אכילס האל

EvilFlame

New member
אכילס האל

בעבר בעודי גולש לי באתרים (תנחשו באיזה נושא.) מופיע לעיני רשימה של אלים פגאנים (לא רק של הוויקה אלא בכלל כל מיני.) ואחד מהם היה הדמות של אכילס שהיה השליח או הבנאדם האוהב על זאוס. אני יודע שזה לא הכי קשור. אבל WTF?!?!?!? ממתי הוא נהפך להיות אל? בהסבר עליו היה רק רשום:לוחם חזק. וזה היה ברשימה של האלים עם שאר האלים. מה דעתכם על כך? העם הוא באמת אל פגאני? העם זאת טעות? משהו אחר בנושא?

Wing Chan

New member
איזה נושא? אני שם 20 שקל

על אתרי פורנו.

EvilFlame

New member
חחח כן.

זה נושא מאד מעניין וליראות אלים פגאנים עירומים זה התחביב הקבוע שלי XD ועכשיו ברצינות עם יש לכם תגובה אמיתית בבקשה להגיב הסתלבטות עליי אחר כך חח

T i a

New member
מצאתי משהו דומה

אולי הכוונה הייתה לזה? מצאתי באחד האתרים: Although Achilles was not a god he was one of the last offspring of a god coupling with a mortal. The goddess tried to make him immortal and his life was ordained by prophesy and constant interference from the gods. Unlike the mature images often seen in films, he left for the Trojan wars when he was no more than fifteen and, as prophesised, he died young during that ten year battle. למרות שבמיתיקה כתוב: Achilles was the son of the mortal Peleus and the Nereid Thetis. He was the mightiest of the Greeks who fought in the Trojan War, and was the hero of Homer's Iliad. Thetis attempted unsuccessfully to make her son immortal

EvilFlame

New member
מעניין

אלה אומרים שהוא היה אל אלה אומרים שהוא היה גיבור שניסו להפכו לאלמוות ואחרים ניסו להפוך אותו לאלמוות אבל הוא מת במלחמה זה ממש מוזר. תודה רבה על המידע יכול להיות שהתכוונו לאחד מאלה אבל היה רק כתוב שהוא היה אל ו...-שהוא היה לוחם או לוחם חזק.

gwizard

New member
בנוגע לאלים

קודם כל, אל תאמין לכל מה שאתה קורא. זה כלל שטוב לכל דבר, לא רק פאגאניזם. כדי להחליט מה נכון ומה לא (גם כן סובייקטיבי לפעמים) תעשה מחקר בעצמך, חפש מקורות ותסיק מסקנות. עכשיו, אכילס, לא משנה אם אל או לא, כתוב עליו לא מעט במיתולוגיה היוונית. ככה שזה ממש לא בעיה לקרוא את הומרוס או מי שכתב עליו ולגלות את כל הסיפור העומד מאחורי זה. אם אחרי זה מוצאים כי הוא לא נהפך לאל, אז בהחלט יש מצב שיש קבוצה של אנשים שהפכו אותו לאל בשבילם וסוגדים לו. לגיטימי, אך לא כל כך מקובל. אגב, אכילס לא מת במלחמה...הוא מת כי סוד כוחו היה בעקב שלו (מכאן: עקב אכילס) וכאשר סודו נתגלה אז הוא מת.

EvilFlame

New member
אני איני מאמין לכל דבר.

אבל יש סיבות מסוימות שאינ אוהב את דמותו של אכילס,ולכן גם מאד התעניינתי עם פאגנים מדוע ולמה עם בכלל מחשיבים אותו לאל. תודה רבה על העצות אגב,והכי חשוב תודה על העזרה.

Dia Leoghann

New member
אכילס האל

הייתי אומר שיש המחשיבים את אכילס לאל מכמה סיבות: הראשונה שאימו היתה האלה תטיס (אלה ימית זוטרה), ולכן זרם בגופו דם אלוהי. השנייה כיוון שהוא הוטבל בנהר הסטיקס (נדמה לי שזה היה הנהר) ולכן היה בלתי פגיע (פרט לעקב). הסיבה השלישית והעיקרית להפיכתו לאל, או לבעל דרגת אלוהות, עוד בימי יוון הקדומים היא חלקו במלחמת טרויה. הוא אכן מת במלחמת טרויה כשנפגע בעקבו, אך הוא היה אחד מן הגיבורים הגדולים שהובילו את יוון במלחמה זו לנצחון המכריע על טרויה ועל שליטה בים האגאי ובחופי אסיה הקטנה. אחרי הנצחון הגדול הזה, נפלה יוון לכאוס רציני, וכל מה שנותר לבסוף היה זיכרון הגיבורים הגדולים של מלחמת טרויה שהפכו זהים במעמדם לאבות השבטים היוונים (הדורים, האכאים, היונים וכו'). למעשה אלה שראו בו אלוהות לא ראו בו אל אולימפי אלא אל שבטי, סוג של פולחן אבות. זו נראית לי תשובה הגיונית, אבל אולי אני סתם מדבר שטויות....

EvilFlame

New member
אפשר רק להתבסס על ניחושים

וזה די נחמד. כן ואני מדבר עליו שרואים אותו היום כאל לא אל יווני אלא אל פגאני מן הסתם כניראה שגם אז ראו בו משהו אלוהי אמנם לא כמו האלים החזקים של האולימפוס אלא יותר כמו שאמרתה אל שבטי.

טלה בר

New member
אכילס

היה בנה של אלת הים תטיס ושל מלך אנושי, אז לכל היותר הוא נעשה חצי אל לאחר מותו, אבל בשום מקום לא נאמר שהוא היה יותר מאשר גיבור אנושי. אמו ניסתה לעשות אותו לבן אלמוות על ידי כך שניסתה להקריב אותו (ככה נעשים זכרים אנושיים לאלים) אבל לא הצליחה, אז הוא נשאר בן אנוש.

למעלה