אכזבה מקבוצה טיפולית...

אני בטוחה

זה לא משהו שרק הרגשתי או חשבתי, אנשים אמרו את זה באופן ישיר וברור, אין פה מה לפקפק... והמנחה לא אמרה משהו מיוחד... זו מנחה חדשה יחסית...

אכזבה מקבוצה טיפולית...

יש קבוצה שאני הולכת אליה פעם בשבוע, היא חלק מתכנית טיפולית שאני נמצאת בה.
כרגע מי שיש בקבוצה זה בעיקר מתמודדים עם בעיות נפשיות שונות משלי, רובם בצד הפסיכוטי...

אתמול יצא לי לדבר בצורה נורא שחורה בקבוצה...
אני מרגישה לא בנוח לכתוב אותה פה בתור מנהלת, כי אני מרגישה שאני אמורה להיות הדמות החזקה, ומעדיפה לא לחשוף בפניכם את תפיסת העולם הפאסימית והדיכאונית שלי... מרגיש לי שזה עלול להזיק ולא במקום...

בכל אופן - אנשים התעצבנו עלי ורצו ללכת באמצע הקבוצה... הם אמרו שזה כבד ומעיק... חשבו שזה שטותי וקיצוני... ואני מגזימה... אמרו שאני לא באמת חושבת ככה... ניסו לחפור לי שיש מטרה לחיים האלה וכו'...
כולם יצאו נורא נסערים מהקבוצה חוץ ממני שיצאתי ממש אדישה...
מישהו אמר משהו על זה שהקבוצה נהרסה...
ואני די בטוחה שהם סיפרו את מה שאמרתי לכל העולם...
היום אני מדוכאת יותר ופגועה...
מה יש לי לחפש בקבוצה של אנשים שלא מבינים אותי?... (הייתה הבנה קלה מצד בודדים...)
הקטע שאני חייבת לבוא לקבוצה הזו... זה חלק מהמסגרת הטיפולית שאני נמצאת בה...
זה נגמר עוד ארבעה חודשים...

golan2072

New member
מכיר את המצב

למערכת בריאות הנפש הישראלית יש נטייה לקבץ ביחד אנשים עם צרכים מאוד שונים זה מזה (ככל הנראה מטעמי תקציב). בעיקרון הטיפול בהפרעת אישיות גבולית - DBT - הוא מאוד ממוקד, ויש לערוך אותו בקבוצה של אנשים עם הפרעת אישיות גבולית ו\או תופעות דומות וקשורות. זה לא טיפול שבנוי, למשל, לאנשים עם סכיזופרניה, שיש להם צרכים שונים לגמרי. זה קורה למשל במפעלים שיקומיים - פשוט דוחסים במפעל אחד אנשים עם יכולות וצרכים שונים מאוד.
&nbsp
למשל, האקסית שלי, עם אספרגר והפרעת אישיות גבולית, נשלחה למפעל שיקומי יחד עם אנשים עם פיגור שכלי, ואף עם נכים פיזית שאין להם כל בעיה משמעותית מבחינה נפשית או מנטאלית... פשוט דחסו את כולם ביחד, וזה היה אסון (כי לקבוצות השונות של משתקמים יש צרכים ויכולות שונים מאוד באופן קיצוני). סביר להניח שהכול תחת כיסוי של סיסמאות כגון "ללמוד להכיר ולהבין את השונה" אבל אדם עם הפרעת אישיות גבולית צריך קודם כל להכיר ולהבין את עצמו... מה גם שהאקסית הרגישה שהיא מבזבזת שם את זמנה ואת יכולותיה, שכן בתנאים מסוימים (מגע מועט יחסית עם קהל) היא הייתה מסוגלת לעבוד יופי גם ללא שיקום, פשוט לא מקבלים לעבודה בארץ אנשים עם אספרגר.

the lowkey

New member
הי שביל

אני לא ככ יודע לגבי הקבוצה ,גם אני נמצע בקבוצה כזאת ,וזה לא ככ הלך. חוץ ממשטתפת אחת שממש הבינה אותי הקבוצה עברה בשנה שלוש סבבים של אנשים ,וכמה פעמים שמעתי שאני או הקבוצה כבדים ומייגעים ,אני לא יכול לספור. אז נכון להיום אנחנו בפגרה חודשיים ,עד שימצאו משטתפים תואמים חדשים. בסבב האחרון הקצר היה ממש על סף התיעוב. זה בהחלט מבעס ,אבל זה חלק מעולם הטיפול ,לאנשים חלשים אין סבלנות ואין סובלנות ,ולפעמים לא נעשה מספיק כדי להציב גבולות התנהגותיים. למה את נמצאת בין מטופלים עם בעיות אקוטיות? איזה מין מסגרת זאת?

אל תקחי ללב דברים כאלה כמו שזה כבד ומעיק ,זאת המציאות שלך. כמו שהם לא יכולים לשנות את הבעיות שלהם ,את לא יכולה לשנות את שלך ,ולהעלות את זה זה חלק מהטרפיה עבור אנשים בכלל וגבוליים בפרט ,זה מחבר לפרופורציות ,ומחליש את הסרטים הרעים והחרדה.
ורציתי לומר לך להפך ,תשטפי. למה יש פורום אם לא לשטף!? וזאת תהיה הדוגמה והמורשת שלך ,דוגמה אישית לשיטוף והתמודדות כנה מול הקשיים.
והכי חשוב תרגישי טוב ואל תפגעי מפגועים.

תודה רבה לך

אני לא רוצה לחשוף באיזה מסגרת אני נמצאת...

הייתי משתפת יותר אם הפורום היה יותר פעיל, אני לא אמלא את כל הדף בהודעות שלי...

אני אשמח שתשתתף יותר בפורום, אתה מוזמן לפתוח הודעות משלך

למעלה