אי שם לפני שנים הסתובב פה מתכון של מוס שוקולד של חברתנו BB למי יש אותו בשלוף?

חנהפ

Active member
ישמח אותי
תודה לכל המנסות, לטובת החיפוש בעתיד: יצרתי קשר עם BB שרשמה לי את המתכון שלה:

בקערה. מוס שוקולד: 100 גר' שוקולד 50 גר' חמאה / מרגרינה 2 כפות ברנדי 2 ביצים מופרדות 2 כפות סוכר להמיס את השוקולד והחמאה. להוסיף חלמונים וברנדי. להקציף חלבונים עם הסוכר ולהוסיף לשוקולד. אני לפעמים מוסיפה גם קצת אבקה או גרגרים של קפה נמס להמסה עם השוקולד.
 

mיטלמן

Well-known member
ישמח אותי
עשיתי חיפוש למוס שוקולד קלאסי, ללא קשר לשאלה הספציפית,
כי נזכרתי שנכנסתי לפני עשרות שנים, מתכון באיזה עיתון והיה נפלא, לא זוכרת כמובן פרטים,
כמעט בטוחה שללא שמנת מתוקה, אבל כנראה הפעם הראשונה שהקצפתי חלבונים על באן מארי מאולתר.
אבל בחיפוש הדי קליל מצאתי מוס שוקולד פרווה ללא תחליפים, נדמה לי שזה הקלאסי, (ואין כאן שימוש בבאן מארי),

ישמח אותי
 

mיטלמן

Well-known member
כתבה המתהוללת, חיפוש בעיתי, מקווה שזה מה שחיפשת.

מביאה את המתכון למוס שוקולד על גלידת חלבה של רקפת, שאורני

חיפשה היום.
מחקתי את ההודעה המקורית אך למען הכלל משמרת את המתכון שמצאה יעלה.

מוס שוקולד על גלידת חלבה - רקפת
מאת: 22BB
12/01/15 20:31
מוס שוקולד על גלידת חלבה
בכוס הונחו 2 מרכיבים שונים שאפשר בהחלט להכין ולהגיש כל אחד בנפרד.

גלידת חלבה פשוט פשוט
מקציפים שמנת צמחית אחת, מוסיפים טחינה(אני שמתי רוטב טחינה מוכן של באראכה) דבש וסילאן לפי הטעם ומקציפים שוב. טועמים ומתקנים עד שמגיעים לתוצאה רצויה.

מוס שוקולד - מבוסס על המתכון שמופיע באתר המקסים בצק אלים
2 שמנת מתוקה (צמחית)
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות ברנדי
כפית נס קפה מומסת במעט מעט מים רותחים
כפית תמצית וניל אמיתית

ממיסים את השוקולד עם קופסא אחת של השמנת
שמים את הקערה במקרר ל- 4 שעות, עדיף ללילה.
מוציאים את הקערה מהמקרר, שופכים פנימה את השמנת השנייה
מוסיפים 2 כפות ליקר כלשהו ומקציפים למשך 2 דקות בערך עד שנוצר קרם יציב.

אני הכנתי כמות כפולה משני המתכונים.
ביום שני בערב הכנתי את גלידת החלבה, חילקתי לכוסות (מכמות כפולה יצאו 18 מנות גדולות), פיזרתי על החלבה פקאנים קצוצים.
המסתי את השוקולד עם השמנת והכנסתי למקרר.
בבוקר הקצפתי את השוקולד המומס עם השמנת הנוספת, הוספתי לכוסות כשכבה שניה, פיזרתי שערות חלבה והחזרתי למקפיא.

השילוב בין המתכונים הוא של אחותי. היא מגישה על צלחת מוס שוקולד שהוקפא בתבנית סיליקון אישית, לצידו כדור גלידת חלבה ושערות חלבה.
 
אני זוכרת את הקינוח הזה מאד מאד לטובה. פשוט נפלא. הקינוח מאד עשיר ולטעמי כדאי להכין מנות
יותר קטנות.
לטעמי עדיף רק סילאן בלי דבש.
ולא ליקר כלשהו אלא פשוט ברנדי הוא האלכוהול הנכון כאן.
חלפו הרבה שנים במהלכן לא הכנתי פעם נוספת בגלל עצלות, אבל עדיין ממליצה.
 

ויוי 25

Well-known member
לפני כמה שנים,הקלדתי עוגת -מוס ש- "רצה" מלא זמן ברשתות- האוכל,
מכיוון שהיא קלה -להכנה, וממש ממש טעימה.
ולמי שמעוניין בבבקשה : מתכון מהיר- הכנה ל- עוגת מוס- על בסיס מרנג:

מתכון לעוגת -מוס נהדרת:
להכין מראש תבנית 24 ,עם ניר אפיה -משומן-קלות,(או תבנית אינגליש- קייק גדולה.)
יש לחמם מראש את התנור ,180 מעלות חום.

רשימת-המצרכים:
5 חלבונים בלבד
3/4 כוס סוכר .(לאוהבי המתוק -כוס אחת סוכר.)
כוס -ורבע קוקוס טחון.

למוס השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
2 שמנת -מתוקה . (למתכון פרווה אפשר שמנת-ריץ.)

ההכנה:
להקציף את 5 החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב,
להוסיף את הקוקוס הטחון- ובתנועות ערבוב עדינות , "לקפל"- את הקוקוס
לתוך קצף –החלבונים, ולצקת לתבנית,עם ניר -אפיה מוברש בשמן,
ולהכניס לתנור שחומם בחום בינוני 180 מעלות,
לאפות כ- 20 דקות,עד להזהבה,
באפיה זה עולה ויורד בגובהו - וזה בסדר,
לבסוף מתקבל בסיס- אפוי ויציב לעוגת-המוס, ולאחר שמזהיב מוציאים אותו לצינון.

להכנת המוס:
להמיס את השוקולד בסיר בן -מרי,לערבב בכף עד לרתיחה ,(מעל לסיר מים על אש קטנה,)
לאחר המסת השוקולד לכבות את האש ,
לצקת פנימה לשוקולד המומס 1 שמנת -מתוקה ולערבב כחצי דקה- ללא אש,
לערבב עד שתתקבל תערובת שוקולד סמיכה.

למרוח את מוס -השוקולד הסמיך על בסיס- העוגה האפוי ,
ולהכניס את העוגה לפריזר ,לשעה אחת הקפאה.

לאחר שעה להקציף 1 שמנת -מתוקה, ולמרוח על עוגת המוס,
ולהקפיא לעוד שעה או יותר.
להעביר מהפריזר למקרר- כשעה לפני ההגשה.
רגע לפני כניסת עוגת המוס למקרר אפשר לקשט בדובדבנים, או פרי אחר.
או לפזר גרידת- שוקולד מעל -העוגה.
כמה פשוט להכנה, וכל כך טעים!!!
תכינו גם אתם ותהנו.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה