אי שם ב-2006 קראתי את המוסד של אסימוב

shershku

New member
אי שם ב-2006 קראתי את המוסד של אסימוב

העיקרון המנחה של הסדרה נחרט לי בראש. גם בגלל הרצאה שעברתי (בצבא) על יישום של אותו רעיון בצבא. לפני מספר שנים נתקלתי שוב ברעיון מהצד ההפוך שלו - מה שנקרא בקהל הרחב "חוכמת ההמונים".
לאחרונה נתקלתי במחקר של הבחורה המוכשרת הזו.

Y. Welis

New member
הפסיכו-היסטוריה תהיה ותתקיים. אסימוב לא טעה

גם חוקי הרובוטיקה שלו יכנסו היכנשהו (ב'אקסטינקט' משום מה נשכחו - עוד אחד מחסרונות הסידרה ההיא).
&nbsp
הרעיון עצמו של דאטה מיינינג כמנבא מגמות ואירועים מוכר. היתה כתבה לפני שנתיים על מומחה בתחום, דה-מאסקיטה (שניסה לנבא מתי איראן תתקוף) - http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3581491,00.html. שוכחים מהר. גם הבחור ממנוע החיפוש וולפראם עובד על דברים דומים.
יש לא מעט רעיונות איך להשתמש בכמויות האסט' של המידע הקיים - וסביר שימצאו לו שימוש מעשי. סביר גם שמעבר לגודל מסויים וזמן (כרגע יש עשור וקצת של מידע אינטרנטי), הוא יניב ניבויים מדוייקים יותר, אבל עדיין אדם אחד עם מקוריות בלתי חזויה (כמו ה'פרד' אצל אסימוב), יוכל לחמוק מגילוי.
&nbsp

shershku

New member
בהחלט שאסימוב צדק - ובגדול

ההבדל היחיד בין אסימוב לבין המגמות היום הוא שאסימוב חשב על כלל ההיבטים של הרעיון, בעוד שבני האדם היום מסתכלים על היבטים מסויימים של הרעיון הזה. ייקח הרבה מאוד שנים עד שהרעיון ייגובש לכדי שלמות.

מיכאל ג

New member
אממ, תורת הכאוס די מבטלת את הרעיון

וגם אצל אסימוב פסיכוהיסטוריה פעלה רק בקנה המידה הגלקטי, לא הפלנטרי, מה שאומר אוכלוסיה של לפחות מאות מיליארדים.

ניימן3

New member
תורת הכאוס - לפחות מהצד המתמטי שלה -

אומרת שכאוס אפשרי. כלומר, יש מערכות כאוטיות. לא שהמערכת הדינמית שמתארת את העולם בהכרח כאוטית.

גם: באותה המערכת הכאוטית יכולים להתקיים מצבים יציבים לצד מצבים לא יציבים (כאוטיים). כך שתיאורטית ביותר, התורה של אסימוב יכולה להתקיים (מעשית אני ממש ממש לא מאמין שזה נכון)

Y. Welis

New member
כמו תנועה בראונית: אקראית במיקרו, ניתנת לניבוי במאקרו

עם זאת אסימוב לא חזה את *כמות* המידע שתיאסף. היא אולי לא נוגעת למאות מיליארדים, אבל עצם הגודל יכול לאפשר ניתוחים.
&nbsp
בכלל ניהול משאבים (כמו ביוב עירוני, תחזוקה של דרכים ועוד) שמידע כזה יכול לסייע לנתח, גם בדרך.

ניימן3

New member
אתה מדבר על השיטה

אני מדבר על ההיתכנות. תנועה רנדומלית או לא - זה לא קשור לכאוס.

clouds11

New member
אסימוב לקח את רעיון המוסד מארגון שנקרא "מכון ראנד"

המכון הזה מורכב ממדענים ומומחים ומייעץ לארגונים גדולים ולממשלות
יש למכון הזה סניף בקטר וכנראה מקבל מימון מקטר (ולכן הוא מנפק עצות מוטות כנגד ישראל)
לא מזמן "גאוני ראנד" יעצו לממשלת ישראל בענין חברת החשמל לאחר חצי שנה ולאחר שקיבלו כמה מליוני דולרים
הגאונים הגיעו למסקנה הטרוילית לעלות את מחירי החשמל ואז אנשים יצרכו פחות חשמל וכך ימנעו מהפסקות חשמל..
אפילו אני יכול לתת עצות שכאלה
מי שמעוניין להקליק בגוגל "מכון ראנד"

מיכאל ג

New member
הקלדתי בגוגל מכון ראנד

וגיליתי שהוא נוסד מספר שנים אחרי שהסיפורים התפרסמו.

clouds11

New member
צודק טעות שלי ..אבל

הקשר בין אסימוב לבין מכון ראנד הופיע בספר האוטוביאוגרפי "נפלאות התבונה"
באותה תקופה שקראתי את הספר זה גם הופיע בויקפדיה וכעת נראה שתיקנו את הערך מכון ראנד.
אם כבר אז כבר
למרות כל זאת כדאי מאוד להקדיש זמן לענין של חברות יעוץ אסטרטגי במדינת ישראל הנה לינק
www.vanleer.org.il/he/node/748

Y. Welis

New member
אם תעמוד מספיק גבוה, הם יראו מאוד דומים...

אם בסופו של דבר ניתן לצמצם את ההתנהגות האנושית למס' קטן של כללים (ואנחנו בכיוון), יהיה ניתן לבנות כלי ניתוח.

restored

New member
אקסטינקט ? אתה מתכוון אקסטנט ?

אלה ביטויים הפוכים לגמרי.

Y. Welis

New member
2 המלים מופיעות בלוגו - אקסטינקט מאבדת i ו-c ומרוויחה a ו-n

= האותיות מסתובבות ומתחלפות.

למעלה