אכזבה

Voxel

New member
אכזבה

שלום לכולם. אני מתעסק בתלת-מימד כבר כשנה וחצי ומכיוון שאני עושה זאת אחרי שעות העבודה (ראש צוות תוכנה), התחלתי די לבד. ללמוד מאחרים, להיות חלק מקהילה שעוסקת בזה, אלו דברים שמאוד חשובים לי. לכן חיפשתי בית\קבוצת לימוד\קבוצת תמיכה\ פורום. ככל שאני מכיר את הפורום הזה יותר זמן, כך גדלה האכזבה שלי. הפורום ילדותי, קטנוני, מתעלם ולא מפרגן. המון פעמים אני רואה אנשים מתחילים שמפרסמים עבודה ראשונה וחובבנית וזוכים במקרה הטוב ליחס מזלזל ומתנשא ובמקרה הרע פשוט מתעלמים מהם. דיונים מטופשים, ויכוחים ובעיות אגו. איך משנים? מבחינתי, כישלון הוא תמיד כישלון של מנהלים. ניהול נכון ותקיף, היה חוסך הרבה אנרגיות והיה יכול להעלות את הפורום הזה למסלול קצת יותר מקצועי. אני עובר בית, ל cgtalk.co.il ממליץ בחום. כרגע הוא נראה מרשים ועם המון פוטנציאל. האווירה מפרגנת ומקצועית. שלום.

sok777

New member
היה שלום.

היזהר מכשלונות נוספים. החיים הם כמו מכחול, אפשר לצייר אותם ואפשר לקשקש אותם. צריך לדעת למצוא את הטוב ולרצות את הטוב, אם תרצה אתה תמצא. אני מאחל לך שתצליח בבניה ושיפרנו לך אך אין זה אומר שכדאי להעלות כזו גסות. החיים בנויים מ-3 בסיסים עיקריים, עוצמה, אמינות וביצועים, אולי חסר לך אחד מהמרכיבים הנחוצים הללו על מנת להתחזק ולהשאר כאן. כל טוב ומי ייתן ובעוד מס' שנים תחזור הנה כניצוץ הגאווה וכמנהל הפורום ואולי תוכל להתחררט על מה שאמרת, תפתח אמון ובכך יהיה לך אמינות, עוצמה וביצועים. שבת שישי, נחמיאס.

Voxel

New member
כמה עצוב

שהתגובה היחידה באה מאותו אחד שהיה הטריגר להודעה הזאת. ההודעה הקודמת שלך - "זה מכוער" אבל בלי להעליב. פשוט עצוב. רציניים ומקצוענים, השמיעו קול!

ilankt

New member
וואי איזה זיין שכל, שתוק כבר

תחזור לחור שממנו הגעת...

BuzzLightyear

New member
תגיד לי איך ב-14 שנותיך הקצרצרות

למדת לזיין את השכל במופלאות שכזו? ומי זו החברה שלך בתמונה? תגיד לה שפוני כבר לא באופנה. עלאק ילד עם כתמים של חלב על הפה...מזרגג על משמעות החיים...נו שויין.

Aryez91

New member
אני לא ממש צד בעניין...

רק אם אפשר לא לעשות הכללות לגבי בני 14... לדעתי כל שעה בפורום הזה היא שונה, תלוי מי נכנס.. יש כאן לא מעט חומר רציני ומועיל (ואין צורך לחפש בנרות), הרבה עצות, דעות, סתם מחשבות שטותיות בשביל הכיף... אך כמו כל פורום ציבורי, הפתוח לקהל הרחב, יש ויש, אני מסכים שעם ניהול פעיל יותר העסק כאן יכול לזוז יותר ביעילות.. חג שמח כולם..!

