אכילת פירות ואוכל בכלל

אכילת פירות ואוכל בכלל

שלום, בתי שירה בת 7.5 חודשים והיא לא אוהבת פירות לא טחונים ולא גרבר מה עושים? איך שאני מקרבת את הכפית לפה שלה היא עושה פרצוף שלא טעים לה. כיום היא אוכלת סימילאק טופ 2 מידי פעם אני נותנת תוסף של קרונפלור לתחושת שובע אבל בשבוע האחרון הרגשתי שזה מזיק לה וגורם לה להקאות יכול להיות??? לגבי מרק היא לא מתלהבת מה עוד אפשר לתת בגיל הזה? אוסנת

הייתי מנסה לטחון במרקם גס קצת יותר

יש תינוקות שמרקם משנה להם, ז,א שאם משנים אותו הם פתאום מוכניםלאכול. מעבר לזה הייתי ממשיכה להציע כל הזמן, לפעמים הזמן הוא הגורם לשינו. לדעתי (ותכיף תגיד מיכל מה דעתה), ממש אין צורך להוסיף קורנפלור לחלב. החלב לכשעצמו מספק את כל צרכיה. אם כבר אז להוסיף דייסות אחרות שיש להן ערך נוסף כלשהו.

שלום לאוסנת אמא של שירה

כל פעוט והעדפותיו הוא.יש תינוקות שאוכלים מרוסק עד גיל שנה ומעלה וישנם כאלו (כמו הבן שלי..) שמההתחלה לא אוהבים רסק ורוצים להחזיק ביד ולאכול לבד. איילת צדקה שהציעה להסמיך את מרקם המזון ואני אלך צעד נוסף קדימה ואציע לתת גם למצוץ פרי שלם. (בהשגחה צמודה תמיד!!!)אומנם בקייץ יותר קל כ יהפירות רכים יותר , אך גם עכשיו אפשר למצוא מה לתת. נסי אפילו לחתוך אגס לקוביות קטנטנות ועוד.. נסי למעוך בננה עם מזלג.. אינני יודעת מה יש במרק שהיא אינה מתלהבת אך גם כאן סוד הקסם הוא גיוון והתאמה אישית לילד. נסי אם לא לטחון לה , לתת לה את הירק חתוך קטן והנוזל בכפית. אולי תעדיף כך. חשוב ביותר, לא להיכנע ולהפסיק להציע. חשוב להמשיך להציע. יודעת שנשמע מתסכל להכין כל יום או יומיים ולזכות לסירוב, אך בסוף משהו יתקבל. לא ברור לי לשם מה להוסיף קורנפלור. לקראת החורף נחמד לגוון ולהוסיף דיסות חמות. נסי שיבולת שועל, אורז, תירס ואפילו סולת. (האחרונה חביבה עלי פחות). בתאבון

הי

לגבי בננה במזלג בכלל אין על מה לדבר ניסיתי השבוע והיא פשוט לא אוהבת את זה ולתת לה להחזיק ביד פרי זה נראה לי מוקדם מידי לא? היא בסה"כ בת 7.5 חודשים נראה לי שהיא פשוט לא מתחברת לפירות עדיין אולי בשלבים יותר מאוחרים היא תאהב לגבי המרק פתאום היא התחילה לאהוב , זה לפחות מה שהבנתי מהמטפלת ועוד דבר לגבי הדייסות אני לא מבינה מה ההבדל בין דיסה לקרונפלור והאם דייסה מכינים יחד עם הסימילאק אשמח להסבר בהרחבה כי אני לא מבינה כלום בכל מה שקשור לדייסות לגבי הקרונפלור רופא המשפחה הציע שהיא תישן לילה מלא בגלל תחושת השובע אבל היא מתעוררת באותה שעה כל יום גם אם היא לא אכלה קרונפלור

שוב שלום לאוסנת אמא של שירה

בקשר לפירות ולמרק-לזרום. לתת לה להוביל. לאכול כמה שרוצה אך להמשיך להציע כדי שלא תשכח מקיומם. דייסת קורנפלור היא סוג אחד (ולא המומלץ ביותר) של דייסה . את הדייסות מכינים על בסיס חלב אם או תמ"ל. רצוי להתחיל עם דייסות עשירות מבחינה תזונתית כמו אורז,שיבולת שועל, תירס ועוד. רופא המשפחה כבודו במקומו אך הוא רופא ואינו דיאטן קליני. בתאבון

שוב שלום לאוסנת אמא של שירה

מצטערת שלא הבנת אותי. תמ"ל =תרכובת מזון לתינוק. (מטרנה, סימילאק ודומיהן) לדעתי אין צורך להוסיף דיסה לכל הארוחות. הצעתי את הדייסות למטרת גיוון. ישנן בשוק דייסות קנויות אך ניתן גם להכין לבד דיסה.

למעלה