מעז יצא מתוק - אבל זה די תלוי בו...
ראשית כל, חשוב שתדעי - הפורום הזה מופעל ע"י אנשים פרטיים, ואינו שייך לצבא. לעתים, ישנן תגובות בפורום מטעם הצבא - אך ככלל, סביר שגורם רשמי לא יקרא את הודעתך (קרי, אין טעם בשאלתך: "בשביל זה אתם צריכים מתנדבים?").
שנית כל:
לצערנו, הצבא הוא מערכת מסואבת, וכמו בכל מערכות - יש בו יתרונות וחסרונות. אחד החסרונות האלו, באמת, הוא אבטלה סמויה. חיילים נשלחים לשירות, לתפקידים שאין בהם באמת נחיצות - ואכן מעבירים שירות לא משמעותי.
הדבר עצוב שבעתיים כאשר מדובר בחייל אשר מעוניין לתרום, ואשר מצא את עצמו בתא שלא מעודד זאת.
ולכן, ישנם כמה פתרונות. אסקור ברשותך שניים.
1. מעבר תפקיד/יחידה - כפי שציין מנהל הפורום, בנך תמיד יכול למלא טופס 55, ואף ליצור קשר ישיר עם מדור מתנדבים - שישמחו לסייע לו. במקרה כזה, יוכל לעבור יחידה/תפקיד, למקום בו ירגיש שיוכל לתרום תרומה משמעותית, כפי שהתכוון מלכתחילה.
2. להלן כותרת התגובה שלי: מעז יצא מתוק. דווקא במקומות האלו, יש פוטנציאל לחיילים אינטלגנטיים להתקדם ולתרום. ממליץ לבנך לייצר לעצמו את העבודה, ולא להמתין שיתנו לו עבודה. שידחוף עצמו. שיפנה למפקד היחידה, ויגיד לו שיש לו הרבה זמן פנוי, וישמח לקבל נע"ת (נע"ת בעגה הצבאית: נוסף על תפקיד). כך יזכה להערכה, ויוכל למלא את הצורך שלו בשירות משמעותי.
אני בהחלט מסכים שזה לא אידיאלי, ושזו תעודת עניות למערכת הצבאית, אך את זו לא תצליחו לשנות - ואולי דווקא עכשיו, בתחילת השירות, עדיף שתשלימו עם זה.
אתן לך מספר דוגמאות לנע"תים בהם יצא לי להתקל במהלך שירותי הצבאי, ובמהלך ייעוץ שנתתי למתגייסים במצבו של בנך:
1. עובד רס"ר בקריה ש80% מהיום שלו הועבר עם עיתון תחת סככה של הועד למען החייל - ניצל יכולות תכנות מאוד בסיסיות, ובנה בAccess מערכת לניהול תורנויות ביחידה שלו, שבהמשך שימשה עוד יחידות באיזור.
2. פקידה ביחידה במודיעין, אשר בגלל טעות לוגיסטית נשלחה לתפקיד פקידותי - הצליחה במהלך שירותה הצבאי לצאת לקורס מפעילי מערכת מודיעינית בחיל המודיעין, ולמעשה שרתה 30% כפקידה ו70% כמאפיינת מערכות מודיעיניות.
3. חייל בגדנ"ע שנשלח לכתוב מביתו מערכי שיעור, והבין שיכול לשבת שבועיים בבית בלי לעשות כלום מדי חודש, ניצל את הזמן בשביל לחקור ולעדכן את כלל מערכי השיעור בהם נתקל.
ועוד... לא יודע מהן יכולותיו האישיות של בנך, אבל אני בטוח שאם הוא אינטיליגנטי, הוא ימצא את אותו נע"ת שיהפוך אותו הן למוערך, והן למבסוט.