על התשובות.....

רק לאחרונה הפכתי לטבעונית לכן אני בטוחה שאין לזה קשר לבעיה..... אלך עכשיו לקרוא את ההפניה שלך, להחכים קצת... תודה

למעלה