אך מזהים צואה של נחש ?

avi5311

New member
אך מזהים צואה של נחש ?

שלום רב אשמח לדעת אך נראה צואה של נחש ? תודה

weinman

New member
הנה דוגמא לממצא מהשטח

הגוש הבהיר משמאל הוא חומצת שתן האופיינית לזוחלים.

weinman

New member
ולהבדיל

של ציפור (כרוון?). גם פה רואים חומצת שתן אבל גלל מכיל עצמות שלרוב לא מוצאים אצל נחשים.

weinman

New member
ולהשוואה הנה של חרדון מצוי

הצורה הזו אופיינית למרבית הלטאיים. למעט כוח (ובטח עוד כמה שלא צפים עכשיו) גללים מאורכים וקטנים משהו (ביחס לגודל הפרט) כאשר החומצת שתן היא גוש נפרד באופן ברור בד"כ ניתן להבחין גם בשרידי חרקים או חלקי צומח אצל חרדוני צב.

naja

New member
זו לא צואה של נחש.

יתכן שזו צואה של לטאה(לא יודע באיזה אזור צולם), אבל זו לא יכולה להיות צואה של נחש.

weinman

New member
צולם בחולות ראשל"צ פארק האגם

לגבי הגודל, זה היה גדול. שים לב לפרופורציות ביחס לגודל גרגרי החול. (לפחות 5 ס"מ). למה אתה חושב שזה לא נחש? פרט. אולי צפע שמן שאוכל הרבה צפרדעים באגם
. אם זו לטאה אולי מדובר בכוח? אני מנסה להיזכר בצואה של כוח שגידלנו בחצבה והייתי מנקה לו את הכלוב כל פעם. אבל זה היה לפני 20 שנה.

nivinivini

New member
נדמה לי שהמיצי קיבה של נחשים כל כך

חזקים שהם מפרקים הכל, כולל עצמות ופרווה עד לנוזל. לכן זה לא נראה כמו צואה נחשית.

gaichuk

New member
בדר"כ זה נכון וכך גם אמור להיות...

אבל לא תמיד זה מה שיוצא (תרתי משמע...) לפעמים ניתן להבחין בשאריות פרווה או לפחות בסיבים שמאד מזכירים פרווה...

naja

New member
למה לא נחש? זה לא כ"כ דומה.

צואה של נחש מאורכת יותר ואחידה יותר והפרופורציה בין הצואה לשתן שונה. ראיתי צואה של נחשים לאחר שאכלו יונקים, מכרסמים, זוחלים דו חיים ודגים, וזה לא כ"כ מזכיר לי צואה של נחש. לפי הגודל והמיקום, אם זו צואת זוחל זה יכול להיות כוח, אבל יש לי ספקות גדולים. לדעתי גם במקרה הזה מדובר בצואה של ציפור.

למעלה