אי תשלום עבור סיור כתובות

אי תשלום עבור סיור כתובות

משיחתי עם קצין מילואים ראשי עולה כי, איש מילואים המקבל מכתב כי עליו לבצע סיור כתובות, עליו לבצעו ואין הוא מקבל כל תשלום עבור הסיור, לא עבור זמנו, לא עבור השימוש ברכבו או בטלפונו. יתרה מכך, אין ביכולתו להוכיח, במידה שנפגע בעת הסיור, כי היה בעת סיור בשעה שנפגע, ולכן סוגיית ביטוחו בעייתית ביותר ורוב הסיכויים שלא יקבל דבר. לדברי קצין מילואים ראשי הצבא מוביל מהלך שעבור סיור כתובות יינתן תשלום בסך "חצי יום מילואים". לגבי סוגיית הביטוח אומר קצין מילואים ראשי כי אכן הסוגייה מורכבת ועליו לבדוק את הנושא לפני שייתן תשובה. אנו בבלת"מ מתכוונים לעקוב וללחוץ כדי שהנושא ייפתר בהקדם!

z i v1

New member
"נחמד".

הייתי מאוד מאוד מעוניין לדעת לפי איזה סעיף בחוק, הצבא רשאי לתת פקודות לאזרח ( בניגוד לאיש מילואים לאחר חיולו). אני מבקש את הסעיף הנ"ל כבר מכמה קצינות קישור ואף אחת לא יודעת לתת לי את "המקור". אם וכאשר אזכה לראות את הסעיף בחוק המאפשר זאת - הייתי תוקף אותו בבג"ץ. רק במדינות טוטולריות הצבא יכול לתת פקודות לאזרחים שיבצע להם עבודות שרות!!! דבר נוסף: ואייך אני אמור לבצע את הסיור כתובות אם אין ברשותי מכונית פרטית?? ( קיבלתי תשובה שמדובר בסיור באזור הקרוב לבית. אבל הגדרה של "קרוב" זה לא תמיד מסתדר עם הגדרה של 'טווח הליכה'.

ניר נגר

New member
מסכים עם כל מילה זיו..:))

זכור לי סיור הכתובות שלהם, קרוב לבית ...הם חושבים שסיור כתובות זה מסע כומתה...

פעם גם אני עשיתי סיורי כתובות

ואני זוכר שהיו כמה כתובות שפסחתי עליהן בתירוצים כמו: אינטרקום מקולקל, כלב גדול ומפחיד, וכו'

ניר נגר

New member
אני עדיין לא מבין את הלוגיקה...

האם אני אזרח? חייל? למה עליי לעשות משהו על חשבון זמני הפנוי? מקומם! והתשובות לא מספקות כלל וכלל... נמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות

z i v1

New member
מה פרוש "לעקוב"?

במכתב שאני קיבלתי כתוב:"...בהתאם לסמכותי הריני פוקד עליך...". לשאלתי מאיפה מקור הסמכות, עוד לא קיבלתי תשובה ועל כן עוד לא ביצעתי את זה. ( החזרתי את טופס 'סיור הכתובות' כמו שקיבלתי אותה ובקשתי שכאשר יראו לי את החוק ויתנו לי פתרון "למכונית" אז נדבר - בינתיים יש דממה ).

ניר נגר

New member
ברור שתהיה דממה..:)

מה פירוש לעקוב? אנחנו בקשר עם תא"ל איראל היימן שהוא קצין מילואים ראשי, בזכותך (אם אני לא טועה) הפנינו את הטענות אליו, והוא בודק אותם! למען האמת לא חשבתי על הנושא עד שלא העלת אותו, וזה מראה לנו שהרבה אנשים לא מכירים את הזכויות שלהם, כגון: ביטוח כשהולכים לסיור כתובות...

TJSBZ

New member
אז אל תעשה

אם אתה לא חויילת, זה לא יכול להחשב סירוב פקודה. יש גבול לכל חוצפה ולכל תעלול. אפילו של צה"ל הקדוש מכולם (ברוס רק חושב שזה הוא)...

ניר נגר

New member
צודקת...ולכן אנחנו נטפל בנושא

ונעלה את הסוגייה על פני השטח. מבטיח שתקבלו עידכונים

פלסטיק

New member
עדיין נשארת הסוגיה המרכזית לא פטורה

באיזו סמכות הוא פוקד על אזרח לבצע איזושהי פעולה? אם מחר יתחשק לו הוא יפקוד עלי להסיע את הילדים שלו לגן במכוניתי הפרטית ועל חשבון זמני הפנוי? או שיפקוד עלי להכין ארוחת צהרים ל 10 חיילים בבסיס הקרוב ביותר על חשבון זמני הפרטי. אם אני מסרב לפקודה שלו, על סמך מה הוא יכול לשפוט אותי?

אתה צודק, אבל לדעתי נסחפת

תראה, גם כשאתה מקבל צו קריאה אתה אזרח המקבל פקודה מהצבא להתגייס, לעומת זאת את שאר הדברים אין לפקוד על אזרח. ולהסיע את הילדים של המפקד לגן? פקודה כזאת המפקד אינו רשאי לתת גם לחייל סדיר המשרת תחת פיקודו. הסיורים והתרגילי-גיוס נועדו להכנת מערך המילוים לשעת חירום, כל השאר לא. אך בעיקרון אתה צודק: בהחלט הגיע הזמן שידאגו גם למבצעי סיורי הכתובות.

z i v1

New member
לגבי הבטוח...

אני מצטט מדבריך: "...יתרה מכך, אין ביכולתו להוכיח, במידה שנפגע בעת הסיור, כי היה בעת סיור בשעה שנפגע, ולכן סוגיית ביטוחו בעייתית ביותר ורוב הסיכויים שלא יקבל דבר." בוודאי שאני יכול להוכיח בקלות שניפגעתי במהלך הסיור. אם אני מחתים אנשים (לא עשיתי זאת עדיין ואין לי גם כוונה כזאת) ויש עדות שהייתי עצלו בשעה מסויימת וניפגעתי 10 דקות אחר כך, ברור שזה היה בגלל סיור הכתובות. או לחילופין קבעתי איתו בטלפון שתוך 10 דקות אני אצלו ולא הגעתי בגלל תאונה או לחילופין החלקתי אצלו בבית במדרגות. האם הצבא יקח אחריות? ( מוכן להתערב שהתשובה המעשית היא: "לא").

למעלה