לפני כמה שנים,הקלדתי עוגת -מוס ש- "רצה" מלא זמן ברשתות- האוכל,
מכיוון שהיא קלה -להכנה, וממש ממש טעימה.
ולמי שמעוניין בבבקשה : מתכון מהיר- הכנה ל- עוגת מוס- על בסיס מרנג:
מתכון לעוגת -מוס נהדרת:
להכין מראש תבנית 24 ,עם ניר אפיה -משומן-קלות,(או תבנית אינגליש- קייק גדולה.)
יש לחמם מראש את התנור ,180 מעלות חום.
רשימת-המצרכים:
5 חלבונים בלבד
3/4 כוס סוכר .(לאוהבי המתוק -כוס אחת סוכר.)
כוס -ורבע קוקוס טחון.
למוס השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
2 שמנת -מתוקה . (למתכון פרווה אפשר שמנת-ריץ.)
ההכנה:
להקציף את 5 החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב,
להוסיף את הקוקוס הטחון- ובתנועות ערבוב עדינות , "לקפל"- את הקוקוס
לתוך קצף –החלבונים, ולצקת לתבנית,עם ניר -אפיה מוברש בשמן,
ולהכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות,
לאפות כ- 20 דקות,עד להזהבה,
באפיה זה עולה ויורד בגובהו - וזה בסדר,
לבסוף מתקבל בסיס- אפוי ויציב לעוגת-המוס, ולאחר שמזהיב מוציאים אותו לצינון.
להכנת המוס:
להמיס את השוקולד בסיר בן -מרי,לערבב בכף עד לרתיחה ,(מעל לסיר מים על אש קטנה,)
לאחר המסת השוקולד לכבות את האש ,
לצקת פנימה לשוקולד המומס 1 שמנת -מתוקה ולערבב כחצי דקה- ללא אש,
לערבב עד שתתקבל תערובת שוקולד סמיכה.
למרוח את מוס -השוקולד הסמיך על בסיס- העוגה האפוי ,
ולהכניס את העוגה לפריזר ,לשעה אחת הקפאה.
לאחר שעה להקציף 1 שמנת -מתוקה, ולמרוח על עוגת המוס,
ולהקפיא לעוד שעה או יותר.
להעביר מהפריזר למקרר- כשעה לפני ההגשה.
רגע לפני כניסת עוגת המוס למקרר אפשר לקשט בדובדבנים, או פרי אחר.
או לפזר גרידת- שוקולד מעל -העוגה.
כמה פשוט להכנה, וכל כך טעים!!!
תכינו גם אתם ותהנו.