אי שליטה בשלפוחית

ברית 10

New member
אי שליטה בשלפוחית

שלום לכם, אמי בת 82, חולת אלצהיימר במצב סביר. יש לה מטפלת שגרה איתה ואני בקשר עם שתיהן על בסיס יומי ואם יש צורך גם כמה פעמים ביום. את עיקר היכולות הקוגניטיביות היא משקיעה בשמירה על שרידי כבודה. למשל, "אני לא צריכה אף אחד, אני יכולה לדאוג לעצמי "(גם כוס מים היא לא לוקחת לעצמה). לאחרונה, יש תופעה של קושי בהתאפקות והשתן דולף כשהיא בדרכה לשירותים, על הרצפה בדרך, ליד האסלה וכו'. היא לא מגלה לי ולעיתים אומרת למטפלת שזו לא היא, היא לא יודעת מי עשה.. הצענו לה חיתול ללילה או כיסא עם חור שיעמוד ליד המיטה. היא נפגעה מאוד. אני לא מדברת איתה על זה כי ממילא תכחיש. איך עוזרים, מה עושים? אשמח לשמוע. בכלל, קוראת את הפורום ומודה על קיומו. ברית

ענתי44

New member
שלום ברית../images/Emo140.gif

אמא שלי כבר לא שולטת לגמרי על הצרכים. אבל זה התחיל מידי פעם כמו אצלכם. אמא היתה מאושפזת הרבה זמן בבית חולים,בגלל אירוע מוחי. שמו לה טיטולים והיא בכתה מעלבון והורידה. בהתחלה נכנעתי וניקיתי ואז הצלחתי לשכנע אותה ללבוש תחתוני ספיגה למבוגרים, שזה יותר נסבל.אמרתי לה שזה כמו שאני לובשת במחזור ולהפתעתי קנתה את זה

zs1957

New member
תחתוני ספיגה למבוגרים

יתנו מענה לבעיה. וכמו שהציעה ענתי תגידי לה שה כמו במחזור. אני בטוחה שהיא לא תעלב ותקבל את הרעיון.גם אימי סרבה ללכת עם חיתול חד פעמיים. התחלנו עם פדים עבים לליה ולאחר מכן עברנו לתחתוני ספיגה והיא רבלה את זה בהבנה. היום היא עם חיתול. זהבה שחם

ברית 10

New member
תודה לענתי ולזהבה על התגובה המהירה

אני מעריכה מאוד את ההענות המהירה.אנסה את מה שאתן מציעות עם תחתוני הספיגה ואכתוב לכן איך הולך. הבוקר אני עובדת אבל אחה"צ אלך לבית המרקחת, אני מניחה ששם ידעו מה זה? שיהיה יום טוב ברית

למעלה