אכזבה קשה

אכזבה קשה

אני מודה ומתוודה: אני מאוכזב קשות מראש הממשלה שרון. דבריו היום כי לא יפעל לחיסול הרשות הפלשתינאית, בעיצומה של מלחמה לכל דבר שבמסגרתה מקפדים מידי יום מספר יהודים את חייהם, הם שיאו של מסע חידלון. מוזר...האיש שהכניס את צה"ל לביירות אומר היום שלא יחזיר אותו לעזה, שמכל בחינה היא הרבה פחות גרועה מביירות. אם שרון צודק היום, משמע שטעה חמורות אז, ועליו לעמוד מול פני האומה ולהתוודות על הטעות שעשה לפני 20 שנה ואשר עלתה בחיים רבים של חיילי צה"ל. אם שרון חושב שהוא צדק אז, שיסביר בבקשה מה ההבדל. אני אישית חושב שהמצב הבטחוני כיום הוא חמור בהרבה מזה של שנת 81-82, ולפיכך מחייב יציאה למבצע מקיף כנגד הרשות הפלשתינאית ושיחזיר את בטחון מדינת ישראל על כנו. איני משלה את עצמי: מבצע כזה יהיה כרוך בקורבנות מסוימים, אך מספרם יהיה זעום לעומת 280 ההרוגים מאז תחילת אינתיפדאת אוסלו ולעומת מאות ההרוגים שעוד נדע אם לא נפעל ומיד. את אותה הקריאה השמעתי כבר לאחר הפיגוע בדולפינריום. אני סבור שאילו היו נוקטים אז באסטרטגיה זו, היו נחסכים בחשבון הסופי חיי אדם רבים. ועוד משהו: קצה נפשי במספר שרים של הליכוד, המתראינים לתיקשורת על כל צעד ושעל תוך שהם תובעים להחמיר את הפעולות נגד הרשות הפלשתינאית, ומנגד אינם חולמים אפילו להתפטר מהממשלה במחאה על מדיניותה הכושלת. ולכל אנשי המנגנון המפלגתי שבוודאי "זועמים" כשהם קוראים את דברי אלו ויאשימו אותי מיד ב"חתרנות" ובתמיכה בנתניהו אומר את זאת: אם תמשיך המדיניות הנוכחית, מפלגתנו לא תגדיל את כוחה בבחירות הבאות לכנסת, כי על כל מצביע שיגיע מהשמאל יהיה לפחות אחד שינטוש לטובת מפלגה ימנית יותר. יש לי לא מעט חברים שעומדים לעשות זאת, וכרגע אין לי תשובות מספיק טובות לתת להם בנסיונותי להניאם מכך. כך שמי שפועל כנגד הליכוד כרגע אינם אלה המבקרים את מדיניות הממשלה, אלא אלה שמעניקים גיבוי למדיניותה. המבקרים הם אוהבי הליכוד האמיתיים, ולא מי שביודעין יודע שכח המפלגה צפוי להיחלש, וביודעין מגבה אותה, ביודעו שהדבר מבטיח לו המשך כהונה במשרה כלשהי.

Charlie

New member
אילו רק ידעתי

שכך יתפקד רוה"מ שרון - הייתי מצביע לאהוד ברק! יש כאלה שהפכו את ברק לביילין שכזה אבל זה רחוק מהאמת. ברק אמנם אינו גנדי, אבל הוא אדם האוהב באמת את ארץ ישראל ומחובר אליה. אדם שהתנגד כרמטכ"ל לאוסלו א´ והתנגד כשר לאוסלו ב´. אדם שהיה לו את האומץ לשים את הקלפים על השולחן ולחשוף את פרצופו של ערפאת ואת מזימותיו. אדם שנושם, חושב, אוכל, שותה ומחרבן (סליחה על הביטוי) ביטחון. ביטחון מדינת ישראל ואזרחי ישראל. אדם ישר והגון שלא נתפס לכיסא והולך למהלכים ביודעין שהמחיר לכך יהיה כיסאו וזאת בניגוד לאריק שקופא על שמריו ומסרב להחליט האם הוא עם ליברמן או עם פרס (שניהם לגיטימיים - רק שיחליט!) רק כדי לשרוד עוד שבוע בתפקיד. למותר לציין שאצל אהוד אם היו 10% מהפיגועים של השנה האחרונה, הוא היה מכה בערבים בצורה קשה ביותר שכן הימין היה יוצא לרחובות ומפגין. מישהו מפגין היום? וכיצד יפגין כשהממשלה מורכבת מהליכוד-ליברמן-מולדת? אהוד, היום אני מבקש ממך רק דבר אחד: סליחה.

um2

New member
כן בטח

קודם כל אני בטוח שגם ככה הצבעת ברק - אתה כותב כמו כל שמאלן מצוי אם שכחת אצל מר ברק התחיל כל הבלגאן וברק התנגד לאוסלו רק מכיוון שרצה להראות כאדם הנמצא במרכז המפה הפוליטת שלמעשה הוא יונה קציונית ובקשר לאריק אל תשקר לאף ליכודניק לא היו ציפיות ממנו הוא קיבל את ההנהגה רק בגלל התרגיל המסריח שעשה עם מר ברק כדי למנוע מביבי להתמודד וכך הוא נפל לבור שהוא עצמו כרה ונתקע עם מפלגת ה"אבודה" וממשלה מפלצתית בת 27 שרים

