אכזבה בעקבות אבחון פסיכודידקטי

אכזבה בעקבות אבחון פסיכודידקטי

אני מקווה שהשאלה מתאימה לפה...
בתי בת ה -8 אובחנה לפני שנה כ ADHD. השנה התחיל להתפתח פער משמעותי וגדול בלימודים, בעיקר בחשבון. היא לא מטופלת תרופתית.
היום היינו בניצ"ן כדי לערוך אבחון פסיכודידקטי. בטלפון הבנתי שהאבחון ארוך והוא נמשך בסביבות ה 4 שע'. בפועל, היום בבוקר הפסיכולוג התקשר ושאל האם אפשר להקדים את האיבחון בשעה, לא יכולתי.
הפגישה איתו נפתחה בשעה שלמה שבה הסתכל בטפסים ששלחתי כבר לפני שבועיים ועידכן אצלו במחשב והוא עוד אומר שלרוב הוא עושה זאת בבית, כל זה בנוכחות הילדה.
כשאמרתי שאני מבינה שזהו איבחון של מספר שע' אמר שהוא כבר מאוד מיומן ויסיים את האיבחון מהר.
ישבתי בחוץ ליד הדלת שנשארה קצת פתוחה ושמעתי את השאלות שעסקו רק בנושאים דידקטיים.
אחרי שעה ורבע הוזמנתי להכנס ותוך כדי זה שהוא אוסף את המסמכים לתיק אמר שהילדה מאוד איטליגנטית, שלמידה מתקנת יכולה לקדם אותה ושאבוא ביום שני הבא לקחת מהמזכירה את הדו"ח וכל זה תוך כדי שהוא מכוון אותי החוצה יוצא בעצמו והולך.
למען האמת נשארתי המומה.
נכון שזה נשמע עבודה חלקית מאוד?
כמה זמן בערך דרוש לאיבחון פסיכודידקטי?

ירח זהב

New member
אבחון של פסיכולוג אמור להתמקד בחלק הרגשי ובמבחן

אינטליגנציה בלבד. החלקים הדידקטיים דורשים מומחיות אחרת ובאבחונים הטובים הם נערכים בידי מאבחנת דידקטית.
יש עוד דברים בהודעה שלך שנראים בעייתיים.
גם 4 שעות, לדעתי, זה מעט מאוד מאוד לאבחון דידקטי טוב.

lolly87

New member
שלום אמא אדמה1

אבחונים דידקטיים שאני ערכתי לקחו 4-5 שעות. אני בספק אם אבחון פסיכודידקטי, ולא משנה כמה מיומן הוא יכול להיות בפרק זמן זהה.
בנוסף, כל פעם שהגשתי דו"ח אבחון להורים ולילד, היתה שיחת משוב שישבתי והסברתי את כל מה שנמצא, וכתוב בדו"ח.
בנוסף מה שהפריע לי הוא שאמרת שהדלת היתה פתוחה, הדלת היתה אמורה להיות סגורה!
הייתי מדברת עם גורמים מעליו באותו סניף ניצ"ן ולברר האם זה הגיוני או לא. הייתי מדברת עם מנהל/ת הסניף.
האם יכול להיות שהוא רק התייחס לפן הפסיכולוגי ושמאבחנת דידקטית מוסמכת (בעלת תואר שני באבחון וטיפול לקויות למידה לרוב בסניפי ני"צן) תעשה את החלק השני?
&nbsp

למעלה