אי תשלום פיצויים עקב הוצאת דיבה - חוקי ?

אי תשלום פיצויים עקב הוצאת דיבה - חוקי ?

שלום, אני מנהל מסעדה 3 שנים. לפני מס' חודשים המעסיק פיטר אותי בע"פ. לאחר מס' שבועות שהמנכ"ל לא התייחס לבקשה שלי לקבל מכתב בכתב עם הודעת פיטורים, שלחתי מייל לחבריי מנהלי הסניפים על מנת להתייעץ עימם, כתוצאה מכך המייל נקרא ע"י הנמכ"ל שהחליט להוציא אותי לימי חופשה (בלי התראה מוקדמת), לאחר שיחה עם עו"ד של החברה היא טענה שאני במייל שהפצתי ביצעתי לשון הרע+ הוצ' דיבה נגד החברה/המנכ"ל וכתוצאה מכך לא אקבל את מלוא הפיצויים. הם מוכנים לתת 50% מהפיצויים. מה לעשות ? ממתי הוצ' דיבה שווה ל50% שהחליטו לנכות לי ? אמרתי להם שיתנו לי את מלוא הפיצויים ואם הם רוצים לתבוע שישלחו לי צו לביהמ"ש ואגיע לשם. (במייל סיפרתי למנהלים על המצב שאני נמצא בו וביקשתי את עזרתם/ייעוץ)

תביעת לשון כאמצעי לחץ לכאורה

אלעד שלום, מפנייתך עולה לכאורה כי המעביד שלך משתמש בעילה של לשון הרע (אם קיימת), כאמצעי לחץ כנגדך. דיני העבודה מגינים עליך במקרה זה בצורה כמעט מוחלטת. אכן, התנהלותו של מעבידך מנוגדת לדין. במידה והמעביד שלך ממשיך למנוע ממך מלקבל כספים להם אתה זכאי, הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד שידאג להגנת זכויותך. בקשר למכתב שכתבת למנהלים. לא אוכל להתייחס אליו בטרם אראה אותו. אתה מוזמן לשלוח לי אותו במסר אישי. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה