אך חצה פרנסיסקו פיסרו את פנמה

• פותח הנושא djefi
  • פורסם בתאריך

djefi

New member
אך חצה פרנסיסקו פיסרו את פנמה

להלן ציטוט מויקפדיה: "כאשר הייתה המשלחת מוכנה לצאת לדרכה כעבור שנה מיום הגעתו של פיסארו לספרד, היא מנתה שלוש ספינות, מאה ושמונים איש ועשרים ושבעה סוסים. מאחר שפיסארו לא עמד במכסת האנשים אותה דרש הסכמו עם המלך, הוא הפליג בינואר 1530 עם ספינתו בחשאי מספרד לעבר האיים הקנריים, שם פגש את אחיו ואת שתי הספינות הנותרות. לאחר איחוד המשלחת יצאו פיסארו ואנשיו בדרכם אל פנמה.המשלחת השלישית והאחרונה בראשותו של פיסארו הפליגה דרומה מפנמה אל פרו ב-27 בדצמבר 1530. בשנת 1531 נחת פיסארו בחופי אקוודור," השאלה כיצד חצה פרנסיסקו את פנמה האם רגלית? אז כיצד העברו את הספינות לצד המערבי של פנמה? האם בנו ספינות בצד השני?

טשאפק

New member
שאלה יפה, אין לי מושג

באופן כללי אם יש לך שאלה על ערך בוויקיפדיה, אתה יכול להעלות אותה בדף השיחה של הערך. לחץ על הכפתור "שיחה" בחלק העליון של הדף, וכשיעלה דף השיחה לחץ על הסימן + והעלה את שאלתך.

djefi

New member
וקיפדיה

האמת וויקפדיה פחות מעניינת אותי! פשוט הייתי סקרן לגבי המסע הספציפי ההוא, וויקפדיה היה המקום הראשון שחשבתי למצא בו תשובות.... מוזר שאין כאן באתר מומחים לאמריקה הדרומית שמכירים את התשובה......

טשאפק

New member
אם תשאל שם

סיכוי טוב שיענו לך, אם לא בויקי העברית אז בויקי באנגלית. שתי האפשרויות - העברת הספינות ביבשה או בנייה של ספינות חדשות - נראות בעייתיות בטכנולוגיה של התקופה. (אם כי לא נדרשות ספינות גדולות כדי להפליג לאורך החוף מפנמה לאקוודור או פרו, אז הייתי מהמר על בנייה).

TaL53

New member
האירופאי הראשון שהגיע לאוקיינוס

השקט היה קפטן ספרדי שפירק את ספינתו בפנמה והעביר אותה מפורקת ביבשה עד לחוף האוקיינוס השקט ושם הרכיב אותה מחדש. הבעיה היא שספינתו הייתה מאוד קטנה- בדומה לספינה שליוווינגסטון השתמש במסעותיו באפריקה. הספרדים באותה תקופה כבר שלטו על כול רצועת החוף של פנמה וידוע כי פיזרו גייס את חייליו בקובה לכן הגיוני יותר שמקובה הוא נחת בפנמה, עבר את המרחק עד לחוף האוקינוס השקט ברגל ושכר שם ספינות נוספות בעזרתם הפליג לפרו. כעבור מספר שנים כאשר פיזרו כבש כבר את פרו המושל הספרדי של גואטמלה(שההי אחד מפקודיו לשעבר של קורטז) החליט לכבוש את פרו מידי פיזרו ןנחת עם צבאו (כ-500 חיילים) ליד קיוטו מה שמראה שהיו לו ספינות משל עצמו. לכן זה מחזק את הטענה כי פיזרו יכל לשכור ספינות ממכסיקו ולהעביר את צבאו לפרו.

בלבואה לא חצה את פנמה לפני פיזרו?

נדמה לי שבלבואה היה האירופי הראשון שחצה את פנמה מהחוף האטלנטי לחוף הפסיפי.

TaL53

New member
נכון

אני התכוונתי אליו, לא אמרתי שזה הי פיזרו

Y. Welis

New member
איך אגב הוא ידע שזו הנקודה הצרה

ביותר בין האוקיאנוסים? כבר אז מיפו את כל יבשת אמריקה?

הוא לא ידע

בלבואה היה האירופי הראשון שהגיע לפנמה. זהב כמעט לא נמצא שם, ולכן כשהמקומיים סיפרו לו על "ים נוסף" ועשיר מאד בזהב לא הרחק לתוך הארץ, מובן מאליו שהוא החליט להגיע לשם. ואכן בלבואה, בראש אנשיו, חצה את מיצר היבשה במקום הכי צר ביבשת אמריקה, מבלי שהוא יודע זאת או מודע למימדי היבשת שעליה הוא עומד. כשהם הגיעו, בתור מגלה ארצות עם חוש לרגעים הסטוריים, בלבואה צעד לבדו ראשון עם הדגל אל תוך מימי ה"ים" החדש שהוא גילה, ותבע בעלות עליו בשם מלך ספרד. לא היה לו מושג על שפת איזה אוקינוס ענק הוא עומד, אבל ההסטוריה רשמה לפניה את היותו האירופי הראשון שראה אותו והגיע אליו.

TaL53

New member
מגלן לא הגיע לאמריקה המרכזית

אחרי שהוא עבר את מיצרי מגלן (שבדיעבד נקראו על שמו) הוא הפליג בקו ישר לעבר אינדונזיה והפיליפינים.

למעלה