אי תשלום לעבודה והפרת זכויות יוצרים

yamenx

New member
אי תשלום לעבודה והפרת זכויות יוצרים

פנו אלי כמה חברה לפני כמה חודשים שיש להם אתר קזינו פעיל (לא יודע לגבי חוקיות הדבר כי לטענתם הם לא מתעסקים עם מהמרים מהארץ) ואמרו שהם לא מרוצים מהעיצוב הקיים של האתר ורוצים לשנות...
אחרי פגישה והבנה שהם לא רוצים להשקיע הרבה כסף שלחתי להם הצעות לשיפור הדף הראשי ושזה יעלה 1500 ש"ח... והם הביעו את הסכמתם והתחלתי בעבודה... אחרי ששלחתי סקיצה לאיש קשר מהשותפים הוא התלהב מזה ואמר לי שהוא נראה מעולה ושאעבור לשלב של התכנות... ואחרי שבוע שגמרתי כמעט הכל ושלחתי לו כתובת שיוכל להסתכל... פתאום הוא לא מרוצה מהרקע... שניתי ושלחתי שוב... פתאום הם שולחים לי אפיון חדש לגמרי. שכולל את כל האתר... אז טענתי שהם אישרו לי סקיצה ועבדתי לפי זה ומה שהם מבקשים זה התחלת עבודה מחדש וגם דברים שלא כוללים בהצעה הראשונה... אז הם לא ענו לי מאז... ופתאום אני רואה שהם שיפצו את האתר כנראה עם מתכנת אחר... והחוצפה המוחלטת היא שהם השתמשו במה שעשיתי חוץ מכמה שינויים ותוספות!

שלחתי להם מייל שאני דורש לפחות חלק מהסכום (1200 ש"ח)... אבל הם מסרבים ואומרים לי שהם ישלמו לי את הנסיעה שעשיתי אליהם לפגישה!!
השאלה האם יש לי בסיס לתביעה?? והאם שימוש שלהם באלמנטי עיצוב שהכנתי זו הפרת זכויות יוצרים...
מה שעשיתי בינתיים זה הקלטתי לקידת מסך להראות את האתר עכשיו ושהוא פעיל עם העיצוב שלי... כי אחרי שאיימתי בתביעה הם אמרו שזה זמני והם מחליפים הכל....

אי תשלום, זכויות יוצרים

1. אומרים ש"מי שהולך לישון עם כלבים, שלא יתפלא שהוא מתעורר עם פרושים." לפחות בפסק דין אחד, נקבע שבניית אתר אינטרנט עבור הימורים היא עבירה פלילית. אם כן, גם שיפוץ או עיצוב מחדש יכול להוות עבירה פלילית. אם רצית לעבוד עבור אנשים כאלה, היית צריך לדאוג לעצמך ולגבות לפחות חצי מראש.
2. ניהול אתר הימודים היא בוודאי עבירה פלילית ואם אתה מסייע לעבריין העיקרי, אתה עובר עבירה לכאורה. אני לא שופט אותך, ויכול בהחלט שבבדיקה פרטנית ע"י עו"ד תמצא הגנה תקפה.
3. לפי מה שאתה מתאר, סביר להניח שיש לך עילות תביעה של הפרת הסכם ושל הפרת זכויות יוצרים. זה יכול להתפתח לדיון מסובך ויקר, בשביל סכום קטן. כדי לתת לתשובה יותר מדוייקת, לעניין זכויות היוצרים, צריך לערוך בדיקה פרטנית ולראות מה בדיוק הועתק או במה השתמשו ליצירה הנגזרת. יכול להיות שאתה יכול לתבוע גם את המתכנת השני. זה צריך יעוץ משפטי פרטני.

yamenx

New member
מבחינת חוקיות האתר

אז אני שאלתי אותם והם טענו שהאתר לא משרת לקוחות בישראל (לטענתם) כי זה לא חוקי... והוא סך הכל אפלייט לאתר גדול.... ז"א ההימורים עצמם גם לא מתבצעים באתר הזה...
מבחינת תביעה... האם שווה לי לתבוע דרך עורך דין או להסתפק בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות?

חוקיות וזכויות יוצרים

בשל אופי הפלטפורמה דורון לא יכול היה להרחיב אבל הסביר לך בנעימות שפעמים רבות יש אחריות לספק שירות ישראלי גם אם ההימורים לא מתבצעים בישראל. היו דיונים שונים על הסמכות הישראלית כלפי אתרי הימורים ובחלקם גם טענו שהמהמרים אינם מישראל ובכל זאת נקבעה אחריות.
לגבי המצב אליו נקלעת, בשל היקף הסכום בו מדובר כנראה לא כלכלי לך להתייעץ עם עו"ד ופשוט תמחק את ההפסד ותלמד ממנו להבא להכין הצעת עבודה מסודרת וחתומה. זה מחיר שיעורי הבית. גש לעו"ד מומחה, הסבר לו את פעילותך וקבל ממנו TEMPLATE בסיסי להענקת שירותיך שמכסה את הנקודות העיקריות והחשובות לך.
אם תרצה אפשר שתנסה את מזלך בתביעות קטנות, עם עזרת עו"ד או בלעדיה, ותקווה לטוב.

לדעתי

אתה יכול לתבוע בתביעות קטנות, ואל תציין את מהות האתר. לא סביר להניח שהנתבע יעלה את טענת אי החוקיות של האתר ואתה יכול לקוות שהשופט לא יסתכל באתר ולא יהיה מודע לזה.
אם אתה רוצה לדעת יותר איך להתמודד אם סוגיית אי החוקיות, והאם כדאי להכנס לזה, תצטרך להתייעץ עם עו"ד מה שהופך את כל ההליך ליקר. אולי כדאי שתשקול מו"מ עם הנתבע ותקח מה שהוא נותן, ותיישם את הלקח כמו שיורם הסביר לך.

yamenx

New member
דווקא עניין אי חוקיות האתר עוזר לי יותר ממזיק

ז"א הם מעדיפים לא להכניס את רשויות החוק לאתר שהם יודעים שהוא לא חוקי... ואגב הם כבר הורידו את האתר מהאוויר אחרי ששלחתי להם איום בתביעה על זכויות יוצרים...
לגבי זה שהייתי חייב לקחת חלק מהכסף מראש אני מודע לזה... אבל בגלל שהם רחוקים ממני פיזית והעבודה די קטנה לקחתי את הסיכון...
תודה לכם על הייעוץ

שקדייה

New member
ברגע ששרתי החברה אינם יושבים בישראל - זה חוקי

אחרת כנראה חברות כמו Playtech ו-888 היו חברות בלתי חוקיות, ואני בטוחה שהיו ממצים איתן את הדין.

ולך המעצב והמתכנת- מי שמציע את שירותיו בחינם, מקבל יחס של משהו שלא שווה פרוטה.
1500 ש"ח על העבודה הזו?!?! זה פשוט טירוף.

אם אתה מעצב מוכשר, מבין גם UX , ומכיר מובייל- שלח תיק עבודות. מבטיחה לשלם לך הרבה (הרבה הרבה) יותר

זה לא נכון!

טוב, אני לא אכתוב לך שאת טועה ומטעה, ולא אשאת אותך אם למדת משפטים בהתכתבות, אני רק אומר לך שלא לומדים מה חוקי ומה לא מוחי מהתנהגותם של אנשים או תאגידים. אחרת את עלולה להגיע למסקנות הזויות, למשל שבישראל אין חובה לאותת בנהיגה, שמותר לחצות קו הפרדה רצוף, שתמרור אין כניסה הוא רק המלצה לא מחייבת, וכד,.

אגב

כתוב בחוק שאסור לנהל הימודים, לא כתוב שמותר לנהל הימורים אם משתתפים לא ישראלים. ואיך בדיוק האתר מוודא שהמהמר לא נושא גם דרכון ישראלי? כמו שהוא מוודא שאין לו אחות?

צריך לשים לב

שהטיעוןף אם מותר בויקיפדיה, מותר גם באתר שלי הוא מוטעה. צריך לבחון את סוג השימוש בכל מקרה לנופו.

שקדייה

New member
אסור לנהל הימורים בישראל אבל מותר לפתח

פלטפורמות לניהול הימורים.
זה מה שעושות כמה חברות היי טק די גדולות בארץ.
חלקן מפתחות פלטפורמות White label שנמכרות למפעילי קזינואים.
וחלקן מפתחות פלטפורמות הימורים ומפעילות אותן + מחזיקות את שרתי החברה במדינות אחרות (שלרוב הן גם מקלטי מס, וגם ההימורים חוקיים בהן).

ללא כל קשר, ניתן לחסום משתמשים ע"ב IP וכך למנוע כניסת משתמשים ממדינות מסויימות.

על מה את מתבססת?
מי שפועל על סמך ההודעה שלמעלה מסתכן.
את יכולה לפחות לציין שזה מבוסס על דעתך בלבד.

למעלה