אכזבה מהתזונה הצמחונית שלי

אכזבה מהתזונה הצמחונית שלי

שלום, מזה כשנתיים אני שומר על תזונה צמחונית , לא אוכל מוצרי חלב כמעט , אוכל ביצים אורגניות. לאחרונה בעקבות עייפות נמשכת עשיתי בדיקות דם שהראו על חוסר חמור ב B12- 110 חוסר בברזל ופריטין, PH נמוך - חוסר בחלבונים עוד. מאוד התשדלתי לאכול מאוזן , מוצרים מלאים, קטניות, סויה, פירות יבשים, וכו', ספורט וכו'. האמנתי שגופי יכול לייצר מספיק b12 מהתזונה הצמחונית וזה לא התברר כנכון, בבדיקה אירידולוגית שערכתי התברר לי שהגוך שלי בעקבות החוסרים התחיל לעכל את השריר כדי לקבל חלבונים- ניתן לראות את זה בPH. אני לא רוצה לאכול בשר מסיבות של לא לפגוע בחיים , אבל מצד שני אם זה מה שהגוף שלי דורש?? לקחת תוספים כל החיים זה הפתרון? אם אני לוקח תוסף סימן שמשהו בתזונה שלי לא בסדר.... אני קצת מבולבל פה...

p e b b l e

New member
אין דין B12 כדין תוספים אחרים

מכיוון ואתה לא אוכל הרבה מוצרי חלב וביצים רצוי שתיקח כדורים של B12. זה לא אומר שהתזונה שלך לקויה, זה אומר שאתה צמחוני. גם לרבים מאוכלי הבשר יש מחסור ב- B12 אבל רובם פשוט לא יודעים את זה. יש טבליות לספיגה מתחת ללשון שעושות את העבודה באופן מוצלח ביותר והויטמין נספג ישירות לדם ולא דרך מערכת העיכול. גם לי היה B12 נמוך, אז לקחתי את הטבליות כל יום במשך חודש ועכשיו עברת לפעם בשבוע. מומלץ להתייעץ עם רופא בקשר למינון. בנוגע לברזל ולחלבון, לרוב אכן ניתן לשפר את המצב על ידי תזונה מאוזנת יותר. תוכל לפרט יותר כיצד אתה אוכל? לפעמים נדמה לנו שאנחנו צורכים מספיק מדברים מסויימים אבל לא כך הדבר. בנוסף הספיגה של ברזל למשל יכולה להיפגם אם צורכים קפאין או סידן בסמיכות בעוד ויטמין C עוזר לספיגה. מעבר לרמת ה- B12 תזונה צמחונית הבנויה היטב יכולה לספק את כל צרכי הגוף, אין שום צורך בצריכת בשר.

תשובה

אני אוכל בבוקר ביצים וירקות ולחם מקמח מלא, או חומוס ופול, פירות לאורך היום. פירות יבשים. בערב אורז וירקות, עדשים, שעועית וכו', פעמים בשבוע בערך סויה עם האורז. בלי חומרים משמרים בלי כימיקלים.

p e b b l e

New member
אני לא תזונאית אבל

בגדול אמנם נראה לי שהמזון שלך אכן בריא אבל אני אישית הייתי גוועת ברעב ככה. אתה אוכל 2 ארוחות ביום ומנשנש פירות. לרוב מומלץ לאכול אפילו 5 ארוחות (קטנות) או לפחות 3. מבחינת הירקות, אם אתה רוצה יותר ברזל כדאי לשלב ירקות ירוקים המכילים ברזל (ברוקולי, אספרגוס ועוד) וירקות המכילים ויטמין C (פלפל אדום, גזר, עגבניה ועוד) באותה ארוחה. השילוב של ברזל עם ויטמין C עוזר לספיגת הברזל. ההמלצה שלי (כמו של אחרים) היא באמת ללכת לתזונאי שיוכל להמליץ על תזונה מאוזנת ובריאה. תהיה בריא.

