אכילת אדמה

אכילת אדמה

שלום, יש לנו עציץ בבית ומשום מה הכלבה שלי החלה לאחרונה לאכול חלק מהאדמה בו. האכילה מהעציץ היא בכמות קטנה מאוד ואחרי כמה שעות רואים את האדמה יוצאת בצואה. התדירות היא לא קבועה אלא פעם בשבועיים שלושה. יש למישהו מושג למה היא עושה את זה? יש לציין שהכלבה בת 10 ומשהו וזה משהו שהחל רק לאחרונה. תודה

ella100

New member
שלום,חשוב שתקראו.תשובה של ורוניקה.

זה הסבר של ורוניקה שחתולה סיאמית שלה מתה כתוצאה של כשל כלייתי. החתולה ניסתה לאכול אבק מכל מיני פינות ואת החול בארגז שלה. מתברר שיש חמר שקונים וזה מסייע. קראו את התשובה שלה. תשובה לאלה בקשר לכלב שאוכל אדמה 07/09 23:40 ורוניקה1 נושא : תשובה לאלה בקשר לכלב שאוכל אדמה תאריך : 07/09/06 23:40 מחבר/ת : ורוניקה1 בתגובה ל: ורוניקה-בדיוק באותו ענין - אֶלה ================================================ יש לי תשובה בשבילך: הכלב סובל מתפקוד לא תקין של הכליות בדיוק כמו החתולה שלי שנפטרה. אנא בקשו מהוטרינר לבצע בדיקת דם כללית. כנראה שהקראטנין שלו גבוה והוא סובל מהיפרקלמיה. יש בחנויות טבע מסויימות אבקת חמר שאפשר לבלוע ושעוזר לכשל כליות ואז הוא יפסיק לאכול אדמה. מומחה צריך לקבוע את המינון המדויק לפי משקל הכלב. יתכן שהכלב יצטרך לקבל גם אינפוזיות בבית ע"מ למנוע התייבשות. הוא צריך להתחיל טיפול בדחיפות כדי למנוע הדרדרות. אני מאחלת לו רפואה שלמה. לצערי למדתי את כל זה בגלל שלחתולה שלי הייתה את אותה הבעיה בברכה: ורוניקה1 הוספת תגובה שליחה לחבר/ה הדפסה לתצוגת הודעה http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-1542-17819384,00.html

ella100

New member
ורוניקה ביקשה להוסיף הסבר חשוב זה

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-889-1542-17821874,00.html נושא : הודעה נוספת לבעל הכלב שאוכל אדמה תאריך : 08/09/06 10:06 מחבר/ת : ורוניקה1 לאלה שלום: אני לא מצליחה להכנס ל"תפוז" . אנה מסרי לבעלת הכלב שאוכל אדמה את תוכן ההודעה שלהלן: בבקשה להזהר עם אבקת החמר, משום שיש חמר גם לשימוש חיצוני לקומפרסים, וחימר מיוחד לשימוש פנימי: וזה מה שהכלב צריך. אפשר לערבב את החמר עם מיים ולהרטיב עם המיץ הזה ביצה קשה מגורדת. הכלב יצטרך גם אוכל וטרינרי מיוחד לבעית כליות. בנוסף אם האמה של הכלב לא מתעצלת אפשר לתת לו לאכול בשר לבן טחון של תרנגולת מבושלת במרק עוף , וגם מהמרק עצמו .ירקות מומלצים: אספרגוס, טמוס, קצת שעועית ( kidny beans ) או עדשים, שצריכים להעביר אותם בבלנדר שיהיו כמו דיסה , אורז בסמטי, או אורז חום, שעורה, או דוחן , מבושלים אף הם היטב כמו דיסה , מחית של חצי בננה, ואחד וחצי כפית שמן תירס ליום. לבסוף הערה קטנה: הוטרינר אינו אמור לדעת על טיפול החמר. יש מספיק ספרים בנושא הזה. ועוד הערה חשובה: דיאטות רפואיות מערביות ממליצות במקרה של בעיה תפקודית בכליות להגביל מאכלים שמכילים חלבון וזרחן. לעומת זאת הרפואה הסינית מדגישה את איכותם של מזונות שונים ולא מתייחסת לחלבונים , מינרלים או כלוריות. זאת אומרת שממליצים על מזונות שהם יוצרים לחות בגוף ומקררים, בגלל שלחיות במצב הזה יש חסר ביין של הכליות. אולם, לצורך איזון צריך להוסיף גם מזונות חמים יאנגים ( לא חמים מבחינת טמפרטורה אלא מבחינת איכות) וכן מזונות ניטרליים שעוזרים לעיכול. ההמלצות הדיאטנית שלעיל להשלמת הפורמולות הוטרינריות, מבוססות על היסודות של הרפואה הסינית. בברכה:ורוניקה1 ורוניקה פשוט לא הצליחה להכנס לתפוז

למעלה