אכילת ירקות

אכילת ירקות

1. אני מתקשה לאכול ירקות - פשוט לא טעים לי. מצד שני בדיקות הדם לא טובות והומלץ לי לאכול הרבה ירקות. אני מניח שאני לא הראשון עם בעיה זו. אשמח לעצתכם - למעשה אני ממש זקוק לה ! 2. אגוזי ברזיל: מדוע מומלץ לאכול כ-3 אגוזים בלבד ביום ?

לפי הידוע לי..

באגוזי ברזיל, כמו רבים מהאגוזים, יש המון שמן. ובבקשר לירקות.. מה לא טעים לך? ירקות טריים, מבושלים, או שניהם? האמת שזאת קבוצת מזון כ"כ נרחבת שנראה לי די קשה להגיד ש~כל~ הירקות לא טעימים לך.. ובכל זאת- יש דרכים לשיפור טעם. אני, למשל, לא סובלת את הטעם של עלי בייבי (לקט של כמה עלים, בד"כ של תרד, רוקט, סלק וכו')... אבל ברגע שמוסיפים להם קצת רוטב בלסמי עם דבש וטיפונת חרדל, אני יכולה לאכול מהם בלי סוף ^^.. רוטב דומה אפשר להוסיף לסלט כרוב, גם הולך טוב, כמובן בתנאי שאתה טיפוס של מתוק (= תנסה כמה רטבים, לכל מיני סלטים... לא חסר בסופרמרקט, וכדי להמנע מחומרים לא טבעיים אפשר גם להכין לבד. וירקות קפואים? יש של כל מיני חברות, מכל מיני סוגים... אפשר פשוט להכניס לתבשיל, מרק, או פשטידה.. לספוג ויטמינים על הדרך ^___^

d a p h n a

New member
כאמור לגבי האגוזים...

אגוזים זה דבר מאוד משמין. יש בהם, נוסף לכמה דברים טובים, גם הרבה מאוד שומן. לכן לא מומלץ לצרוך הרבה מהם. לגבי ירקות - יש המון המון סוגים של ירקות. קביעה כמו "אני לא אוהב ירקות", בדרך כלל מבוססת על דעה קדומה - כלומר הכנסת לך לראש שאתה לא אוהב ירקות בכלל, ועכשיו זה תקוע לך בראש. מה שהייתי מציעה לך זה לנסות ללמוד להכיר ירקות שוב. לנסות לאכול אותם בכל מיני שילובים, בכל מיני צורות, עם כל מיני תוספות או רטבים. נגיד, אם עד כה לא אהבת סלט, אולי זה בגלל ששמו בו משהו אחד שלא טעים לך - נגיד מלפפון. אז תנסה להכין לך סלט ממשהו אחר, נגיד סלט עגבניות ובצל. בנוסף, למרות שבעקרון חשוב לאכול ירקות טריים, כי הבישול "הורג" חלק מהדברים הטובים בירקות, אולי דווקא כדאי לך להתחיל מירקות מבושלים כחלק מאוכל (נגיד רוטב עגבניות לפסטה), ואז לאט לאט תתרגל אליהם.

רטבים

o.k קיבלתי את המלצותיכם לגבי רטבים על ירקות טריים
האם ידוע לכם על מאגר מתכונים (כאלה שניתן להכין לבד) או לגבי רטבים הנמצאים על המדף אך עדיף עם חומרים טבעיים ובריאים המלצות רבותי ! ת ו ד ה

תריץ במנוע חיפוש..

בגוגל מצאתי כמה אפשרויות פזורות תחת "רטבים + מתכונים"... תמצא מה שאתה אוהב (= חשבתי על עוד רעיון בשבילך, בהשראת ההצעה של אלפקה פקה לשילוב עם מאכלים אהובים אחרים... מה עם ירקות טריים בסנדויץ'?

חיבה לירקות אליבא דאלפקה

עד לפני כמה שנים בכלל לא נגעתי בירקות... לא רק שלא היה טעים לי - ממש נגעלתי מהם. היה קשה לי שאפילו יאכלו לידי. ואת ההודעה הזו אני כותבת תוך כדי אכילת סלט. איך זה עבד בשבילי - מצאתי ירק אחד שאני באמת אוהבת - אלה היו עגבניות שרי. הייתי יכולה לאכול מהן אפילו בנשנוש. אז התחלתי מ"סלט" שהוא בעיקר עגניות שרי, ועל כל ביס של עגבניות שרי הכנסתי חתיכה קטנה מירק חדש. את אותו "טריק" עשיתי גם עם אוכל רגיל - על כף אורז אפשר להכניס פירור גמבה. ככה הלשון מתרגלת לטעם ולמרקם ועם הזמן גיליתי שאני אשכרה מחבבת. וככה כל ירק עבר את שלב ההיכרות הזה לאט לאט עד שהגעתי למצב שאין לי בעיה לאכול סלט גם איתו.

ואגב מה שאמרו פה על רטבים

אני אישית לא סובלת רטבים על ירקות. אותי זה ממש דוחה. בשבילי מיץ מלימון טרי ושמן זית, וזהו.

d a p h n a

New member
אני איתך...

בדרך כלל יש רק שני סוגים של "רוטב" שאני מוכנה שיהיו על הסלט שלי - שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל או לחילופין חומץ בלסמי. אני לא אוהבת רטבים מורכבים, וכמעט אף פעם לא נוגעת בסלט שיש עליו רוטב. אבל יש אנשים שבשבילם זה ממש עושה את הסלט.

lightflake

New member
רק רוצה לומד את דעתי על אגוזים

למרות תכולת שמן גבוהה יחסית למוצר צמחי, השמן בהם הוא בריא ומזין, ולא צריך לדאוג ממנו בכמויות סבירות, להיפך, חוסר ח. שומן חיוניות הוא לא בריא, כמובן שהכוונה לאגוזים במצב טבעי ושלא עבר תהליך שמזרז את קלקול השמן כמו חימום/קליה.. בקשר לאגוזי ברזיל ספציפית, הם מכילים כמויות גבוהות של המינרל סלניום שאומרים שהוא בריא, אבל אומרים לא לאכול יותר מדי כי עודף סלניום לא מומלץ, (כמה אגוזים זה גם תלוי אם הקרקע שעליה גדל העץ עשירה בסלניום או לא שמעתי שלא מומלץ יותר מ2 ליום אם הם מברזיל) מספר אגוזים וגרעינים מסוגים שונים בכל יום לדעתי לא רק שלא יזיקו אלא מוסיפים המון לתזונה בכלל ולצמחו-טבעונים בפרט.

זה בדיוק העניין - כמויות סבירות

במאכלים מרוכזים כמו אגוזים וזרעים, קל מאוד להגיע לכמויות לא סבירות של שומן בתזונה (גם אם נראה שהכמות שאכלנו היא לא כזאת גדולה). ובאגוזי ברזיל, לרוב מספיק 1 בשביל לקבל את הכמות היומית הדרושה של סלניום. זה בעצם כמו לקחת תוסף תזונה, רק הרבה יותר זול וטעים...

למעלה