gs1234

New member
בדיקה אירידולוגית לא נותנת תוצאות אמינות

לך לרופא משפחה ותבקש ממנו הפניה לבדיקת דם "סטנדרטית" ואז תעבור יחד עם הרופא על התוצאות. אם בעקבות בדיקת הדם השניה עדיין יהיה חוסר בברזל או בדברים אחרים, סימן שהתזונה שלך לא הייתה מושלמת כמו שאתה חושב. הברזל אמור להיספג בגוף מהמזון, ואם יש מעט מדי ממנו, אז אתה צריך לשנות את התזונה שלך בהתאם. כמו כן יש כללים שחשוב להכיר בנושאי תזונה, למשל: ויטמין C משפר את ספיגת הברזל, ועודף חלבונים מעכב את הספיגה שלו. לגבי B12 - הוכח שמאגרי ה-B12 בגוף נשמרים במשך שנים ארוכות. אם המאגרים שלך התדלדלו, ייתכן שיש בעיה כלשהי עם הגוף שלך, לא עם התזונה. אם תתחיל לאכול חיות הבעיה לא תיפתר. ההמלצות שלי הן: 1. תפסיק לאכול ביצים ומוצרי חלב. 2. לך להתייעץ עם רופא משפחה, ותפעל לפי ההנחיות שלו. לדעתי אחרי כמה חודשים המצב ישתפר. רק אם אחרי כמה חודשים המצב לא ישתנה, יהיה מקום לבחון טיפולים אלטרנטיביים.

תשובה

עשיתי בדיקות דם, התוצאות הן מבדיקות הדם.. קיבלתי זריקה בתחת של B12 ואני לוקח כדורי מציצה וגם ברזל עדין.. אני בטוח שזה ישפר את המצב. השאלה בעצם היא אם בתור צמחוני צריך לקחת תוספים , משהו אולי לא נכון בתזונה הזו.

gs1234

New member
תגובה

תזונה צמחונית מספקת את כל הצרכים, למעט B12. לא צריך לקחת שום תוסף. הגוף מייצר B12 בעצמו, אבל בכמויות קטנות מדי, ובאיזור של מערכת העיכול שבו ה-B12 לא נספג בגוף. הסיבות לכך הן אבולוציוניות, ולא מצביעות על "פגם" בתזונה הצמחונית. העובדות הן שמאגרי ה-B12 בגוף נשמרים במשך הרבה שנים, תינוקות מקבלים B12 בחלב האם, ומכיוון שטבליות B12 הן זמינות וזולות פשוט לוקחים אחת פעם ביום או יומיים וזהו.

TheFinalCut

New member
האכזבה במקום הלא נכון

תזונה צמחונית בפני עצמה אינה דורשת תוספים. היא מסוגלת למלא את כל צרכיך, אם התפריט מאוזן, למרות שמומלץ לתסף ב-B12 ללא קשר (גם עבור לא-צמחונים, בעיקר בגיל מבוגר). העובדה שהגעת למצב שהגעת מעידה רק על דבר אחד: התזונה שלך לקויה ובלתי מאוזנת. אל לך להשליך מכך על צמחונות או תזונה צמחית באופן כללי, שמיושמת ע"י מיליונים ברחבי העולם בהצלחה רבה ומומלצת ע"י ארגונים רשמיים כאיגוד התזונאים האמריקני. יכול להיות שהשתדלת לאכול מאוזן, אבל ייתכן שאינך מודע מספיק כיצד לבנות תפריט שימלא את צרכיך. הפתרון היעיל ביותר לבעיה זו הוא לגשת לאנשי מקצוע שירכיבו את התפריט עבורך - כלומר להתייעץ עם תזונאי\ת. בפגישה תסביר שאתה מעוניין בתפריט צמחוני, וזה מה שתקבל. ייתכן שבהתחלה יומלץ לך לקחת תוספים כדי למלא את החוסרים שאליהם הגעת, אך אתה יכול לבקש תפריט עשיר שימזער את הצורך בתוספים בהמשך. בקיצור, אני ממליץ להתחיל מחדש - הפעם בצורה יותר מקצועית. הנה כמה מסמכים שיעזרו לך בהמשך: להישאר בריא על תזונה צמחית דף העמדה המעודכן של ADA בנוגע לתזונה צמחית Making the Change to a Vegetarian Diet

למעלה