אי שקט

משהמשה2

New member
אי שקט

אמי התפרצה על אבי היום בצעקות ובקללות ,משך ההתפרצות היה כמה שעות,יש לציין שזאת פעם הראשונה שהתנהגות זאת נמשכה כמה שעות,עד עכשין היא היתה מתפרצת ולאחר זמן קצר נרגעת.,היא לא מקבלת שום כדור כרגע(לאחר שהופסק אקסלון). אבי נפגע רגשית מזה,מה עליי לעשות? תודה

ענתי44

New member
קודם כל להרגיע את אבא שלך

לחבק אותו ואם אפשר לקחת אותו למשהו שהוא אוהב, ולומר לו ( כן אני יודעת שקשה לו להבין את זה) שזו לא אמא שהתפרצה עליו זה האלצהיימר שדיבר מגרונה. לומר לו כמה הוא צודק וזה לא פייר. ושאתה מעריך אותו מאוד על שהוא מטפל באמא במסירות. כי זה מה שהוא עושה.שצר לך שהוא סופג את ההתפרצויות האלה. בקשר לאמא, אם ההתפרצויות יהיו נישנות וחוזרות, בלי קשר לאורכן, אולי תגש לרופא המטפל בה ותברר לגבי תרופת הרגעה. ההתפרצויות האלה הן חלק מהמחלה הארורה הזו. אני יודעת שזה קשה, גם אני וכולנו, חווה את זה. ללמד את עצמך לא לקחת ללב את זה. כי אין מה לעשות.

שריוש2

New member
שלום משהמשה2!

ראשית, נסה להרגיע את אביך. שלא ייקח את זה אישי. נסה להסביר לו את המצב ושזו לא אמא א' שמדברת, אמא אמא ב', ואין לה שום כוונה בכלל בדבריה הרעים שיוצאים מפיה. שנית, דבר עם הרופא המטפל באמך, שיבדוק אותה, וייתן לה תרופת הרגעה מתאימה, שתרגיע אותה, וכך לא תתפרץ ותהיה עצבנית כל הזמן. מקריאת הודעות שלי בפורום (למשל של ענתי), נוכחתי לדעת שתרופות/טיפות ההרגעה אכן עוזרות, ומרגיעות את החולה.... ערב טוב!

ronnyw

New member
שלום משהמשה

כמובן שאני מסכימה עם דברי קודמי לגבי הרגעת אביך. יותר מכך: הוא חייב לדעת ולהבין שיהיו עוד התפרצויות כאלה, בעוצמה כזו או אחרת, ואולי גם כדאי "ללמד" אותו ל"התנהג נכון" בעתיד. "להתנהג נכון" זו כל אותה שורה של עצות שאנחנו תמיד נותנים כאן: לא להתווכח איתה, לזרום עם כל מה שאומרת, להתנצל אם היא מאשימה אותו במשהו וכו' וכו'. הכל מתוך מטרה למתן ולהרגיע אותה, אפילו על חשבון הכבוד האבוד שלו. האם הוא פתוח לקריאת ספרים? יש כמה ספרים (למשל "36 שעות ביום" ועוד) שכותבים על הבעיה של ההתפרצויות של החולים, ועל ההתנהגות המומלצת לסביבה במקרים כאלה. אולי קריאה בספר אובייקטיבי תשכנע אותו יותר... כנ"ל לגבי הפורומים של משפחות חולים, או אפילו תדפיס לו כמה מהמסרים בפורום הזה. ולגבי ההתפרצויות עצמן: קיימות תרופות הרגעה טובות ונטולות תופעות לואי, אבל זה חייב לבוא עם המלצה של רופא. אימא שלי מקבלת תרופה בשם ריספרדל, שעשתה לה נפלאות. היא שקטה ורגועה. היה לנו פה בפורום בעבר דיון בנושא,האם לתת תרופת הרגעה לחולה בעל התפרצויות, אפילו אם הופכת את החולה לזומבי במקצת. הדעה הכללית (ובטח ובטח הדעה הפרטית שלי) היתה שזה כדאי, הן למען החולה והן למען הסביבה שלו. שורה תחתונה: פנה עם אימך לרופא, ועבוד עם אביך על הבנת המצב.

משהמשה2

New member
תרופות הרגעה

לי אמרו שיש תופעות לוואי חמורות לתרופה מסוג ריספרדל וכן לתרופות הרגעה אחרות. האם הטעו אותי? מישהו שמע על תרופה "רגיעון"? תודה

ענתי44

New member
זו תרופה טבעית

ואני חושבת שנמכרת ללא מרשם. בכל אופן עדיף להתיעץ עם הרופא המטפל. אמא שלי קיבלה במקרה הצורך בשלב הקודם טיפות רסקיו.

ronnyw

New member
עוד כמה מילים על תרופות הרגעה

יש כמה תרופות ללא מרשם, למשל רגיעון שהוזכר כאן, קלמנרבין ועוד. יש תרופות רציניות יותר (ריספרדל היא רק אחת מהן) שניתנות על ידי רופא, ויכולות להיות מלוות בתופעות לואי. אני מכירה רק את הריספרדל. שני הורי קיבלו - מקבלים - אותה. לא היו תופעות לוואי פיסיולגיות שאני יכולה להצביע עליהן. מה שכן - התרופה הפכה את אימא שלי לקצת "זומבית". אני לא יודעת אם לזה מתכוונים ב"תופעות לוואי", או שזו בעצם מטרת התרופה מלכתחילה. לאבא שלי יש שינה לא סדירה ולא עמוקה. חשבנו שזה עלול להיות קשור לתרופה, אבל איננו בטוחים (יש לו עוד כמה תרופות וכמה בעיות מסוגים שונים - לך תדע מה משפיע על מה). אני הייתי מציעה לכם לנסות (אבל רק בהוראת רופא, שמתייחס גם לשאר התרופות שהיא לוקחת). אם צצות פתאום תופעות - פשוט תפסיקו. עוד נקודה לגבי הריספרדל: קימת ורסיה נוזלית נטולת טעם, שניתן לתיתה לסרבני תרופות בתוך קפה/תה. הבעיה שהגירסה הזו (בניגוד לכמוסות) אינה בסל התרופות ומחירה כ- 180 ש"ח לבקבוקון.

פנטזי1

New member
בקשר לתרופות הרגעה

הסבירו לי ש לכל התרופות האנטי פסיכוטיות שריספרדל נמנית עליהן יש תופעות לואי שאחת מהן היא קשיים בהליכה,במיוחד להלידול יש השפעה כזאת ,לריספרדל יש הכי פחות תופעות לואי אבל צריך להתאים את המינון הנכון כדי להשיג תוצאות ,אצל אבי עוד לא הגיעו למינון האופטימלי וכל הזמן מנסים אך הוא עדין לא רגוע .כבר החליפו לו מספר תרופות. לגבי סרבני תרופות ,במוסד של אבי מרסקים את התרופה ונותנים להם אותה בכפית של דני או מעדן מתוק אחר וזה עובד.

למעלה