אכילת ירקות והתהפכות

לילה12

New member
אכילת ירקות והתהפכות

אני אמא לתינוק בן 5 חודשים. 1.הוא מאוד מתעניין באוכל שלנו ומגיב יפה מאוד כשמאכילים אותו עם כפית,לכן החלטתי להתחיל ולהאכיל אותו בירקות(מסתבר שזה גם עוזר מאוד ליציאות שלו שמגיעות פעמיים ביום). התחלתי לתת לו גזר ותפו"א במשך 4 ימים ארוחה אחת ליום בכמות של רבע כוס,עכשיו הוספתי גם דלעת והכמות קצת גדלה. הבנתי שלא טוב לאכול יותר מדי ירקות כתומים(הצואה שלו הופכת להיות כתומה וירוקה). מה אני צריכה לעשות עכשיו,להוסיף לו ירקות\פירות או להוסיף עוד ארוחה ביום? 2. הוא מתהפך מהבטן לגב מגיל 3 חודשים,אבל הוא לא מוכן להיות על הבטן יותר משתי דקות. השכיבה שלו על הבטן מאוד לא יציבה והוא מיד שולח את הידיים לאחור מוריד את הפנים לרצפה. מה אפשר לעשות כדי לחזק אותו? לדעתי הוא מאוד קרוב להתהפכות מהגב לבטן כי הוא התחיל להאחז בדברים שנימצאים לידו ולהסתובב על צד אחד. הבעיה היא שבגלל שהוא לא שוכב הרבה על הבטן הראש שלו תמיד שמוט מטה. האם זה נורמלי? תודה על העזרה, אמא טריה

ירקות במזון תינוק

אם כבר התחלת, (משרד הבריאות ממליץ להתחיל ירקות ופירות רק בגיל 6ח') אז תמשיכי.הדרך הפשוטה להכנת הירקות היא להכין מרק ירקות ובתוכו כל הירקות (ירקות שורש, עגבניה, וכל העולה על דעתך). מתוך המרק אפשר לרסק את כל הירקות ולהציע לתינוק בכמות עולה כל יום עד שמגיעים לארוחה מלאה. שלב הבא פירות כארוחה נפרדת. גם עם הפירות מרסקים את כל הפירות ועולים את הכמות בהדרגה. לגבי ההיפוך: תינוק בן 5ח' שמתהפך בטן גב ובדרך לעשות זאת בכיוון ההפוך, מוגדר כמתפתך באופן תקין. לא ברורה לי הורדת הראש כאשר הוא שוכב על הבטן. את זה צריך לראות. אם לא היה מרים את הראש והכתפיים בשכיבה על הבטן לא היה יכול להתפך. אם הדבר מדאיג אותך יש מקום להתיעץ עם הרופא המטפל. דר' מילה ברק

למעלה