אך מציינים אצלכם אירועים משפחתיים?

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
אך מציינים אצלכם אירועים משפחתיים?

עד לפני זמן קצר נהגנו לציין אירועים משפחתיים (ימי הולדת וימי נישואים) בהרמת כוסית ומשהו על ידה. ביום "עגול" כבר עשינו אירוע משפחתי - ארוחה עם הורי, המשפחה של אחי ומשפחתי. בפעם האחרונה חגגנו לפני שנה ביום ההולדת ה - 80 של אמי. היא לא רצתה שום אירוע אבל השתכנעה ובסוף הזמנו מקום סגור רק לעצמינו במסעדה של מכרים שמבינים עניין. אמא לא חייכה אפילו פעם אחת! לא הסכימה ליהנות משום דבר! בעוד חודשיים יהיה יום הנישואים ה - 60 של הורי. עד לפני זמן קצר תכננתי מה נעשה וכו'. עכשיו נראה לי שזה לא לעניין. מיותר. אמא תהיה אדישה במקרה הטוב ועצובה במקרה הרע. נראה לי שלא משנה מה אני אעשה - אתעלם או אזכיר או אזמין אותם לארוחה - זה יצא רע. מה אתם עושים במקרים כאלה?

ענתי44

New member
אני בעד לחגוג

כי מה כבר נותר עוד לעשות?????????.. להפוך את ימי החג לאבל? לאכול את הלב על מה שנהיה מאמא????????. הרי זה לא ניתן לשינוי. ומנגד, אתם מתכנסים כולם יחד ויש גם הרגשה טובה לצד כאב הלב.אמא תהיה אדישה או עצובה גם אם לא תציינו אירועיים משפחתיים. אצלנו מציינים,ואמא מפתיעה בגדול.במרץ אשתקד חגגנו לה יום הולדת. לא תאריך עגול. סתם כי חששנו שביום הולדת הבא לא יהיה למי לחגוג. היא היתה נסערת מההמולה סביבה. בהכנות כל הזמן דרשה לדעת למה מקלפים כל כך הרבה תפוחי אדמה או קונים יותר מידי בקבוקי משקה. שוב ושוב הסברנו לה למה ושיתפנו אותה בהכנות, הגם שהיא לא תמיד שיתפה פעולה.בחגיגה עצמה היא התרגשה ולא הצליחה לזהות חלק מהאורחים ( בני משפחתה אחים אחיינים)ובשלב מסוים חיבקה אותי ורצתה ללכת למיטה, אבל בדרכה שלה היא נהנתה. וכן ראיתי את מבטי הכאב של כל מי שלא הגיע לבקר וקיבל שוק מההדרדרות.והיו גם רגעי עצב אבל המון שמחה. אנחנו נחגוג שוב, בלי נדר, גם השנה.

zs1957

New member
חגיגת אירועים משפחתיים

לחגוג אתה בביתה עם המשפחה המצוצמת בארוחה טעימה לזכר הימים הטובים. חשוב להשכין את השמחה בבית לא למענה כי היא לא זוכרת, למען אביך והמשפחה המורחבת . במיוחד הנכדים. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

למעלה