אי פריון משני???

אי פריון משני???

אם יש פה מישהי שחוותה את זה או חווה את זה עכשיו אשמח לשמוע.
קצת אובדת עצות כרגע.
בת 33, אחרי 4 הריונות (ו-3 לידות) שהגיעו במהירות פתאום כלום לא זז.
מנסים מעל שנה. כל הבדיקות תקינות - אצל שנינו, פרט ל-FSH שקצת גבוה (~11 בי"מ 3)
השבוע חוזרת לרופא (ברקוביץ') אחרי שהשלמתי בהצלחה את כל הבדיקות שנתן (כולל צילום רחם שהיה תקין)
אוכלת את הלב שמתחילה לטפל רק עכשיו, כאילו ביזבזתי את הזמן שכנראה, לפי ה-FSH, הוא המצרך החשוב ביותר...
אם יש סיפורים מעודדים אשמח לשמוע!

אמאלה 55

New member
מבינה לליבך

אצלי זה שונה כי אצלי כל ההריונות מivf בגלל בעיית זרע אבל מכירה הרבהה שנכנסו להריון בקלות ולאחר מכן היו צריכים טיפולים, אולי זה קשור לגיל ואולי לדברים אחרים.
מה שכן אני יודעת זה שברקוביץ הוא רופא מעולה ומקצועי ואת בידיים טובות!!!
הגעתי אליו בהמלצה של חברה שהמליצה לעוד רבות וכולן היו מרוצות כך שאת יכולה להיות רגועה ואם אין ברירה וצריך לעשות טיפולים, תהיי חזקה ואופטימית כי כמו כל דבר בדרך לילד גם את זה שוכחים וזה שווה הכל.

bubiba2

New member
מציצה מדי פעם ובאתי לעודד:

נתחיל מזה שאני בת 38 ויש לי שני ילדים והשלישי בדרך (בעזרת ה' עוד 7 שבועות יצטרף אלינו).

ילד ראשון נולד לפני 7 שנים מהריון ספונטני. כשהגיע לגיל שנתיים התחלנו לנסות להרות.נסיון ראשון נקלט הריון-בטא חיובית אך לימים הפך לכימי. עוברת חצי שנה ושוב הריון-עוד כימי. עוברת עוד חצי שנה ושוב הריון-הפסקת דופק בשבוע 10. אחרי הגרידה מנסים להרות ועוברת חצי שנה וכלום. מחליטים לפנות לטיפולים- עושים בדיקות- אצלי FSH גבוה- 12.5 (מסתבר שגם בגיל 31 לפני ההריון של הבכור ה-FSH היה גבוה ונקלט הריון טבעי). הדבקויות לאחר הגרידה. עוברת ניתוח להסרת הדבקויות וכל כמה חודשים הפרדת הדבקויות כי זה לא עזב אותי. אצל בעלי מגלים וריקוצלה (דליות באשכים) שמשפיע על ספירת זרע ירודה. בעלי עובר ניתוח לתיקון הוריקוצלה. מתחילים טיפולים חודש אחר חודש ללא הצלחה. מחליטים לקחת הפסקה למשך חודשיים (לא לעשות טיפולים בחופש הגדול ובעצם לחזור אחרי החגים לטיפולים). בחודשיים האלו נקלט הריון טבעי-כיום אותו הריון בן שנה וחצי. כשהקטן היה בן 11 חודשים על הנקה מלאה נקלט הריון נוסף שכיום אני שבוע 32+.

את ההריון הראשון עברתי בגיל 31, בהריון החמישי לילד שני היתי בת 36 וכיום בהריון שישי לילד שלישי- בת 38. ה-FSH אצלי עדיין סביב ה-12.

נכון שישנן נשים שללא טיפולים לא יכנסו להריון אך אני חושבת שאם אשה הרתה בעבר ופתאום יש 'אי פריון משני' תצליח להרות שוב וזה רק עניין של זמן. לדעתי FSH הוא פרמטר אך לא קריטי שיכריע סופית שלא יקלט הריון. מה מצב ספירת הזרע של בן הזוג?

יכולה לספר על עצמי שעם FSH גבוה נקלטו רק הריונות טבעיים בזמן שבטיפולים לא נקלטו וגם כמות העוברים היתה קטנה בגלל תגובה שחלתית ירודה- FSH גבוה. אך אולי כך החיים שלי נועדו וזה היה המזל שלי. יכול להיות שאצל אחרת זה לא יקרה....

אני מספרת כדי לעודד כי במשך 3 שנים ניסינו טיפולים וכלום לא קרה וברגע שעזבנו את הנושא נקלט הריון ועוד יותר מזה הריון בזמן הנקה.

אני בגישה שהכל יכול לקרות ואין חוקים!

בהצלחה

הכל תקין...

תודה על התגובה!
אכן מעודד!
בדקנו גם אצל בעלי והכל תקין
לפני שלוש שנים בערך ה-FSH שלי היה 8.9 בי"מ 3 כך שנראה שאכן יש מגמת עלייה
(כשבדקתי הפעם בחודש אחד היה 11.2 בי"מ 3 ובחודש שאחר כך 8.1 בי"מ 2, אז אני מנסה לעודד את עצמי שאפילו שזה מעל 10 זה עדיין מסתובב סביב התחום התקין)
למרות זאת גם רופאת הנשים הרגילה וגם רופא הפוריות לא התייחסו בכלל למספר הזה ואמרו שזה בסדר גמןר ועדיין בטווח הנורמה.
אני יודעת שמאוד ייתכן שזה רק עניין של זמן ושיש מצב שבחודש הבא או בזה שאחריו אקלט טבעי, אבל השאלה היא כמה לחכות שזה יקרה.
ובמקרה שלי אני חושבת ששנה (וחודשיים) זה אכן מספיק זמן...
אני מקווה מאוד שהדרך אכן תהיה קצרה ושנזכה להריון תקין כמה שיותר מהר :)

bubiba2

New member
אכן ההמלצה שאחרי שנה של ניסיונות לגשת

לרופא פריון שהתהליך הוא קודם הזרעות/הזרעות עם הורמונים ואם לא מצליח אז הפריות.

את יודעת אם הגעת לקצה גבול היכולת מבחינת הניסיונות הטבעיים ואת רוצה התערבות חיצונית -הזרעות/הפריות. זה זה לא סוף העולם טיפולים אך זה גם לא פיקניק. כמובן שהכל עניין של גישה ואיך לוקחים את הדברים.

בתקופת הטיפולים דוקא לא לקחתי את זה קשה וזרמתי כי אם עושים ממשהו קשה הוא הופך לקשה.

רק את ובן זוגך יודעים אם סיימתם עם הניסיונות הטבעיים ומוכנים לעבור שלב של הזרעות וכו'.

בהצלחה

למעלה