Redjest

New member
cgtalk הישראלי

באמת עושה רושם מצויין, קראתי בו קצת, ובאמת יש שם רמה גבוהה מאוד של עבודות וביקורות, אף על פי שנתקלתי שם גם בשרשורים שנוצרו מבעיות אגו, אבל הם, באמת, נדירים מאוד. אני אישית לא חושב שאני אתחיל להגיב שם באופן פעיל כי אני לא מרגיש שאני טוב מספיק (יש שם רק עבודות מאוד ברמה...). אני לא חושב שהפורום פה כל כך גרוע כמו שאתה מתאר אותו, אולי זה כי אני לא מאוד מנוסה, ואולי זה כי אני לא רואה כמה תגובות פחות טובות כמשהו שהורס פורום שלם. תהנה מCGtalk

eldarinn

New member
צר לי לשמוע

אני רוצה בהזדמנות זו להבהיר כמה דברים: 1. להבדיל מפורומים "פרטיים" מדיניות תפוז היא לאפשר לכל גולש המעוניין להיכנס לפורום לעשות כך, ואני מחוייב לה כמנהל הפורום. לכן בפורום תפגוש גמא רחבה של משתמשים, מתחילים ומתקדמים. יש גם כאלה עם זין קטן שחייבים להעליב ולהתנשא אבל כאלה יש בכל מקום, אלא אם יושב MODERATOR כל היום על הפורום ומסנן כלמה שלא בא לו לראות. ישנן הודעות שנענות בצורה מקצועית ואני מצר על כך שישנן כאלה שלא אבל כאמור גם המגיבים באים מקשת רחבה ולא ניתן לחנך אנשים. 2. אני לא עובד בתפוז במשרה מלאה, אפילו לא חלקית אלא בהתנדבות. אני נהנה לנהל את הפורום ומשתדל לתת לדברים לזרום. בדרך כלל אם אנשים לא מבקשים ממני למחוק הודעה מעליבה או אין הצפה אני משתדל לא למחוק הודעות למרות שהמצב או יותר נכון המשתמש שגרם לך לכתוב את מה שכתבת מתחיל גם להעלות לי על העצבים ויש סיכוי טוב שמחר הוא כבר לא יהיה בינינו אם המצב ימשך. השורה התחתונה היא שאני לא כאן לעשות סדר כל היום, אני משתדל להיכנס לפחות פעמיים ביום לפורום, גם לענות וגם לעשות סדר. קח בחשבון גם שבחופשים יש הרבה נפשות משועממות... אני דוקא שמח לקבל ביקורת, גם ובמיוחד אם היא שלילית, כל עוד היא עניינית ולכן גם מצאתי לנכון להשקיע ולענות לך. אני מבין שאתה מחפש פורום מקצועי יותר ולכן אולי מקומך לא איתנו ואני מאחל לך בהצלחה, בין אם תחליט להישאר ובין אם תמצא את מקומך במקום אחר. אם אתה בכל זאת חושב שהניהול גרוע אז אתה מוזמן לפנות להנהלת הפורומים. הגולשים דוקא חושבים אחרת... לסיכום, כבר שמעתי על הרבה פורומים, וזה לא שאני לא מאחל בהצלחה לפורום זה או אחר, מה שכן הרבה פורומים נפתחו כמו פטריות אחרי הגשם ואחרי תקופה קצרה נסגרו. כאן יש קהילה ברמות שונות אמנם אבל פועל יוצא מאד ורסטילית ואני אישית חושב שזה מוסיף לפורום.

zonderon

New member
האמת - באמת נהיה לא נעים פה.

הסתננו לפורום הזה מספר אנשים שהופכים אותו לממש לא נעים. עם כל הכבוד לזכות הדיבור וכל זה - יש צורך לסנן כבר.

