אכזבה?

אכזבה?

היום חנכתי את עמוד 100 בעורבני חקיין ואם לומר את האמת קצת התאכזבתי. הייתי מצפה שבספר השלישי בטרילוגיה קטניס תאבד את התמימות והשוקיסטיות על כל מה שעושים לה ובמיוחד אחרי משחקי רעב 2x. היא נראית מובלת בצורה לא אמינה ואין התבגרות של הדמות. כל תגובה שתשרשרו לכאן אנא מכם בלי ספוילרים, תודה מראש.

ואם ידרשו

דוגמאות למי שעדיין לא קרא (יש כאלה בכלל? :) ) אשמח לשתף אני רק לא רוצה להרוס.

היום סיימתי את הספר

ופרט לאחרית דבר שקטניס נכנסה להריון (חצי עמוד שנראה כתוספת הכרחית לטובת הקוראים ולא עלילת הלב של הסופרת) לא ראיתי מגמת שינוי משמעותית וסוחפת כמו שחשבתי שתיהיה לדמות של קטניס. היא מהספר הראשון מעוניינת\לא מעוניינת במותה שלה למרות שהיא היתה צריכה להבין כבר את השפעתה העצומה על המורדים והאספסוף במחוזות. נדמה שיש שחזור של חומרי מהספר השני על זה שהיא נפגעת,בית חולים, אימונים יציאה לקרב וחוזר חלילה בצורה נצפית מידי. הפגישה עם הנשיא סנואו שהיתה כל כך משמעותית לכל אורך הספר מקבלת רק פגישת יני בגן הורדים ואז טקס הירייה שלא ידוע בדיוק איך נהרג-התייחסות מינורית בלבד אחרי המתח שאפף את גורלו בספר. יש כל כך הרבה עוד. הקשר עם פיטה מול גייל היה לא ברור עד השניה האחרונה בספר ולמען האמת הקורא אמור לרצות כבר למקם את הרגשות שלו בצד כלשהו וזה לא התאפשר בגלל הפינג פונג הרגשי שלה עם שניהם. מבחינתי היא יכלה להיות עם גייל באותה מידה בסוף וזה לא היה מפתיע אותי אחרת..בקיצור טרילוגיה טובה מאוד בגדול אבל מהספר השלישי התאכזבתי מעט ,אני לא רוצה להתיימר אבל היה לו כל כך הרבה יותר פוטנציאל בעיני.

N o R i K o

New member
אין בתגובה שלך כל התיימרות

אם תלכי מעט אחורה בפורום או אפילו תביטי בטאגליינס, תגלי שרובנו שונאים את הסוף. במקום שקטניס תעשה מהפך, תצמח ותפרח דווקא מהמוות של פרים, סוף כל סוף, כמו שאמרת, תבין שהכניסה שלה למשחקים לא הייתה רק עבור פרים אלא עבור פאנם כולה ועבור המורדים, היא סתם מתנוונת והופכת לדמות מתסכלת ומעלת גיחוך. הקשר שלה מול פיטה וגייל היה לי די ברור, בדיוק כתבתי על זה היום באתגר
אבל כך או כך, בין אם אהבתי את גייל ובין אם הייתי אוהבת את פיטה, העובדה שבסוף היא סתם נתקעת איתו בלי לעשות בחירה ממשית היא רק תוספת לכך שהסוף הזה מסתכל. וזה כמובן בלי לציין שום דבר על כך שאין לספר סוף פוליטי, סתם שורת "ואז פיילור הייתה נשיאה, הסוף". בקיצור... ברוכה הבאה למועדון

לא יכולתי להסכים יותר

נראה שהספר השלישי היה לצרכי יצירת הון פוליטי לסופרת. הייתי מתיימרת בדבר אחד-בלב ליבה של הסופרת זה לא מה שהיא רצתה לומר כשכתבה את הראשון בסדרה. אני קצת מתעבת אותה על שנפלה לקפיטוליזציה שעליה מחתה כל כך. היא אכזבה המון קוראים וזה בדיוק מה שקורה שהממון עולה לראש.

מירטל

New member
אפשר לחלק את האנשים לשניים:

אלא שאהבו את הספרים ולא סבלו את הסיום, ואלו שטוענים שהטרילוגיה מתחילה באמצע הספר השלישי.

במידה מסויימת

קטניס היא קולינס שלא הצליחה להבין את השפעתה על הקוראים בעולם ולכן הסוף יצר כזאת תוצאה מאכזבת.

N o R i K o

New member
את הראשונה שאני שומעת שחושבת ככה

רוב הקוראים מסכימים על כך שהראשון הוא הטוב בטרילוגייה. אני כן מסכימה שמאמצע השלישי יש שינוי עצום במגמה שאליה הטרילוגייה פונה. אבל אני חושבת שהשינוי הוא בהחלט לכיוון השלילי... גם אנשים שיצא לי לשמוע שאהבו את הסוף עדיין העדיפו את HG על MJ בכל זאת.

N o R i K o

New member
XD

HG - The Hunger Games (משחקי הרעב) CF - Catching Fire (התלקחות) MJ - MockingJay (עורבני-חקיין) (רגע... את יודעת מה זה XD, נכון?
) (ורק לוודא... ההודעה הייתה מיועדת למירטל, כן? איתך אני מסכימה ב-100%) פשוט נוח לנו יותר לעבוד עם הקיצורים. נוח גם יותר לסמן ספויילרים ככה XD

N o R i K o

New member
MJ מעליי!

ברוכה הבאה. רק שימי לב להבא לסמן ספויילרים בכותרת כי לא כולם קראו את הספר השלישי בסדרה...

N o R i K o

New member
MJ

משחקי הרעב 2? ספויילר חריף לCF... ולא יודעת, זה שהיא מובלת אומר שיש מישהו ששולט, לא? אני הייתי מרגישה שזה ספויילר X: ידוע שאני אוכף שקט

זה כמעט נראה

שהחתולים שלה כתבו את הספר האחרון. הבחירה בפיטה לדעתי תואמת את סיפור פורים והטלת הפור או שלפחות נכתב בגילופין של הסופרת. אני מרגישה יריקה בפרצוף..אוי למרירות..

N o R i K o

New member
מעליי, וגם כאן~

הקטע הוא שזה אפילו לא בחירה... זה סתם "הנה, תתקעי עם פיטה כי גייל רחוק מהעין רחוק מהלב." באמת יכול להיות שהחתולים, זה מסביר את הספוטלייט שפתאום קיבל באטרקאפ...

למעלה