אכילה כפיתית

רונה5

New member
אכילה כפיתית

ערב טוב הייתי שמחה לקבל דוגמה לשימוש בדמיון מודרך לירידה במשקל, ואכילהמאוזנת. שיהיה בהצלחה, אני שמחה שיש את הפורום הזה.

דמיון מודרך בהפרעות אכילה

נושא האכילה הוא הנפוץ ביותר. לצערי מאוד נדיר היום למצוא אישה שמקבלת את גופה ואוכלת בהתאם לצרכי הגוף. ולכן ישנן שפע של שיטות, וכל אחת מתיימרת להיות טובה מהשניה. את הדמיון המודרך אפשר לגייס לטובת התמדה בדיאטה. אולם מאחר והזכרת אכילה מאוזנת אני שמח לקחת את התשובה לכיוון אחר. אישה מחו"ל הגיעה אליי עם בעיית אכילה מופרזת והיא שקלה 120 קילוגרם. שנים של שיטות ודיאטות לא הועילו. בטיפול התגלה שהיא לא מסוגלת לומר ´לא´. מה הקשר לאכילה? כשגברים חשקו בה לא היתה מסוגלת לסרב כי פחדה לפגוע. היא נענתה לקיום יחסים מיניים גם כשלא התאים לה. התת מודע שלא גרם לה להשמין כך שאף גבר לא יחשוק בה. ואכן כך היה. היא היתה שמנה מאוד ובודדה. בטיפול התמקדנו על הנושא של להיות מסוגלת לומר לא. נדרשו אומנם עשרה טיפולים. ברגע שהיא הצליחה לסרב ולומר לא הדברים השתנו לבד. היא דיווחה שפתאום התאבון ירד. מבלי לעשות דיאטה היא ירדה 50 קילו תוך שנה וחצי. ומאז היא התחתנה ונשארה במשקל הנכון לגופה. כמובן שהסיבות להשמנה שונות מאדם לאדם. אבל התת מודע שלנו כל כך חכם, יותר מאיתנו. עם הדרכה נכונה ודמיון קטן ניתן להבין את המניעים הנסתרים שלנו. הקשבה לגוף תוביל לבד לירידה במשקל. לצערי רוב האנשים עם עודף משקל לא מוכנים לבחור בדרך הזאת. תוכלי גם להפנות את השאלה להגר, אני מניח שיש לה עוד דוגמאות.

יחפנית

New member
היי אמיר ....

זה נשמע מרתק ..... ומדליק בי אותות פנימיים .... איך בדיוק עבדתם על הנושא של להגיד לא . הכוונה .... באילו דרכים שיניתם את הדפוס . ומה היה קשה בדרך לכך ? בברכה אני

קשה לומר לא

אדם שלמד לרצות אחרים יפחד לפגוע באחר שמא האחר יכעס עליו. אחד העקרונות של השיטה הפרדוקסלית היא ליצור מצב הפוך מההיגיון. זאת אומרת ביקשתי ממנה ליצור מצב שיכעסו עליה , אלה השיעורי בית. עכשיו אם היא לא תעשה אותם אני אכעס. אם כן אחרים יכעסו. כך שבכל מקרה יכעסו עליה. כדי לרצות אותי וגם כמובן כדי לעזור לעצמה היא הסכימה לנסות. זה לקח חודש עד שהצליחה לומר 5 פעמים ביום לא. לבסוף כשיכלה לומר לא מבלי להיות מתוחה ידענו שזה עבד. מה דעתך לנסות את התרגיל - 5 פעמים ביום לומר לא מבלי להסביר שזה תרגיל.

דמיון מודרך לאכילה מאוזנת

היי רונה, אכילה מאוזנת היא אחת ההתנהגויות שתוכלי לסגל לעצמך תוך כדי עבודה בדמיון מודרך ו-NLP. קודם כל תצטרכי למצוא את הגורם לאכילה הלא מאוזנת משום שזהו שורש הבעיה. ברגע שתזהי את המקור לבעיה תוכלי לעבור למציאת פתרון דרך עבודה על העברת יכולת (כלומר מציאת היכולת בך להתמודד מול הצורך שלך באוכל), שינוי הרגלים ואולי אף שחרור מתלות (התנתקות מהתלות שלך באוכל). הדמיון המודרך סייע גם לי בנושא של עודף משקל. בתרגיל העברת יכולת היה לי קשה לראות את עצמי לוקחת קופסאות עם אוכל לעבודה. אחרי שפתרנו את הקושי הזה, תוך כדי עבודה על עצמי, קופסאות אוכל לעבודה הן כבר עניין שבשגרה עבורי. והתוצאות? נראות ועוד איך! מקווה שעזרתי, הגר

אסתי123

New member
אכילה כפייתית

קינסיולוגיה מטפלת בהתנהגות כפייתית. מאבחנת את הגורם הריגשי לה ומטפלת בגורם. אין בנושא עיצות כלליות. כל אדם הוא הולוגרמה יחודית והגורם הוא יחודי לו. איבחון הגורם הוא חלק מרכזי ועיקרי בטיפול. המודעות לגורם משנה הכל. בכלל מודעות מרפאת. הטיפול הקינסיולוגי מקבל את האינפורמציה לגורם מן הגוף. הגוף יודע! תהליך הטיפול בכפייתיות משלב דמיון מודרך, טפיחות על בלוטת הטימוס , תהליך ניטרול....

הי רונה

באשר לאכילה כפייתית יש להתייחס לא רק לאכילה עצמה אלא לכך שהפה עסוק כל הזמן. כדי לאבד את התיאבון כדאי לבצע פעולות הדמיה של הכיבה שלך שהיא קטנה בגודלה ושהיא אומרת לך להפסיק לאכול. בלבוש ודקורציה ללא שחור או אפור, את עוצמת את עיניך ורואה בדמיונך את הכיבה (כדאי לבדוק מיקום ומראה מראש). הכיבה שלך תיראה בדמיונך בריאה, אנרגטית ומלאה כמעט לגמרה במזון. תחושי את תחושת השובע מתפשטת בכל גופך. לאחר מכן תחושי תחושה חמימה של אהבה מתפשטת בכל גופך. לאחר מכן תראי את הפה שלך כשמזון מתקרב אליו והוא אומר ´אני לא רוצה, תודה´. לאחר מכן ראי עצמך נהנית ממנוחה נעימה ותרגישי שוב את האהבה החמימה מציפה אותך. בנתים תקחי בכלפעם סוכרית ´מתר לי קפה´, 2 קלוריות ומשהו לעשות עם הלסת. בהצלחה! אם תרצי לעבור תהליכי השתחררות מהדפוסים את מוזמנת ליצור קשר ישיר. ברכות לבביות,

למעלה