Charlie

New member
UM2

תתפלא לשמוע, אבל אני איש המחנה הלאומי, בית´רי. אני לא כמו כל המתלהמים הללו שאין להם טיפת כבוד לאיש זולת לאיזה חבר כנסת חנטריש שחוץ מלדבר ולצעוק לא תרם דבר למדינת ישראל. אני מוקיר את ברק. הוא התנגד לאוסלו כי המהלך אותו הובילו רבין, פרס ונתניהו היה מסוכן - ישראל נותנת ומוותרת ולבסוף כשנגיע למו"מ הסופי על י-ם וזכות השיבה נגלה שאין פרטנר. ואז? ואז יתחיל ערפאת במלחמת טרור (עינינו הרואות) אלא ש-80% מהשטח בידיו ולו רציפות טריטוריאלית. ולא כמו עכשיו כשבידו מס´ ערים מכותרות ומבודדות. ברק לא התחיל דבר - בזכותו יצא המרצע מהשק ונחשף פרצופו של ערפאת, האיש שרבין קרא לו "פרטנר" , פרס קרא לו "מדינאי, אקס-טרוריסט" ונתניהו הגדיל ועשה שכינה אותו "ידיד אמת". אהוד לא יונה קיצונית, אל תבלבל את המוח. מה הפכת אותו, לשריד? והיו הרבה שהאמינו בשרון, אחרת לא היו תומכים בו בהתלהבות כזו. אל תשכח - זה אריק שרון, סמל הימין במדינת ישראל! תרגיל עם ברק? לאו דווקא. זה מה שמכרו לך שמשון דרעי ותומכי נתניהו. ברק פשוט הבין שאם הוא הולך לבחירות כלליות המערך והשמאל יתרסקו לחלוטין. הוא לא רצה זאת, וניצל את החוק והלך לבחירות כשהיה לו ברור שיובס. הוא פשוט לקח על עצמו את הכל והציל את מחנה השמאל מתבוסה שלא היה שניה לה בהיסטוריה הפוליטית של מדינת היהודים.

barBQ

New member
צודק- שרון, התקווה שהתנפצה לרסיסים../images/Emo10.gif

הבגיניסט- אין לי אלא להסכים איתך במאת האחוזים אכן, יוסי ביילין ושמעון פרס וכמובן גם רבין ז"ל הם האחראים הישירים והעיקריים לתסבוכת שאנו מצויים בה היום. אבל, וזה אבל גדול, ב- 6.2.01 נבחר כאן (ואני סייעתי בכך רבות כחבר הליכוד מזה 10 שנים)אריאל שרון לראש הממשלה. הוא המנהיג והוא נושא באחריות.עברה שנה ואי אפשר להתנער מהאחריות ולהטילה שוב ושוב רק על פרס. שרון הוא הקובע ועל פיו ישק דבר. לא יתכן לומר שלא מנהלים מו"מ תחת אש מצד אחד ומצד שני,לשלוח את פרס ועומרי להיפגש עם אנשי הרשות ועראפאת בראשם. לא יתכן לומר שעראפאת בלתי רלבנטי מצד אחד ומצד שני, לשוחח עמו בטלפון. לא יתכן לומר שהרשות הפלשתינית היא ישות של טרור ורצח מצד אחד ומצד שני להיפגש בירושלים עם ראשיה:אבו עלא וחבר מרעיו. לא יתכן לומר שלא ניתן שהטרור ינחל הישגים מצד אחד ומצד שני,להבטיח פשרות כואבות בעוד הטרור משתולל. לא יתכן להבטיח תגובות קשות שלא ידענו כמותן למקרה של שיגור רקטות קאסאם לעבר שטח ישראל מצד אחד, ומצד שני, לא לעשות שום דבר חריג כשהן משוגרות. לא יתכן להבטיח לפני מס´ חודשים שאם תיירה ירייה נוספת לעבר גילה צה"ל יכנס לאן שצריך ויעשה סדר מצד אחד, ומצד שני, כשזה קורה כולל אתמול ,לא עושים דבר. לא יתכן שלפני מס´ חודשים הזהיר שרון את סוריה כי כל נסיון פגיעה של חיזבאללה בנו, יביא לפגיעה באינטרסים סוריים בלבנוןמצד אחד ,ומצד שני, שבועיים יורים אש נ"מ על מטסינו בצפון, ואנו מבליגים. ככה זה לא יעבוד. המסרים הכפולים של שרון בעצמו (ואני לא מדבר כבר על מפלגת העבודה) מצביעים על היסטריה, חוסר מנהיגות, הססנות ומעל לכל פוגעים קשות בכושר ההרתעה של ישראל, הרי על מה תקפנו את ברק אם לא על כך. דבריו של ראש הממשלה היום בסיעת הליכוד נשמעו כאילו יצאו מפי שמעון פרס, וכאילו לא נערכו כאן בחירות לפני שנה בהן נחל מועמד הימין ניצחון חסר תקדים של 63%. הדברים רק מאוששים את דעתי כי חייב לבוא הקץ לשלטונו- ויפה שעה אחת קודם. יוקדמו הבחירות!!! הוספת תגובה שלח/י מסר למחבר/ת שליחת הודעה באי מייל הדפסת הודעה סגירה

למעלה