אי-תגובה למענה במייל מהווה אישור והסכמה או לא

עקרבית74

New member
אי-תגובה למענה במייל מהווה אישור והסכמה או לא

שלום אני מנהלת אינדקס המכיל כ- 20,000 בעלי עסקים ונותני שירות. השבוע אני עורכת את העדכון השנתי של האינדקס ע"י משלוח מייל לנמענים. אני מציינת שהפניה אינה פרסומת וכותרתה "עדכון ו/או הסרה של פרטיך במדריך".

לשאלתי : כשאני מבצעת את משלוח המייל ואכן המקבל קיבלו אבל בחר שלא להגיב, האם למעשה מדובר בהסכמה שקטה מצידו להמשיך ולפרסם את פרטיו במדריך?

אגב הפרסום באינדקס ללא תשלום וללא התחייבות.

בנוסף באתר קיימת רובריקה של "חוק הספאם"וכל אחד יכול להכנס ולעיין בו. כמו כן קיים באתר דף פניה להסרת פרסומת.

איני עוברת חוק הספאם מאחר והוא מדבר על "שכנוע" במטרה להוציא כסף מהנמען לצורך מטרה עסקית, ותנאי זה אינו מתקיים במשלוח המיילים (הכל ללא תשלום וללא התחייבות).

John the Savage

New member
אין דבר כזה "הסכמה שקטה"

או שיש הסכם ביניכם, או שאין. יש הסכמים בכתב, יש הסכמים בע"פ, יש גם "הסכם מכללא" (במשתמע), בו מהתנהגות שני הצדדים ניתן להסיק שיש הסכם ביניהם גם אם שום דבר לא נאמר במפורש. אבל במקרה הזה אי אפשר להסיק כלום מזה שלא קיבלת תשובה בחזרה. אולי הדואר נכנס למחיצה של הספאם? אולי סתם דילגו עליו? אולי לא היה להם זמן לענות בחזרה? תארי לעצמך מה היה קורה אילו כל מיני חברות היו שולחות לאנשים הצעות למנוי לשירותים שלהם, ואז מחייבות בכסף את מי שלא ענה, כי זו היתה "הסכמה שקטה"?

זה שאין הסכם לא אומר בהכרח שאת לא יכולה לפרסם אותם. אבל הסכם אין.

התשובה של גוה'ן מדייקת

בשולי הדברים, אני רוצה לציין שלפעמים בעלי העסקים מחליפים כתובת או טלפון או דוא"ל ובעלי אינדקסים כדוגמת האינדקס שלך, שמפרסמים ללא ידעת בעלי העסקים, ממשיכים לפרסם פרטים לא נכונים ועל כן מטעים. למשל אני, שמודע לתפעה מחפש לפעמים ומגלה כל מיני אתרים / אינדקסים שמפרסמים כתובת וטלפון ופקס שהיו לי לפני 10 שנים, שקנראה לקטו מספר ישן. הדבר לא רק מעצבן אלא יכול להוות עוולה של הפרעה לגישה לעסק, או עוולה מסחחרית אחרת ולגרור / להצמיח עית תביעה ופיצויים. זה שאת מודיעה לאיזו כתובת דוא"ל או לי לא נכונה לא שווה שום דבר, לבטח לא נותן לך הגנה.

למעלה