אכזבה

רב111

New member
אכזבה

אני כותבת בשם בני שהתנדב לצבא לאחר פטור נפשי וציפה שיתרום בצורה זו או אחרת לצה"ל.
אז שבוע שלם (אמנם רק שבוע, אבל גם שבוע זה זמן...) שהוא יושב ורואה סרטים.
וחלק מהדיכאון בו הוא שרוי כעת זה באשמת הצבא!!!
בשביל זה אתם צריכים מתנדבים?
הבן שלי חכם, נבון, אינטיליגנט, מוכן ורוצה לתרום - וזה מה שהצבא מציע?
בושה!!!

hillator

New member
לא הבנתי

יש לו תפקיד? הוא עשה טירונות? יש לו מפקד?

liavavraham

New member
שלום

נשמח אם תפרטי קצת יותר לגבי המקרה. לאיזה תפקיד הוא התקבל?

רב111

New member
המשך...

הוא עבר טירונות, הוא קיבל תפקיד בתל השומר. הוא נמצא שם מיום שני שעבר וזה מה שהוא עושה - כלום!
הוא דיבר עם המפקדת האישית והקצין שמעליה.
וזהו!
שבוע שלם הוא לא עושה כלום, והחיילים שנמצאים שם אמרו לו שככה זה כל הזמן.
הוא מדוכא ואין לו חשק לקום בבוקר וחבל לי שבמקום לקחת את המתנדבים ולרומם אותם מוראלית, ככה מתייחסים אליהם בצבא.
תודה!

liavavraham

New member
תגובה

באיזה תפקיד הוא נמצא, אם אפשר לשאול?
האם הוא ביקש ממדור מתנדבים לפני הגיוס תפקיד מסויים?

בעיקרון, תמיד יש את האופציה לעבור לתפקיד/בסיס אחר (טופס 55), אבל לא צריך "לנקוט" בה ישר. הייתי ממליץ לבנך לדבר עם המפקד הישיר שלו ולהסביר לו שהוא לא מרוצה בתפקיד, והוא בעצם מרגיש שהוא לא ממצה את עצמו בצבא.

אצל מתנדבים זה שונה. מתנדבים בוחרים את התפקיד שהם רוצים וכן את מקום השירות עוד לפני הגיוס.

hillator

New member
כמה דברים

תמיד בהתחלה לא עושים כלום.. גם אלי תמיד ביום שיבוא חיל חדש לא יהיה לו מחשב, המשק שאמור לחתום על הקליטה שלו יהיה בגימלים..זה שמוציא אישורי כניסה יהיה בשמירה.. לכן על סמך שבוע לא קובעים כלום

יש לו מפקד קצין בדרגת רס"ן ומעלה?

Humbug

New member
מעז יצא מתוק - אבל זה די תלוי בו...

ראשית כל, חשוב שתדעי - הפורום הזה מופעל ע"י אנשים פרטיים, ואינו שייך לצבא. לעתים, ישנן תגובות בפורום מטעם הצבא - אך ככלל, סביר שגורם רשמי לא יקרא את הודעתך (קרי, אין טעם בשאלתך: "בשביל זה אתם צריכים מתנדבים?").
שנית כל:
לצערנו, הצבא הוא מערכת מסואבת, וכמו בכל מערכות - יש בו יתרונות וחסרונות. אחד החסרונות האלו, באמת, הוא אבטלה סמויה. חיילים נשלחים לשירות, לתפקידים שאין בהם באמת נחיצות - ואכן מעבירים שירות לא משמעותי.
הדבר עצוב שבעתיים כאשר מדובר בחייל אשר מעוניין לתרום, ואשר מצא את עצמו בתא שלא מעודד זאת.

ולכן, ישנם כמה פתרונות. אסקור ברשותך שניים.
1. מעבר תפקיד/יחידה - כפי שציין מנהל הפורום, בנך תמיד יכול למלא טופס 55, ואף ליצור קשר ישיר עם מדור מתנדבים - שישמחו לסייע לו. במקרה כזה, יוכל לעבור יחידה/תפקיד, למקום בו ירגיש שיוכל לתרום תרומה משמעותית, כפי שהתכוון מלכתחילה.
2. להלן כותרת התגובה שלי: מעז יצא מתוק. דווקא במקומות האלו, יש פוטנציאל לחיילים אינטלגנטיים להתקדם ולתרום. ממליץ לבנך לייצר לעצמו את העבודה, ולא להמתין שיתנו לו עבודה. שידחוף עצמו. שיפנה למפקד היחידה, ויגיד לו שיש לו הרבה זמן פנוי, וישמח לקבל נע"ת (נע"ת בעגה הצבאית: נוסף על תפקיד). כך יזכה להערכה, ויוכל למלא את הצורך שלו בשירות משמעותי.

אני בהחלט מסכים שזה לא אידיאלי, ושזו תעודת עניות למערכת הצבאית, אך את זו לא תצליחו לשנות - ואולי דווקא עכשיו, בתחילת השירות, עדיף שתשלימו עם זה.

אתן לך מספר דוגמאות לנע"תים בהם יצא לי להתקל במהלך שירותי הצבאי, ובמהלך ייעוץ שנתתי למתגייסים במצבו של בנך:
1. עובד רס"ר בקריה ש80% מהיום שלו הועבר עם עיתון תחת סככה של הועד למען החייל - ניצל יכולות תכנות מאוד בסיסיות, ובנה בAccess מערכת לניהול תורנויות ביחידה שלו, שבהמשך שימשה עוד יחידות באיזור.
2. פקידה ביחידה במודיעין, אשר בגלל טעות לוגיסטית נשלחה לתפקיד פקידותי - הצליחה במהלך שירותה הצבאי לצאת לקורס מפעילי מערכת מודיעינית בחיל המודיעין, ולמעשה שרתה 30% כפקידה ו70% כמאפיינת מערכות מודיעיניות.
3. חייל בגדנ"ע שנשלח לכתוב מביתו מערכי שיעור, והבין שיכול לשבת שבועיים בבית בלי לעשות כלום מדי חודש, ניצל את הזמן בשביל לחקור ולעדכן את כלל מערכי השיעור בהם נתקל.

ועוד... לא יודע מהן יכולותיו האישיות של בנך, אבל אני בטוח שאם הוא אינטיליגנטי, הוא ימצא את אותו נע"ת שיהפוך אותו הן למוערך, והן למבסוט.

למעלה