אכזבה ממאמן

taminoi

New member
אכזבה ממאמן

אני מתאמנת כבר חודש אצל מאמן עליו קיבלתי המלצה מידיד. במשך ארבעת המפגשים שהיו בינינו הוא לא נגע בסיבה בשלה הגעתי לאימון - הוא מברר הרבה פרטים על היסטוריה רחוקה ולדעתי לא רלוונטית. אני לא מרגישה איזושהי התקדמות לכיוון המטרה שלי. כשניסיתי להעלות זאת הוא אמר לי - סבלנות, עוד עבודה רבה לפנינו. קראתי הרבה על אימון(בפורום ובמקומות אחרים) ואולי אני חסרת סבלנות אך נראה לי שהגיע הזמן שאתקדם. יש לי תחושה שהוא לא מאמין שאצליח. האם זה תהליך אימון נורמלי ואני פשוט באחד השלבים שלו ? מה דעתכם? תודה, נעמי

ציפיות מול אכזבה

שלום נעמי כפתיח כמעט שיגרתי לתשובה על שאלה כזו אומר שקשה מאד להעריך מה בדיוק קרה ואולי עדיין קורה כי "תהליך אימון נורמלי" זה מושג שאם הוא קיים הוא ודאי רחוק מלקבל הגדרה רחבת קונצנזוס. מאמנים מגיעים מאסכולות שונות עם ארגזי כלים שונים ולפעמים מתבססים על ידע מקצועי קודם בין פסיכולוגי אומנותי או ספורטיבי. עם כל זה, את אומרת כמה משפטים שדורשים התבוננות -במשך ארבעת המפגשים שהיו בינינו הוא לא נגע בסיבה בשלה הגעתי לאימון - בהחלט מעלה שאלה לאיזה כיוון האימון הולך אם אינכם מבררים את המטרות, האם הוא הסביר לך את מהלך האימון? האם הגדרתם את מספר הפגישות הצפוי?(עיניין של פרספקטיבה, 4 מתוך 5? או 4 מתוך 20?) האם יש פידבק הדדי על פגישות קודמות? - הוא מברר הרבה פרטים על היסטוריה רחוקה ולדעתי לא רלוונטית - האם את שואלת והאם הוא פורש בפנייך את כיוון המחשבה שלו? (4 פגישות ראיון היסטורי דורשות לכל הפחות קווים מנחים לשיחה), האם בתקופה זו הגעתם לאיזה שהם מסקנות ביניים כתשתית לדרכי פעולה? (גם אם הם ניראים לך שוליים) - אני לא מרגישה איזושהי התקדמות לכיוון המטרה שלי - ובכן בלי להכיר את כל המכלול אני לא מופתע, איך תרגישי התקדמות אם לא מיצית את חווית הנגיעה במטרות (ראי סעיף ראשון) -כשניסיתי להעלות זאת הוא אמר לי - סבלנות, עוד עבודה רבה לפנינו - את לא אומרת כיצד ניסית, את נותנת את התשובה בדיוק אך לא את השאלה, אם המאמן מרגיש שנעשית עבודה אך את לא יש כאן קצר תקשורתי, שווה להבין על איזו שאלה הוא ענה -קראתי הרבה על אימון(בפורום ובמקומות אחרים) ואולי אני חסרת סבלנות אך נראה לי שהגיע הזמן שאתקדם - שוב אני מדגיש את עניין הגדרת המטרות, ללא הגדרה ברורה של מטרות , אפילו קצרות שניתן למדוד את מידת השגתם קשה למאומן ולמאמן לקבל תחושה של סיפוק מהתקדמות ויותר מכך אולי תגיעו לתחושות סיפוק שונות. -יש לי תחושה שהוא לא מאמין שאצליח - באימון נוגעים במקומות שבהם למאומן יש קושי להתפתח וליצור בעצמו ובאופן טיבעי מצב זה יוצר בעיניו מרחב חסום עבורו ("לעולם אני לא..", "אני אף פעם לא מצליח..","כזה אני.."), האם את מאמינה שתצליחי? האם בררת מה חסר לך כדי שתרגישי שהוא אכן מאמין בך? כצעד ראשון הייתי מציע לך לברר לעצמך איך היית רוצה לראות את הדברים אחרת, מה חסר לך על מנת להרגיש טוב עם האימון מה יספק אותך, נסי לחשוב על פעולות ממשיות ותוצאות במציאות שיהוו עבורך מדד. כשתהי יותר בהירה לגבי מה היית רוצה שיקרה נסי לפתוח בעיניין שיחה עם המאמן ולפרוש בפיו את הדברים בצורה הישירה והברורה ביותר, כשתצרי בהירות בעיניין הציפיות שלך מהאימון תהי יותר בהירה האם זהו אימון "נורמלי" עבורך או לא ואולי אפילו איך להתקדם הלאה. ובנימה אישית, המשפט שהכי אהבתי במסר שלך הוא "...אך נראה לי שהגיע הזמן שאתקדם", ולו בגלל המשפט הזה, אין לי ספק שתצליחי גם להפוך זאת למציאות, עם מאמן זה או אחר. הרבה הרבה הצלחה.

tlingit

New member
../images/Emo45.gif תשובה נפלאה אבי ../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif

למעלה