Voxel

New member
עוד תגובה

קודם כל, יופי שענית. לגבי התוכן, יש לי כמה השגות. בתור איש הייטק במשרה מלאה, אני מכיר את מגבלות הזמן ש-(בעיקר לא) מאפשרות לשבת ולנהל כל הודעה. אבל ממילא לא לכך אני מכוון. התנהגות האנשים בפורום היא עניין תרבותי. מי שמשפיע על התרבות, זה המנהיגים. אתה, בתור מנהל, אחראי להגדיר את תרבות הפורום. וזה אומר להגדיר את רוח הפורום, הכללים (הברורים) לתקשורת בין האנשים וכו'. דוגמא פשוטה, אני שולח עבודות גם ל zbrushcentral.com וזכיתי פעם אחת להערה של מישהו שכתב - "אני לא אוהב את זה", נדהמתי לראות את האנשים בפורום קופצים עליו ומסבירים לו שזה לא מקובל. אם יש לו ביקורת שישמיע אותה, ביקורת לא בונה אינה מקובלת. הדרך לשינוי תרבותי עוברת דרך מאמצים וקונפליקטים. זה בידיים שלך ולדעתי יש פה המון אנשים מצויינים שיכולים לעזור, להשפיע ולעשות את המקום הזה מקצועי. מבחינת אווירה ומקצוענות, יש פה הרבה מקום לשיפור. זה בידיים שלך.

שמע.-------> בתור אחד שרק עובר פה

מסתכל ומדפדף בתגובות הגולשים הייתי ממליץ לך לקחת את כל נושא הפורומים קצת פחות ברצינות. הפורום מצויין בשביל לשאול שאלות גם למתחילים וגם למתקדמים אז קיבלת תשובות "ילדותיות"... אז מה ?! חכה ,ותראה שמישהו יענה לך ברצינות.

eldarinn

New member
זה לא מדוייק

ואני חוזר לנקודה שהבהרתי מקודם שאני לא מחנך. אם מישהו אומר שהוא לא אוהב את זה זאת זכותו ואין לי שום אפשרות למנוע ממנו להגיד את זה. רוב הסיכויים שאני בדיוק כמוך אחשוב שהוא אידיוט אבל כמו שאמרתי אתה צריך להבין שאני לא יכול וגם לא מעוניין להעיר לאנשים על צורת הדיבור שלהם כל עוד הם לא מעליבים בצורה ברורה ואז אני קורא אותם לסדר, תאמין לי יש לי פתיל מאד קצר, אחרי פעם אחת אני פשוט חוסם. כפי שציינתי קודם אני נכנס לפורום פעם אחת ביום ולא מעוניין להיות גננת או שוטר. אני עונה נקודתית למה שצריך לקבל תגובה, מוחק ו/או מזהיר משתמשים בעיתיים. אין לי זמן להתעסק בחינוך והסברה. אם שאר המשתתפים בפורום יעשו בדיוק את מה שאתה עכשיו אמרת אני לא רואה סיבה שאני אתערב בכלל. כמו שאמרת אנשים בפורום קפצו עליו ולא המנהל. ולעניין הגדרת אופן ההתנהלות בפורום - זה מוגדר גם במדריכים למשתמשים חזקים וגם בשער הקהילה.

Nebelis

New member
שאלה קטנה...קשורה או לא...

מצד שמאל למעלה של הפורום מעל לפרסומת יש Image שכתוב בו: "הפורום הזוכה במקום השלישי באשכול בבחירת הגולשים 2005" שוהאדה? ווס איז דאס?

Ranxxx

New member
בתור אחד שמתיג את עצמו כאדם בוגר

ראש צוות תוכנה וכאלה לא נראה לך קצת ילדותי להיפגע מהערה של ילד בן 14 אתה צריך לבדוק את עצמך בו אדם

Voxel

New member
הבהרה

אני לא נפגעתי מההערה שלו. ההערה שלו לא כוונה אליי בכלל אלא למישהו אחר, לא שזה משנה משהו. ההתייחסות שלי היא לאופי של הפורום הזה ולתרבות שלו. אם תלך למסעדה והקהל מעשן, צועק ורב עם לקוחות אחרים, כנראה שלא תחזור לשם. זו הנקודה. אני לא צריך להיפגע אישית כדי שהחוויה פה לא תהיה נעימה לי.

למעלה